Címkék: BMW Vision iNEXT | Los Angeles | premier

2018. november 30. péntek, 06:56

 

A BMW Vision iNEXT a személyes mobilitás jövőjébe enged betekintést. A BMW Group legkorszerűbb tanulmányautója a vezetés élményének új korszakát hirdeti – és a Los Angeles-i Autószalonon világpremierjét ünnepli. 

 

 A BMW Vision iNEXT nem csupán egy autó: a BMW Group jövőképének négykerekű szimbóluma, amely egy modellben egyesíti a vállalatcsoport és az alá tartozó márkák legfejlettebb technológiai szaktudását, legkorszerűbb járműépítési innovációit és vadonatúj irányba mutató gondolkodásmódját. Ez az első alkalom, amikor a BMW Group stratégiai innovációs ágai – úgy mint az automatizált járművezetés, a tökéletes járműkapcsolat, a tisztán elektromos meghajtás és a mesterséges intelligenciára támaszkodó szolgáltatások – egy modellben egyesülnek, amelyet iránymutató formanyelv nyomatékosít, a vezetés élményének új oldalát hozva el a jelenbe.

 

 

Az ember mindenek előtt

A mobilitás életünk szerves része, amely meghatározza élményeinket, tapasztalatainkat és gondolkodásunkat. Alapvető emberi szükséget, amelyre a helyváltoztatás jövőjének megtervezésekor központi tényezőként kell tekintenünk. A személyes mobilitás jövőképe éppen ezért minden korábbinál intenzívebben az ember körül forog, az érzelmeire, mobilitási igényeire és személyes preferenciáira helyezve a hangsúlyt. Az automatizált járművezetés, a tisztán elektromos meghajtás és az egyre intelligensebb járműkapcsolati megoldások olyan lehetőségeket tárnak fel előttünk, amelyek korábban nem tapasztalt élményekhez és az utazás merőben új formájához vezetnek. Sőt mi több, életmódunk és elvárásaink fokozatos változásával kecsegtetnek.

Otthonos környezet négy keréken

A BMW ügyfelei a jövőben egyre nagyobb szabadságot élvezhetnek a volán mögött, hiszen egyre inkább ők maguk dönthetik el, hogy mire kívánják fordítani az utazással töltött idő nagy részét. Mint ilyen, az autók utasterének kialakítása minden korábbinál fontosabbá válik, az utazás kényelme és hangulata pedig egyre nagyobb prioritást élvez. A tisztán elektromos meghajtású BMW Vision iNEXT utasterét éppen ezért egy kerekeken guruló otthonként tervezték meg a mérnökök, amely hamisítatlan életminőséget garantál, hiszen vérbeli „Kedvenc Helyként” kikapcsolódásra és pihenésre is lehetőséget biztosít. A belső tér kialakítása kellemes atmoszférát teremt és már első ránézésre is pozitív energiát sugall.

A BMW Vision iNEXT utasterét mindössze néhány, letisztult vonalvezetésű felület jellemzi, amelyek a színekre és az anyaghasználatra helyezik a hangsúlyt. A szövet és a fa varázslatos keveréke az otthoni bútorok kifinomult hangulatát idézi, amely igazi otthonos környezetet teremt. A modell belső terét meleg, kellemes színvilág járja át: a hamvas, barna és bézs kárpitokat ragyogó bronzmetál betétek emelik ki. A hátsó üléssor, az ajtókárpitok és a kalaptartó aszimmetrikus Jacquard szövése türkiz árnyalatban pompázik.

 

 

Jövőbe mutató technológia, elrejtve a szem elől

Az intelligens technológiák a jövőben egyre visszafogottabban támogatják majd a bajor prémiumgyártó ügyfeleit. A BMW Vision iNEXT esetében ezen technológiák éppen ezért a háttérben dolgoznak – innen ered a „Shy Tech” elnevezés – és csupán akkor kerülnek előtérbe, amikor szükség van rájuk. A láthatatlan technológia alkalmazásával gyakorlatilag nincs szükség kijelzőkre és gombokra, az egyes funkciók ugyanis a fa és szövet felületeken, érintésekkel vezérelhetők. Az autó működtetése a jövőben minden tekintetben az utasok igényeihez igazodik.

Letisztult karosszéria fényárba öltöztetve

A BMW Vision iNEXT karosszériáját ugyancsak jövőbe mutató innovációk járják át. A BMW i divízió új formanyelve a precíz vonalvezetés, a letisztult felületek és az erőtől duzzadó ívek harmóniájában köszön vissza, amelyet a karosszéria ragyogó fényezése még tovább erősít: a Liquid Greyrose Copper fantázianevű fényezés meleg réz és sötétedő hamvas árnyalatai fokozatosan változnak, amellyel a tanulmány már álló helyzetben is lendületes hangulatot áraszt. A BMW fényszóróinak legendás ikergyűrű-motívumát a mérnökök itt ultravékony formában értelmezték újra, miközben a BMW Vision iNEXT mögötti történéseket visszapillantók helyett apró kamerák mutatják. A szélvédő kecsesen emelkedik a nagyméretű panorámatetőbe, amely az innovatív utasteret is láthatóvá teszi.

Hátulnézetből vízszintesen elrendezett vonalak és felületek harmonizálnak, egyszerre széles és dinamikus kiállást kölcsönözve a tanulmánynak. A keskenyre húzott, jellegzetes hátsó lámpák mélyről indulnak és a modell oldaláig nyúlnak, a BMW Vision iNEXT légellenállását pedig a tető hosszan elnyújtott kilépő éle és a kéken világító csíkkal díszített diffúzor párosa csökkenti. Utóbbi nem csupán a jármű körüli légáramlatot redukálja, de a tisztán elektromos meghajtással abszolválható hatótávolságot is növeli. A világító diffúzor sportos kialakítása a BMW modellek legendás menetdinamikáját idézi – kipufogóvégek nélkül.

Világpremier Los Angelesben

A BMW Vision iNEXT a nagyközönség előtt november 30. és december 9. között nyitva álló Los Angeles-i Autószalonon ünnepli világpremierjét. A BMW Group legkorszerűbb tanulmányautója a vezetés élményének új korszakát és a müncheni központú vállalatcsoport modellújítási hullámának következő lépését hirdeti. A BMW iNEXT a bajor prémiumgyártó dingolfingi gyárában készül majd 2021-től, egy modellben kínálva fel az ügyfeleknek a BMW Group stratégiai innovációs ágainak legjavát.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER