Címkék: Alfa Romeo

2019. március 09. szombat, 09:44

 

Az Alfa Romeo első középkategóriás plug-in hibrid SUV modelljének koncepcióváltozata a Genfi Autószalonon ünnepli világpremierjét.

 

 

 A Tonale tanulmányautó, amely egy sikeres és folyamatosan növekvő szegmens képviselője, összekapcsolja a praktikumot az Alfa Romeo egyedülálló, gyönyörű formanyelvével. Egy közepes méretű, atletikus és élvezetes szabadidőmodell kiváló városi tulajdonságokkal.
Az olasz stílus jellegzetes formajegyei a jövőt vetítik előre, tökéletesen egyesítve az örökséget az új korszak elvárásaival.

 


 Az Alfa Romeo hitvallásának megfelelően az autó minden pontját a vezető igényeit szem előtt tartva tervezték meg.
A vezetési élményben meghatározó szerepet nyújt a kiváló ergonómia, a kiemelkedő minőségű anyaghasználat, valamint a páratlan dinamizmus.
A Tonale tanulmányautó az Alfa Romeo válasza az elektrifikációra. A korszakalkotó technológia és a lenyűgöző menetdinamika találkozása kiaknázva a lehetőségeket és tökéletes választ adva az új kihívások kérdéseire.

 Az Alfa Romeo berobbant az elektromos autók világába új középkategóriás Tonale SUV tanulmánymodelljével a 2019-es Genfi Autószalonon. A Tonale az Alfa Romeo első plug-in hibrid autója és egyben első középkategóriás szabadidőmodellje. A Tonale alapjaiban megváltoztatja napjaink legdinamikusabban fejlődő szegmensének szabályait: az Alfa Romeo hitvallását követve érzelemgazdag olasz stílus és a páratlan vezetési élmény jellemzi.

A gyönyörű szabadidőmodell formáját az Alfa Romeo öröksége inspirálta

 A Tonale formaterve megtestesíti a gyártó elképzelését a jövő autóival kapcsolatban. A kompakt szabadidőmodell már első pillantásra egyértelműen olasz és összetéveszthetetlenül Alfa Romeo, összekapcsolja az értékes tradíciókat az új korszak jellemzőivel. A formatervező csapat hűséges maradt az olasz művészethez és a kortalan, ún. „artigianale“ kézműves stílushoz. A Tonale alapformáit a humán idomok természetes szépsége ihlette, az összképet pedig a letisztult vonalak és felületek fényjátéka koronázza meg. Számos dizájnelem reflektál az Alfa Romeo gazdag történelmére, amelyeket a formatervezők harmonikusan beleillesztettek az Alfa Romeo aktuális formanyelvébe. Ide tartoznak például a klasszikus ‘többlyukú’ keréktárcsák, amelyek egészen az 1960-as évekig nyúlnak vissza, eszünkbe juttatva a márka tradíciókat.

 A formaterv ebben a tekintetben is korunk követelményeivel párosul: az óriási, 21 colos kerekek, amelyeken speciálisan az autóhoz tervezett Pirelli gumiabroncsok feszülnek, rendkívül könnyűek. A Tonale hangsúlyos oldalsó felületei szintén a múltat, az egykori Duetto és Disco Volante Spider modelleket idézik, miközben az autó jellegzetes „Linea GT“ vonala a legendás GT Junior típusnak állít emléket. A frontrész jellegzetes, ún. „Trilobo“ tagolása és „Scudetto“ hűtőrácsa biztos pont a formatervezők számára – egyik megoldás sem hiányozhat egy Alfa Romeóról. Az ikonikus „Scudetto“ mellett hasonlóan fontos szerepet töltenek be az egyedi, oldalanként 3-3 különálló fényforrást tartalmazó lámpatestek, eszünkbe juttatva az SZ és a Brera modelleket. A Tonale farrészét az elegancia határozza meg. A különleges megoldások sorát gyarapítja az izgalmas hátsó szárny, összekapcsolva az áttetsző tetőt a hátsó szélvédővel. A hátsó lámpáknak is rendkívül fontos szerepük van minden Alfa Romeo esetében; a finoman kidolgozott fényforrások a kézműves művészet jegyében születtek.

 

 

 A Tonale utasterének kialakítását az Alfa Romeo versenytörténelme ihlette, ennek megfelelően a középpontban a vezető áll, a letisztult formák pedig dinamikus hangulatot idéznek. A vezetőközpontú elrendezés azonban nem egoista: a belteret úgy alakították ki a tervezők, hogy a szabadidőmodell négy utas számára kiváló utazási komfortot biztosítson. A lágyan ívelt, de mindeközben izgalmas hatást keltő alapvonalakat kézzel rajzolták meg a tervezők, a hangulatát a kiváló anyaghasználat teszi teljessé. Mindenhol finom matériákkal találkozunk: az alumínium hűvösségét a puha bőr és Alcantara borítások melegsége oldja fel, egyszerre sportos és kellemes aurát teremtve. Az egyedi megoldások sorát fokozzák az áttetsző, háttérvilágítással ellátott panelek a középkonzolon, tökéletes helyet biztosítva a kötelező DNA üzemmódkapcsoló számára. Az utastér összhatását tekintve – a külső formatervhez hasonlóan – exkluzív és különleges: a Tonale egyszerre hívogató, dinamikus és otthonos. Egy szóval: kívánatos.

 A tanulmányautó technológiáját tekintve is korunk legmagasabb színvonalát képviseli, az utasok számára komfortos és a külvilággal teljesen összekapcsolt felhasználói, illetve utazási élményt garantálva. Mindeközben persze az Alfa Romeóra jellemző módon a központban a sportossága áll. A megfelelő információmennyiséget/-minőséget egy 12,3“ képátlójú digitális műszercsoport és egy 10,25“ képátlójú központi érintőképernyő biztosítja – utóbbi a központi rendszer lelkét képezi. Az új multimédiás rendszer, ami az ún. ’multitasking’ funkciót is támogatja, kiváló felhasználói élményt biztosít: néhány ujjmozdulattal elérhetünk bármilyen tartalmat, illetve módosíthatjuk a kívánt beállításokat. A Tonale mindezeken felül lehetővé teszi a közvetlen összekapcsolódást az Alfa Romeo közösségi csatornáival az új, „Alfista“ és „Paddock“ elnevezésű funkciók által.

 Az „Alfista“ egy magával ragadó Alfa Romeo Lifestyle élmény, állandó kapcsolatot biztosítva bizonyos Alfa Romeo klubokkal és közösségi eseményekkel, például találkozókkal, közös autózásokkal, tesztvezetésekkel. A beépített alkalmazás lehetővé teszi, hogy a Tonale utasai első kézből értesülhessenek az Alfa Romeo világának legfrissebb híreiről és aktuális történéseiről. Az autóból lehetőség nyílik regisztrálni is a különféle eseményekre, sőt, akár Alfa Romeo versenyekhez is lehet jegyeket rendelni vagy különféle szponzorált eseményekhez VIP-belépési jogot szerezni.
A „Paddock“ az Alfa Romeo beépített exkluzív garázsa és piaca, amin keresztül egyebek mellett lehetőség van áttekinteni, illetve megrendelni a legfrissebb kiegészítőket, tartozékokat. A Paddock alkalmazáson keresztül elérhetők a legújabb Alfa Romeo ruházati és ajándéktermékei is, amelyeket közvetlenül meg lehet rendelni az érintőképernyőn keresztül.

 A Tonale az Alfa Romeo elképzelése az ún. CUV szegmens jövőjét illetően. A tanulmányautóban összefonódik a szépség, az érzékiség, az önkifejezés és a rendkívül színvonalas technológiai háttér. Az Alfa Romeo nyelvén így néz ki egy operaházi műalkotás.

 

 

Autentikusan Alfa Romeo

 A Tonale tanulmányautóval az Alfa Romeo belépett a közepes méretű szabadidőmodellek szegmensébe. A modell stílusa minden tekintetben hű maradt a márkához és ennek megfelelően a magas szintű technológiai háttér páratlan külső-belső formákkal és hangulattal párosul. A gyártó célja a kategória legdinamikusabb autójának megalkotása összetéveszthetetlen Alfa Romeo stílusban – és ezúttal a legmodernebb elektromos hajtástechnológia használatával. A Tonale nem olvad bele az új trendekbe: a koncepciómodell az Alfa Romeo legendás génjeit viszi tovább, egyesítve a szépséget, az energiát, a harmóniát, a hatékonyságot és a vezetési élményt. Az elektrifikáció révén a márka híres „Érzelmek mechanikája“ jelmondata új értelmet nyer. Nincs szüksége túlzó önkifejezési eszközökre ahhoz, hogy azonnal felismerhetővé váljon az autó: elegendő számára az Alfa logó és a hibrid optikára utaló „Biscione“ – egy kicsi, mégis jelentőségteljes részlet, ami jellegzetessé teszi a Tonalét. A hátul elhelyezett villanymotor egy új korszakot nyit a menetdinamika, az utazási komfort és a sportosság tekintetében, továbbá az autó viselkedését alapvetően meghatározza az Alfa D.N.A. vezetési üzemmódkapcsolója, amely a Giulietta, Mito, 4C, Giulia és Stelvio modellek meghatározó eleme. A D.N.A. üzemmódválasztó a Tonalében új funkcióval bővül, ami az energiamenedzsmentet érinti.

 „Dynamic“ módban mindkét erőforrás – tehát a belső égésű egység és villanymotor – erejét kihasználja a rendszer a maximális menetdinamika érdekében. A multimédiás rendszer érintőképernyőjének E-mozione gombjával egyedi beállítással lehet felruházni a gázreakciót, a fékrendszert és a kormányzás közvetlenségét. A „Natural“ üzemmód a legjobb kompromisszumot biztosítja a teljesítmény és a hatékonyság között, intelligens módon vezérelve a belső égésű erőforrás és a villanymotor együttes munkáját. Az eddig megismert „Advance Efficiency“ mód ezúttal „Advance E“ névre hallgat, a legtisztább működés érdekében a tisztán elektromos üzemmódot takarva. A konnektorról is tölthető Tonale plug-in hibrid kompakt szabadidőmodell összességében minden tekintetben új szintre emeli a felhasználói élményt – az Alfa Romeo bebizonyította, hogy a legfrissebb technológiákat segítségül hívva milyen magas szintű teljesítmény, menetdinamika és hatékonyság érhető el.

Alfa Romeo Tonale

 A Tonale az Alfa Romeo elképzelése a közepes méretű szabadidőmodellek egyre sikeresebb szegmensét illetően. Az újdonság a márka hírnevéhez méltó módon a sportosság, a vezetési élmény és a szépség szinonimája. A konnektorról is tölthető plug-in hibrid modell minden körülmények között tökéletesen helytáll, legyen szó városi használatról, családi kirándulásokról vagy élményautózásról. A villanymotor alkalmazása eddig nem látott dimenziókat nyitott a hatékonyság és a teljesítményleadás tekintetében, egyben új mérföldkövet állítva az Alfa Romeo 109 éves történelmében. Az elektromos meghajtás meghatározó lesz a márka jövőjében, tehát egy új korszak kezdetét jelenti. A koncepcióautó nevét a Tonale-hágóról kapta, amely a Stelvio-hágó közelében található az Alpokban. A két hágó között közvetlen kapcsolat van. A csodálatos Tonale-hágó, ami egy nagy természeti amfiteátrum, csodálatos környezetéről, lenyűgöző csúcsairól, szépséges vízeséseiről és örökhaváról híres. Egy igazi természeti kincs, ami egész évben lélegzetelállító látványt nyújt.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER