Címkék: Renault | Renault Talisman

2016. február 08. hétfő, 19:16

 

A hétvégén a Renault családi nap keretében mutatta be a Renault Talismant és az új Renault Megane-t a volt Ferihegy 1 repülőtér területén. A vendégek akik regisztráltak a rendezvényre tesztvezetésen ki is próbálhatták az autókat, az étkezések között pedig játékkonzolokon játszhattak vagy darts oktatáson vehettek részt. Az asszonyoknak pedig kozmetikai tanácsadás járt.

 

Renault Talisman bemutató
Képgaléria
Renault Talisman bemutató
A képre kattintva galéria nyílik több képpel!



A Renault Talisman megpillantása nagy meglepetést okozott, ugyanis eddig képekről nem jött le milyen gyönyörű vonalai vannak az autónak. Nyúlánk, kecses, dögös nagymacska. Az autó 4,849 m hosszú, 1,868 m széles, tükrökkel 1,890 m) és 1,463 m magas.



A Talismant 10 féle külső színben rendelhetjük, amiben megtalálható a fehér, fekete, szürke és árnyalatai, barna, kék, szahara bézs és vörös. Próbaautónk Ametiszt fekete metálszínezést kapott, melyből a nap sugarai különleges sötétlila árnyalatokat hívtak elő.


A felszereltségi szint 4 féle lehet Life, Zen, Intens és Initiale Paris, ezeken túl több opció és csomag között is lehet választani.

A belépő motor a Life felszereltségben a 110 lóerős dízelmotor, kéziváltóval szerelik, az ára 7,500.000,-Ft.

Alapfelszereltségben járnak a frontlégzsákok, függönylégzsákok, az ABS, a menetstabilizátor és kipörgésgátló,az emelkedőn elindulást segítő rendszer, keréknyomás ellenőrző rendszer, a tempomat sebességkorlátozó rendszerrel kiegészítve és az automata központi zár.
A távolságkövető sebességtartó rendszer és a Head-Up display (műszerfal tetején lévő plexire vetít) Intens felszereltségtől rendelhető Techno csomagban. A sebességkorlátozó rendszer Zen felszereltségtől rendelhető Visio csomagban. Az e fölötti szinteken benne vannak az alapfelszereltségben.
Az Eco vezethetőséget mindenki megkapja. Alapfelszereltség része a LED nappali menetfény, a hazakísérő fény és Zentől a ködlámpák.


A hátsó parkolóradar csak a kezdő szinten extra, tolatókamera Zen szinttől rendelhető City csomagban, a félautomata párhuzamosan, merőlegesen és halszálkában beparkoló rendszer az Initiale Parisnál érhető el opcióban.
Automata a kézifék, parkoló üzemmódban automatikusan be is húzza az autó. Az aktív vészfékező rendszert, mely a baleseteket megelőzendő vagy azok súlyosságát mérsékelendő fejlesztettek ki, Intens felszereltségtől elérhető.
Lehetőség van négykerék kormányzási rendszert is kapnunk Intens felszereltségtől 4 Control csomagban.

Kényelem
Az ülések kockás mintás szürke szövethuzattal borítottak, bőr üléskárpitok a harmadik szinttől Bőr vagy Techno csomagban rendelhetők. Az ülésfűtés lehetősége Zen felszereltségtől jelenik meg Téli csomag megrendelése esetén.
Jó hír, hogy autómasszázst már a 2. felszereltségi szinttől kaphatunk mégpedig az alapfelszereltség részeként, ráadásul állítható deréktámasszal a magasságban is állítható vezető és az első utasülésen. A kiszállást segítő funkció az Initiale Paris esetében természetes, Intens felszereltségnél Bőr vagy Techno csomag tartalmazza
Az kétzónás automata klíma is az alapfelszereltség része ugyanúgy, mint a bőrkormány és a bőr sebességváltó gomb.
Kocsinkban italhűtőt is találtunk a könyöklő alatt, amelyben fél literes palack helyezhető el, automata váltókkal szerelt autókban lehetséges és harmadik szinttől alapban jár.
Intens felszereltégtől ötféleképp változtathatjuk a hangulatfényeket is az autóban, ez a műszerfalon és az ajtókon lévő csíkban is megjelenik.
Nyitható panoráma napfénytetőt Zen felszereltségtől rendelhetünk.

Life felszereltségben 4,2 collos képernyőt kapunk autórádióval, Bluetooth kihangosítóval USB, iPod, Jack csatlakozókkal. (A hátsó ülésekhez tartozó töltő aljzatok Intense felszereltségtől járnak.) Az érintőképernyős 7 collos R-Link 2 rendszer második szinttől szerelik alapból. A 8,7 collos képernyős R-Link 2 az Initiale Parisnak jár, illetve az Intens felszereltségben már 200 ezerért megszerezhető. Az utóbbi 13 hangszórós, mélynyomóval szerelt Bose Surround Sound System.  Az R-Link rendszerben állíthatjuk be a kipufogó hangját is, amit persze csak mi élvezhetünk – adott esetben – belülről.


Motorok
A Talismant 2 féle 150 lóerős benzinmotorral és automata váltóval kínálják, a 200 lóerős az Initiale Parisnak jár. A felszereltség Zentől indul 8.700.000,-Ft, az Initiale Paris 10.800.000,-Ft.
A fent említett 110 lóerős dízelt, csak a Life kezdő felszereltséghez árulják, az kéziváltóval szerelt. A 130 lóerős dízel kéziváltóval Zen felszereltséggel indul 8.400.000,-Ft, automata váltóval Intens felszereltségben lehetséges 9.190,-Ft. A 160 lóerős motort automata váltóval szerelik és Intens felszreltségtől elérhető, az Initiale Paris is ezt kapja, amely 11.100.000,-Ft.
Renault Talisman árlista

A bemutató autónk az Initiale Paris volt, a lehető összes plusz további opciókkal felszerelve.
Az autót körbejárva feltűnik különösen az elejét nézve, hogy alacsonyra építették, oldalról nézve egyben kecses, de a tetővonalát a hátsó fejtér mögött kezdték lehúzni, így a hátul utazók is kényelmesen elférnek. A hátulját vízszintes vonalak jellemzik, mind a lámpáké, mind pedig a két oldalon kivezetett kipufogóké.

Bizony nagyon kényelmes már beülni is a finom tapintású nappabőr ülésekbe, személyre szabni, majd egy kellemes lazító masszázst kérni tőle. Jó hangulatot tovább fokozandó nem csak a műszerkijelző színe és stílusa változtatható, hanem a hangulatfény 5 féle változatban, amelyből végül a kék és lila között lamentálva az autó színéhez, - mely fekete metál volt, de a rávetülő napfényben sötétlilában gyöngyözve jelentek meg a hajlatok - végül a lilát választottuk, mely díszvilágítás nem csak a kijelzőkre vonatkozik, hanem a műszerfalon és az ajtókon lévő vonalakra is. Telefonunkat a váltó előtt lévő okostelefon méretű tárolóhelyen helyezhetjük el. Az első középen lévő könyöklő alá pedig betehetjük az üdítőnket hűteni. A hátsó ülésen utazók részére is van USB és AUX csatlakozó, illetve töltési lehetőség. A Talismanban csomagjainknak 608 literes csomagtartó áll rendelkezésre, amely a lehajtott hátsó ülésekkel 1022 literesre bővíthető.

 



















A beindítás után
választottunk egy kis sport kipufogó hangot és elindultunk először comfort módban, melyben a futómű puha rugózásával tovább növelhető az utazási kényelem. Sportra állítva ahhoz méltón megváltózik az autó futómű állítása, menetdinamikája és persze a fogyasztása is. A 118 kW teljesítményű 160 lovas 1598 cm3-es motorunkkal comfort módban is kellemesen gyorsult az 1593 kg-os menetkész tömegű autó. A gyorsulása 0-100 km/h-ás sebességre 9,4 másodperc (ezt egyébként a 200 lovas benzinmotorral 7,6 másodperc alatt éri el). Fogyasztásra ehhez a motorhoz város/országút/vegyes 5, 4, és 4,4 l/100 km-t ad meg a gyártó. A végsebessége 215 km/h, a 200 Lóerős benzinesé 237 km/h.
A motor egyébként csendesen jár köszönhető ez annak is, hogy a motorháztető alatt vastag hőszigetelés van.

A bekapcsolt sávelhagyás jelzés, akaratlan sávelhagyás esetén jellegzetes pürrögő hangot ad. A praktikus  távolságtartó tempomat nem követ a teljes megállásig, előtte a rendszer kilép és erre a kijelzőn figyelmeztet is minket. A félautomata beparkolási rendszert halszálkában próbáltuk, amit ügyesen végre is hajtott az autó.


A Talisman sikerességét flottákban is a tetszetős, szép formáján kívül az ár és az érte kapható nem csak bőséges felszereltség, hanem a modern vezetéstámogató és segítő rendszerek széles körű elérhetősége fogja garantálni, amelyek a prémium márkák esetében modellváltozat szerint kétszeresébe vagy akár többe is kerülnek. Igazából csak egyet kérnék a Renault-tól, hogy az ajtókon lévő könyöklőket hozza közelebb, mivel a vezető számára fontos, hogy lehetősége legyen támaszkodni, 170 centimmel egyenesen ülve nem értem el. Ha ez a kis kényelmi változás meglenne, megvettem az autót.

Ismerjék meg az új Renault Megane-t is.




  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER