2013. március 26. kedd, 12:53

 

Földgázüzemű autóbuszt tesztelnek két hónapon át Budapesten, illetve az elővárosi közlekedésben, a próbajárat kedden indult útnak a népligeti buszpályaudvarról - közölte a Főgáz CNG Kft. az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Főgáz a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-vel együttműködve egy úgynevezett CNG (sűrített földgáz) üzemű MAN Lion,s City A37 típusú autóbuszt biztosít tesztelésre a Budapesti Közlekedési Központnak, a BKV Zrt.-nek és a Volánbusz Zrt.-nek.

foldgazos-busz
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A fehér színű, oldalán hegyvonulatokkal és virágmintákkal díszített buszt egy hónapig elővárosi menetrendben a Budapest-Maglód útvonalon, egy hónapig pedig városi körülmények között tesztelik.
A Főgáz a buszt reklámcélra is használja, a lakosság figyelmét szeretné felhívni a sűrített földgázhajtás nyújtotta előnyökre. A sűrített földgázüzemű járművek mind gazdaságilag, mind környezetvédelmi szempontból előnyösek az üzemeltető számára, hiszen ezek a járművek csökkentik a környezetterhelést, kevesebb szén-dioxidot, szén-monoxidot juttatnak a levegőbe, koromkibocsátásuk pedig nulla - írták a közleményben.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER