Címkék: Jeep

2019. március 09. szombat, 09:18

 

Előzetes premieren a plug-in hibrid technológiával szerelt Jeep Renegade és Jeep Compass.

 

 

 Az új PHEV technológia az elinduláskor jelentkező nagy forgatónyomaték révén még jobb terepképességekkel ruházza fel a Jeep modelleket.
 A két hajtási rendszer együttesen akár 240 lóerőt eredményez.
 Mindkét Jeep szabadidőjármű akkumulátora tölthető a belső égésű motorról vagy a kábellel csatlakoztatható, külső áramforrásról.
 Folytatódik a Jeep európai fejlődése, megőrizve a márka alapvető értékeit: a szabadságot, a hitelességet, a kalandvágyat és a szenvedélyt.

 

 

 

A Jeep® ezúttal is nagy meglepetéssel készült a Genfi Nemzetközi Autószalonra.

 Miután 2018-ban új globális értékesítési rekordot állított fel, a Jeep a 2019-es évet is olyan forradalommal indítja, amely hű marad a márka közel nyolcvan éve változatlan fő értékeihez. A Jeep mindig is úttörő hozzáállását bizonyította, folyamatosan új szegmenseket és új technológiákat létrehozva: a legenda 1941-ben az első 4x4-es járművel, Willys-Overland modellel kezdődött, amelyet 1946-ban a Willys Wagon követett, amely tulajdonképpen a mai SUV, azaz Sport Utility Vechicle modellek elődjének tekinthető. A márka legendás terepalkalmassága azóta is fogalom szerte a világon. A kényelem, a vezethetőség és a kapcsolódási lehetőségek azóta sokat fejlődtek, a Jeep SUV modellek terepképességével együtt.


 A márka új plug-in hibrid (PHEV) modelljeinek bevezetésével ismét fontos lépést tesz a környezet hatékonyabb védelme és a teljes tulajdonlási költségek csökkentése felé. A Jeep szabadidőjárművek páratlan műszaki felépítésével teljesen integrált, kompromisszumoktól mentes hibrid megoldás a Jeep Renegade és Jeep Compass modellekhez egyaránt elérhető, és a létező legfejlettebb környezetbarát technológiák alkalmazásával még kiválóbb képességekkel vértezi fel ezeket az utolérhetetlen szabadságot nyújtó járműveket.

 

 

Új Renegade és Compass PHEV: teljesítmény és hatótávolság

 A Jeep genfi standjának sztárjai, az új plug-in hibrid modellek akkumulátora külső áramforrásról is feltölthető, így nagyobb mennyiségű elektromos energia tárolására alkalmas. Ennek köszönhetően nagyobb teljesítményű villanymotort építettek be, ami hozzávetőlegesen 50 kilométeres elektromos hatótávolságot, valamint 130 km/óra körüli elektromos végsebességet jelent a Renegade és a Compass modellek esetében egyaránt.

 A hajtáslánc elektromos eleme az új 1,3 literes benzines turbómotorral együttműködve takarékosabb üzemmódot és nagyobb motorteljesítményt eredményez. A Renegade rendszerteljesítménye a 190-240 LE közötti tartományban esik, ami kiváló közúti menetdinamikát eredményez: a modell álló helyzetből 7 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára. Habár a homologizáció még hátravan, hasonló értéket ígér az első plug-in hibrid Compass is, amely egyben minden idők leggyorsabb Compass kivitele lesz. A Compass esetében a belső égésű motor és a villanymotor együttműködése szintén akár 240 LE teljesítményt eredményez.

 Ezeken túlmenően az új, plug-in hibrid hajtású Jeep szabadidőjárművek élvezetesebben is vezethetők, köszönhetően dinamikusabb gyorsítóképességüknek és gyors gázreakciójuknak. Emellett mindkét modell rendkívül csendes és tiszta üzemű, CO2-kibocsátásuk 50 g/km alatt marad.

 Mindenekelőtt azonban a részben elektromos hajtáslánc bevezetésével a Jeep modellek még kiválóbb terepképességekre tettek szert, hála a villanymotor nagyobb forgatónyomatékának, valamint rendkívül precíz szabályozhatóságának, ami különösen elinduláskor, illetve nagyon rövid áttételt követelő, nehéz terepen közlekedve jelent előnyt.

 

 

 Az elektromos összkerékhajtási technológiának (eAWD) köszönhetően a hátsó tengelyt nem kardántengely, hanem külön erre a célra szolgáló villanymotor hajtja meg. A két tengely így teljesen különválasztható egymástól, azaz a rájuk jutó forgatónyomaték egymástól függetlenül, hatékonyabban szabályozható, mint ahogy egy mechanikus rendszerrel lehetséges volna.

 A Renegade és Compass PHEV modellek egyedi műszeregységet és infotainment képernyőt is kaptak, amelyekről a mindennapi hibrid közlekedésre vonatkozó adatok is leolvashatók.

 A Jeep márka nem fordított hátat akadályokat nem ismerő szellemiségének, ugyanakkor folyamatos evolúciója révén továbbfejlődik, és alapvető értékeit: a szabadságot, a hitelességet, a kalandvágyat és a szenvedélyt megőrizve emeli új szintre szabadidőjárműveit. A márka nem csupán választ ad napjaink kihívására, de új mércét is állít. A plug-in hibrid Jeep Renegade és Jeep Compass modellek takarékossággal ötvözik a vezetési élményt, így az ügyfelek most először a természet hangjait is élvezhetik, miközben maximális biztonságban leküzdik a legkeményebb terepakadályokat.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER