Címkék: Jeep

2019. március 08. péntek, 20:21

 

A Jeep folyamatosan bővülő európai modellválasztékának legújabb modelljei a 89. Genfi Autószalonon
A figyelem középpontjában egy sor limitált kiadású Jeep modell került, köztük az új 'S' széria, amely a márka sportos arculatát hivatott érvényre juttatni.

 

 

 Bemutatkozott a megállíthatatlan Cherokee Trailhawk, a megújult, kifejezetten terephasználatra tervezett Trailhawk modellcsalád legújabb tagja.
 Genfben láthatjuk először a merész, egyedi karakterű Compass Night Eagle modellt.
 A prémium szabadidőjármű műfaját megteremtő Jeep Grand Cherokee új S Limited kivitellel és átdolgozott belső kialakítással erősíti meg mértékadó pozícióját.

 

 

 A Jeep márka számos termékújdonságokkal várja a 89. Genfi Autószalon látogatóit.
2018-ban minden idők legjobb évét zárta a Jeep Európában; számos nemzeti piacon, így Németországban, Spanyolországban, Franciaországban, Belgiumban, Lengyelországban, Svájcban, Hollandiában és Portugáliában rekord eladásokat könyvelhetett el a márka. A Jeep volt a térség legnagyobb ütemben gyarapodó gyártója, 2018-ban az előző évhez képest 56 százalékkal növekedett a forgalma.


Immár ötödik éve növekszenek töretlenül a márka európai eladásai, és harmadszor fordult elő, hogy több mint 100 000 új autó talált gazdára a kontinensen. A Jeep Compass volt a kínálat legnépszerűbb tagja, ezt a Jeep Renegade követte, amely továbbra is a szegmens egyik legkeresettebb képviselője. A harmadik helyen az új generációs Wrangler áll, amely minden eddiginél jobb évet tudhat maga mögött Európában: 2017-hez viszonyítva 86 százalékkal több példányban fogyott a modellből. A kiemelkedően jó eredményekre építve a Jeep számos limitált kiadást mutat be a Genfi Autószalonon.


Az új 'S' modellcsalád - az 'S' kivitelű Renegade, Compass, Cherokee és Grand Cherokee modellek - a Genfi Autószalonon mutatkoznak be Európában.
Az új Cherokee Trailhawk érkezésével teljessé válik a Trailhawk család: mostantól a Jeep összes típusa elérhető a 'Trail Rated' emblémával, amely arra utal, hogy az adott jármű a legkíméletlenebb terepszakaszokat is képes meghódítani.
A kiállításon a Jeep® exkluzív eredeti tartozékainak felhasználásával kialakított egyedi modellek is láthatók lesznek. Ezeket a tartozékokat a Mopar: az FCA alkatrészpiaci termékekért és szolgáltatásokért felelős, a teljesítmény, a biztonság és a stílus terén több mint 80 éves hagyományokkal rendelkező márkája fejlesztette ki. A tartozékok még erőteljesebbé teszik azokat a legendás jellemzőket, amelyek hallatlanul sikeressé tették a Jeep szabadidőjárműveket.


Az új “S” modellsorozat
A genfi az első olyan európai autószalon, ahol a Jeep bemutatta új "S" modellsorozatát. A Renegade, Compass, Cherokee és Grand Cherokee modellekhez kínált új “S” kivitel a Jeep szabadidőjárművek merész, nagyvárosi karakterét kihangsúlyozva egyben azok legendás terepalkalmasságát is megerősíti. Azt a szabadságot, hitelességet, kalandvágyat és szenvedélyt testesítik meg, ami a Jeep márkára a mindennapi városi ingázások során éppúgy jellemző, mint azon túl.

 

 

Az új Jeep Renegade “S”
 Az új Jeep Renegade “S" Alpine White fényezéssel jelent meg a márka genfi standján. A kínálat csúcsát megtestesítő Limited kiadásra épülő "S" verzió megjelenését még sportosabbá teszi fekete tetőlemeze, a legendás hetes osztású hűtőrács Low Gloss Granite Crystal dekorrészletei, valamint a karosszériát díszítő számos embléma (”4x4”, ”Jeep”, ”Renegade” és ”S”). A különkiadás kiállását egyedi tetősínek és exkluzív 19 colos, Granite Crystal színű keréktárcsák teszi teljessé. Az új “S” különkiadás sportos hangulata a beltérben folytatódik. Tungsten öltésekkel díszített ülések, feketével varrott bőr kormánykerék teszi még látványosabbá a fekete belsőt, amely bővelkedik a felhasználóbarát technológiákban. Ezek között említést érdemel az innovatív UconnectTM 8.4 colos NAV rendszer Apple CarPlay és Android Auto integrációval.

A további exkluzív kényelmi és biztonsági funkciók között megtalálható az adaptív sebességtartó automatika, a ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer, a kétzónás digitális klímaberendezés, az első és hátsó parkolóradar, valamint a teljes LED csomag, amely LED-es nappali fényekből, fényszóróból, ködfényekből és zárófényekből áll. A kiállított modellt az új 1,3 literes T4 turbómotorral szerelték fel; a 180 lóerős motorhoz kilencfokozatú automata sebességváltó csatlakozik. A motorkínálatba tartozik még a 150 lóerős 1,3 literes Turbo T4 erőforrás, az 1,6 literes Multijet II dízelmotor (hatfokozatú kézi vagy hatfokozatú DDCT sebességváltóval), valamint a 2,0 literes Multijet II 4x4, kilencfokozatú automata sebességváltóval. A legendás Jeep terepalkalmasságról fejlett összkerékhajtási rendszer, lekapcsolható hátsókerék-hajtás, Selec-Terrain kipörgésgátló, valamint dombsegéd gondoskodik.


Új Jeep Compass “S”

A legkeresettebb Jeep modell kínálatát bővítő, új Jeep Compass "S" a Genfi Autószalonon mutatkozott be az európai piacokon. A típus sportos, nagyvárosi karakterét erősítő, új “S” kivitel kifinomult stílusjegyeket és gazdag felszereltséget kínál azon ügyfelek számára, akik szeretnének kitűnni a tömegből. Az ultramodern off-road technológiák mellett a modell kiváló közúti menetdinamikával, valamint több mint 70 különböző passzív és aktív biztonsági rendszerrel büszkélkedhet. A Genfben kiállított Jeep Compass “S” kéttónusú Pearl White fényezést kapott fekete tetővel (alapfelszerelés az “S” kivitelen), valamint új, egyedi 19 colos Low Gloss Granite Crystal keréktárcsákat szereltek rá. Ugyanez az egyedi kivitel jellemzi az emblémákat (“4x4”, “Jeep” és “S”), a hűtőmaszkot, a ködlámpák külső keretét, az alsó légbeömlő betétjét, valamint az ablakkereteket. Az utastérben fekete bőrkárpitozást kontrasztos Tungsten öltésekkel, eloxált sötétszürke középkonzol-keretet, valamint a legmagasabb szintű kapcsolódást biztosító UconnectTM 8.4 colos NAV rendszert találunk.

A különkiadás további egyedi jellemzői között említhetjük a bixenon fényszórókat, az automatikus távolságifény-vezérlést, a motoros mozgatású csomagtérajtót, az adaptív sebességtartó automatikát, a Beats audiorendszert és a 8 irányban motorosan állítható üléseket. Az új "S" kivitel a következő motorokkal rendelhető: 1,4 literes benzinmotor 140 vagy 170 lóerővel (hatfokozatú kézi sebességváltóval vagy kilencfokozatú automata sebességváltóval és összkerékhajtással), az 1,6 literes MultiJet II dízelmotor 120 lóerővel és kézi sebességváltóval, valamint egy 140 vagy 170 lóerős kétliteres erőforrás kilencfokozatú automata sebességváltóval. Az Európán kívüli piacokon egy 2,4 literes, 150 vagy 175 lóerős benzinmotor is rendelhető, kilencfokozatú automata sebességváltóval és összkerékhajtással.

 

 

Új Jeep Cherokee “S”

 Az új Cherokee “S” különkiadás merész, sportos stílusjegyekkel járul hozzá a legkiválóbb terepképességű középkategóriás szabadidőjármű evolúciójához, amely éppúgy otthonosan mozog a modern nagyvárosban, mint az aszfaltúttól távol. Az új “S” különkiadás sportos természetét olyan egyedi stíluselemek határozzák meg, amelyekhez kényelmes és fényűző belső tartalom társul. Az új különkiadás külső megjelenése optimális egyensúlyt teremt a tradíciók, a fejlett technológiák, a mesteri kidolgozás és a dizájn között. Ennek megvalósítását a Jeep modellcsalád prémium jellemzői ihlették, és olyan kiegyensúlyozott modern csomagban nyilvánul meg, amely a Pearl White fényezést egyedi belső felületi kidolgozással társítja.

 Az új Cherokee “S” külső megjelenését egyedi selyemfényű Granite Crystal Metallic 19 colos keréktárcsák, a karosszéria színére fényezett alsó légbeömlő és kerékív-toldat, egyedi 'S' embléma, valamint a 'Jeep' és '4x' emblémák, illetve a tetősínek és ködlámpaházak selyemfényű Granite Crystal Metallic kidolgozása teszi teljessé.

 Az utastérben innovatív technológiák és bőséges helykínálat várja az utasokat, a kifinomult környezetet plasztikusan megformált idomok és kiemelkedő anyagminőség határozza meg. A részletekbe menő, kivételesen igényes kidolgozás tökéletes példája a fekete Nappa bőr belső, az üléseken, a kartámaszokon és a padlókonzolon Tungsten öltésekkel, valamint a legmagasabb szintű komfortot támogató, válogatott felszereltséggel.
Ez utóbbi sorában említést érdemel a UconnectTM 8.4 colos NAV rendszer Apple CarPlay és Android AutoTM kompatibilitással, a megállásig fékező adaptív sebességtartó automatika, az aktív sebességhatároló, a gyalogosfelismeréssel kombinált ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer. A fejlett fékrásegítés, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, a holttérfigyelő rendszer, a hátsó keresztirányú forgalom-felügyeleti rendszer, a kulcs nélküli nyitás és indítás, az első és hátsó parkolóradar, valamint a párhuzamos és merőleges parkolássegítő rendszer. Mindezen funkciók kényelmesebbé, biztonságosabbá és erőteljesebbé teszik az autót - utóbbi garanciája az a 270 lóerős, 2,0 literes benzines turbómotor, amely kilencfokozatú automata sebességváltóval és összkerékhajtással rendelhető, és amely az új Cherokee motorkínálatának új tagjaként a Genfben kiállított példányban is szolgálatot teljesít.

Jeep Grand Cherokee S Limited

 A Jeep Grand Cherokee 26 évvel ezelőtt megteremtette a prémium szabadidőjárművek kategóriáját. A mai napig több mint hatmillió példányban eladott modell továbbra is mértékadónak számít kategóriájában, köszönhetően az idei évben színre lépő, új S Limited kivitelnek. A Limited felszereltségi szintre épülő új S Limited egyedi, merész és sportos stílusával tűnik ki. Külső stíluselemeit a Grand Cherokee SRT-től kölcsönözte - attól a szabadidőjárműtől, amely versenyteljesítménnyel társítja a Jeep legendás terepalkalmasságát. Elöl és hátul egyedi kialakítással találkozunk, Low Gloss Granite Crystal kivitelben. Az új különkiadás az SRT sportos motorházfedelét kapta meg, míg az egyedik oldalsó kötények és a Jeepre jellemző, erőt és eleganciát sugárzó kerékív-toldatok teljesen különlegessé teszik megjelenését. A külső megjelenést csiszolt kipufogóvég és krómozott csavarokkal rögzített, 20 colos Low Gloss Granite Crystal keréktárcsák teszik teljessé.

 A sportos hangulat az utastérben is folytatódik: itt visszaköszön a karosszéria fekete színvilága, beleértve a középkonzol új zongoralakk kidolgozását. A fekete perforált első bőrülések szellőztetett, valamint fűthető ülőlapot és háttámlát kaptak. A szériát ultramodern új infotainment csomag teszi még vonzóbbá, az új S Limited felszereltségi szinthez rendelhető, prémium Alpine audiorendszer digitális erősítőt, aktív zajcsillapítást, kilenc hangszórót, mélynyomót, valamint a legújabb generációs UconnectTM 8.4 colos rendszert tartalmazza navigációval, ragasztott üveg felülettel, Apple CarPlay és Android Auto integrációval.

 A modell 3,0 literes V6-os közvetlen befecskendezéses közös nyomócsöves Multijet II dízelmotorja 250 lóerőt ad le, 8 fokozatú automata sebességváltója a kormánykeréken elhelyezett váltófülekkel is kapcsolható.

 Az új S Limited különkiadással együtt minden idők legtöbbször kitüntetett szabadidőjárművének 2019-es modellévi frissítése is piacra lép. Az átdolgozott belső tér és az újrarajzolt középkonzol mellett új kényelmi és biztonsági technológiák teszik még vonzóbbá a Jeep zászlóshajóját. A legfontosabb külső újdonságok között említést érdemelnek a vadonatúj kivitelek, az új rajzolatú keréktárcsák, továbbá a három új karosszériaszín: a Slate Blue, a Green Metallic és a Sting Grey.

 

 

Új Jeep Cherokee Trailhawk

 Ugyancsak Genfben mutatkozott be a középkategóriás Jeep Cherokee Trailhawk kivitele, amely a létező legkiválóbb terepalkalmasságot biztosítja az ügyfeleknek.

 Alig néhány hónappal az új Cherokee bemutatkozása után a Trailhawk kivitellel bővül a modell kínálata, teljessé téve a különleges terepalkalmasságú verziók családját. A Trailhawk modellek az egyedi hetes osztású hűtőmaszkkal szerelt járművek mindegyikére jellemző, kompromisszumokat nem ismerő szemlélet mellett a márka legendás terepalkalmasságát is megtestesítik, egyenes és közvetlen kapcsolatot teremtve a márka gyökereivel. Ezek a típusok a létező legkiválóbb terepképességeket nyújtják az összes szegmensben, amelyben a Jeep márka jelen van. Az első Trailhawk modell 2014-ben jelent meg az aktuális Cherokee generáció tagjaként; ezt követte a Renegade, a Grand Cherokee és a Compass. Ahhoz, hogy kiérdemeljék a legendás “Trail Rated” emblémát, a Trailhawk modellcsalád tagjainak kíméletlen próbákat kell kiállniuk a világ legkeményebb terepszakaszain.

 Az agresszív stílusú és kiállású modell a középkategóriás szabadidőjárművek műfajának legjobb terepképességű képviselőjeként tökéletesen példázza a Trailhawk modellek lényegét. A Trailhawk verzió a Jeep terepképességeinek legjavát nyújtja: 17 colos off-road abroncsok, agresszív első és hátsó terepszögek, egyedi első és hátsó kidolgozás fenékvédő lemezekkel, valamint 2 centiméteres futómű-emelés. A modell páratlan 4x4-es képességeit a szélsőséges terepeken is optimális erőátvitelt biztosító Jeep Active Drive Lock zárható hátsó differenciálmű, valamint az öt üzemmódot (köztük a kizárólag a Tralihawk modelleken elérhető Szikla beállítást) kínáló Selec-Terrain rendszer teszi teljessé. A Jeep Cherokee Trailhawk 29,9 fokos első és 32,2 fokos hátsó terepszögéhez 22,9 fokos középső terepszög társul. A szabad hasmagasság 22 cm.

 A Jeep Cherokee Trailhawk a Jeep “Trail Rated” hagyományokat követi. A Genfben kiállított példány Firecracker Red Clear Coat fényezésű karosszériáját díszítő “Trail Rated” embléma nem kevesebbet tanúsít, mint hogy a modell a legnagyobb kihívást támasztó terepviszonyok között is helyt áll. Ehhez öt paraméterének kell kiemelkedő értéket elérnie: ezek a tapadás, a szabad hasmagasság, a manőverezhetőség, a futómű kitérése, valamint a gázlómélység. A kiállításon megtekinthető Trailhawk modellt 2,0 literes benzines turbómotorral (270 LE, 400 Nm) és kilencfokozatú automata sebességváltóval szerelték fel, emellett első és hátsó parkolóradart, adaptív sebességtartó automatikát, Apple CarPlay és Android Auto funkcionalitású UconnectTM 8.4 colos navigációs rendszert, valamint kilenc hangszóróval és egy mélynyomóval rendelkező prémium audiorendszert kapott. A modell biztonsági felszereltsége hiánytalan: aktív sebességhatároló, gyalogosfelismeréssel kombinált ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer, fejlett fékrásegítség, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, holttérfigyelő rendszer, hátsó keresztirányú forgalom-felügyelő rendszer, kulcs nélküli nyitás és indítás, valamint párhuzamos és merőleges parkolássegítő rendszer szerepel a listán.

Az Európában először a Cherokee Trailhawk fedélzetén bemutatkozó, új 2,0 literes benzinmotor mellett továbbra is elérhető a modellhez bevezetése óta kínált, 2,2 literes turbódízel erőforrás. A motor a Cherokee modellkínálat összes 4x4-es kivételéhez megrendelhető (kivéve Sport). Az új 2,0 literes benzinmotor a Cherokee Trailhawk egyetlen választható motorja.

 

 

Jeep Compass Night Eagle

 A Night Eagle különkiadás merészebb, sportosabb megjelenésével még exkluzívabbá teszi a Jeep kompakt szabadidőjárművének karakterét. A karosszériát fekete dekorelemek teszik látványosabbá, a szériafelszereltség különösen magas. A Night Eagle limitált kiadás jellegzetessége, a közelmúltban más Jeep modelleken is bemutatott, sötét tónus tökéletesen harmonizál a Compass összetéveszthetetlen stílusával. A Gloss Black kivitelű hűtőmaszk, ködfényszórók és fényszóró-keretek agresszívvá teszik az orr megjelenését. Az ablakkeretek feketék, a “Jeep” és “4x4" emblémák ugyancsak a limitált kiadás karosszériáján több ponton is visszaköszönő, sötét motívumot követik. A Compass Night Eagle Gloss Black könnyűfém keréktárcsákra szerelt, 19 colos abroncsai még harciasabbá teszik az autó megjelenését. Az új különkiadás megjelenését Night Eagle embléma teszi teljessé.

 A típus Genfi Autószalonon kiállított példánya fekete tetővel kombinált Laser Blue fényezést, valamint szövet/műbőr kárpitozást kapott; 140 lóerős, 1,4 literes benzinmotorjához kézi sebességváltó társul. A Jeep genfi standján látható Compass Night Eagle 8,4 colos érintőképernyős UconnectTM rádió-navigációs rendszert, dinamikus segédvonalakkal felszerelt ParkView tolatókamerát, továbbá tolatóradart kapott.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER