Címkék: Jeep | Jeep Cherokee | Jeep Renegade | Jeep Wrangler

2015. október 08. csütörtök, 16:33

 

A Frankfurti Autószalonon volt az új Jeep® Renegade és Jeep Cherokee 'Night Eagle' különkiadások európai bemutatkozása, illetve megjelent 2 koncepcióautó exkluzív Mopar tartozékokkal: Wrangler Rubicon Sunriser és Cherokee KrawLer.

 

'Night Eagle' különkiadások
A Renegade és Cherokee modellek merész formatervét még inkább kihangsúlyozó új 'Night Eagle' különkiadások a középső Longitude felszereltségi szintre épülnek, fekete stíluselemeik kihangsúlyozzák merész, eredeti személyiségüket, és egyedi testre szabhatóságukat.



A Jeep Renegade Night Eagle merész megjelenése még erőteljesebbé teszi a modell nagyvárosias megjelenését és jellegzetes stílusát. A megjelenés kulcsa a selyemfényű szürke elemekben (pl. a hűtőrácson elhelyezett Jeep embléma, a ködfényszórók kerete, a tetősínek és a típusjelzés), valamint az egyedi, 17 colos fekete keréktárcsákban keresendő. A különkiadás új, matt fényezést kínál: a Volcano Sand (Vulkán homok) árnyalat mellett további négy szín: Carbon Black (szénfekete), Alpine White (Alpesi fehér), Glacier Silver (gleccser-ezüst) és Solar Yellow (napsárga) választható.

A Frankfurti Autószalonon Volcano Sand színben pompázó Renegade Night Eagle 2,0 literes, 140 lóerős turbódízel motorral, hatfokozatú kézi sebességváltóval és Active Drive 4x4 összkerékhajtási rendszerrel volt felszerelve. A kiállított modell kényelmét és modern hangulatát bőr kormánykerék, egyedi szövetkárpitozású ülések (a vezető oldalán motoros állítású deréktámasszal), 5 colos képernyővel szerelt UConnect rendszer, kézi vezérlésű légkondicionáló berendezés, 3,5 colos TFT műszeregység, valamint tempomat és tolatóradar határozza meg.

A Renegade Night Eagle piactól függően megrendelhető a 2.0 literes Multijet dízelmotorral (120 vagy 140 LE), a 120 lóerős 1.6 Multijet dízellel, vagy a 140 lóerős 1.4 MultiAir benzinmotorral.

A Jeep Cherokee Night Eagle megjelenését merész, sötétített formai részletek, valamint fényes fekete külső díszítőelemek teszik merészebbé, sportosabbá. Említést érdemel közöttük az orron elhelyezett 'Jeep' embléma, a hűtőmaszk, a tetősínek, a 18 colos könnyűfém keréktárcsák, a '4x4' és 'Cherokee' emblémák, valamint a sötétített ablaküvegek. A külső megjelenést egyedi modelljelzés, valamint négyféle választható szín (fekete, fehér, ezüst és Granite Crystal) jellemzi. A különkiadás gazdag alapfelszerelése olyan beltéri tételeket tartalmaz, mint a Uconnect rendszer 8,4 colos képernyővel és navigációs rendszerrel, a kilenc hangszóró (mélynyomóval), a bőr kormánykerék, a kétzónás klímaberendezés, a TFT műszeregység 3,5 colos kijelzővel, az elektromos mozgatású csomagtérajtó, valamint a tolatóradar.



A Cherokee Night Eagle az új 2.2 literes MultiJet II turbódízel erőforrással rendelhető, 185 vagy 200 lóerős kivitelben (piactól függően). Mindkét motorváltozathoz Active Drive I 4x4 összkerékhajtás társul.

A Frankfurtban kiállított Cherokee Night Eagle Billet Silver fényezést és fekete belső kidolgozást kapott. A modell alapfelszerelése egyedi bi-xenon fényszórókat, első és hátsó parkolóradart, 8,4 colos Uconnect műholdas navigációs rendszert, automata fényszóróvezérlést, esőérzékelő ablaktörlőket, bőr üléskárpitot és kormánykereket, kétzónás klímaberendezést, motoros mozgatású csomagtérajtót, valamint motorosan behajtható külső visszapillantó tükröket tartalmaz. A kiállított példány orrában a 200 lóerős 2.2 Multijet II dízelmotor található; a kimagasló menettulajdonságokról kilencfokozatú automata sebességváltó és 4x4 Jeep Active Drive I összkerékhajtás gondoskodik.

A Night Eagle különkiadás korlátozott példányszámban lesz elérhető, a limitált széria értékesítése még 2015-ben megkezdődik.

Két koncepcióautó: Cherokee KrawLer és Wrangler Rubicon Sunriser
A Trailhawk modellváltozatra épülő Jeep Cherokee KrawLer koncepciót a legkíméletlenebb körülményekre tervezték. Erre utal a név, amely a szélsőségesen kemény terepakadályokkal is megbirkózó 'sziklamászó' (rock crawler) autókra utal. A 'KL' a Cherokee család gyári kódjele.



A futóművet a szélsőséges terephasználat követelményeihez igazodva megemelték. A koncepció különleges Mopar felszerelési csomagokat kapott: ezeken belül egyedi felfüggesztés, BF Goodrich KM2 255/80/17 terepabroncsok, szélesített kerékívek, fenéklemez-védő betétek, valamint az ajtók alatt elhelyezett merevítések javítják a modell terepalkalmasságát.

A modell különleges, matt zöld fényezése a Jeep legendás gyökerei előtt tiszteleg, kívül és belül kvarc-szürke részletek teszik még látványosabbá a megjelenést. A KrawLer tanulmány nagyteljesítményű 3.2 V6 Pentastar benzinmotorja 272 lóerőt ad le, kilencfokozatú automata sebességváltója mögött Jeep® Active Drive Lock összkerékhajtás dolgozik, terepváltóval és hátsó differenciálzárral kiegészítve.

A Frankfurti Autószalon látogatói ugyancsak megcsodálhatták a Wrangler Rubicon Sunriser koncepciót. A Sunriser tanulmányt exkluzív matt narancs fényezése (innen ered a napfelkeltére utaló név) mellett egy sor, ehhez a modellhez tervezett Mopar tartozék és kiegészítő teszi egyedivé. Az elöl kettős vonószemmel szerelt lökhárítókat kifejezetten terepjáráshoz tervezték. A terep-kompatibilis kerékívek, a 10 cm-es futómű-emelő készlet és a feles méretű ajtók még merészebb, még extrémebb használatra termett karakterrel ruházzák fel a Sunrisert. A látványt a tetőoszlop és a szélvédő között elhelyezett LED fények teszik teljessé. Szintén LED technológiát alkalmaz a nappali világítás, illetve a hátsó lámpatestek. Az utastérben fekete bőrkárpitozást találunk, a fluoreszkáló, matt narancssárga díszítőelemek a külső fényezésre rímelnek.




A 2,8 literes CRD dízelmotorral és ötfokozatú automata sebességváltóval szerelt Wrangler extrém terepalkalmasságát kartervédő lemez és a speciális 'beadlock' keréktárcsák fokozzák. Utóbbinál az abroncs peremét fixen a keréktárcsához rögzítik, így az abroncs akkor sem válik le a kerékről, ha ultra alacsony nyomáson, extrém felületen (pl. sziklán, homokban vagy sárban) használják azt.

A frankfurti standon mindezeken kívül a Renegade Trailhawk egy különleges, Mopar kiegészítőkkel felszerelt példánya is megjelent. Ez az egyedi Trailhawk 17 colos könnyűfém keréktárcsákat, fenéklemez-burkolatot, két vonóhorgot, valamint az Anvil fényezéssel remek kontrasztot alkotó, egyedi fekete külső tükörházakat kapott. Az utastérben sportos pedálszett és Jeep szőnyegek fokozzák a hangulatot. A Mopar tartozékokat kifejezetten arra tervezték, hogy kihangsúlyozzák a terepre leginkább alkalmas Renegade példány kalandvágyó természetét.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER