Címkék: autók | BME | konferencia | önműködő

2014. április 12. szombat, 07:29

 

Az önműködő gépkocsikról, a világ leggyorsabb autóiról, a hobbiűrkutatás legújabb fejlesztéseiről is szó lesz a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Simonyi Károly Szakkollégiumának április közepére szervezett tudományos konferenciáján.

 

Magyarország egyik legnagyobb, egyetemi hallgatók által szervezett éves tudományos rendezvényén a villamosmérnöki és informatikai szakma kutatói, fejlesztői, cégeinek képviselői tartanak előadásokat és bemutatókat a legújabb technikai vívmányokról, a diákok pedig workshop jellegű előadásokon mutatják be kutatásaikat.
Oláh Ákos, a BME Simonyi Károly Szakkollégiumának vezetője, a konferencia sajtófelelőse az MTI-nek elmondta, hogy a Schönherz Zoltán Kollégiumban működő szakkollégium - amely az ország egyik legnagyobbja csaknem kétszáz taggal - 2003-tól szervez ilyen szakmai konferenciákat.

Az április 15-i rendezvényen az egyetem fejlesztőcsapata bemutatja azt a teljesen elektromos hajtású autóját, amely kevesebb mint három és fél másodperc alatt éri el az óránkénti száz kilométeres sebességet, így a lóerő/tömeg aránya a Forma-1-es versenyautókéval vetekszik.

Elmondta azt is, hogy a konferencián feleresztenek a világűr határára egy ballont, és a harminc kilométeres magasságból kapott adatok elemzése közben bemutatják a mérőballon moduláris felépítésű fedélzeti rendszerének tervezési fázisait is.

A holland Jan Jongboom, a Firefox OS vezető fejlesztője mindent elárul a legújabb mobil operációs rendszer felépítéséről és alkalmazásairól, a Microsoft képviselője pedig a játékkonzolok jövőjét vázolja fel.
Szó lesz a manapság egyre jelentősebb etikus hackelésről, a Bosch szakembere a teljesen önműködő autós közlekedésről fog bemutatót tartani, de például a "brutális fizika" keretében az elektromágneses indukció elve alapján képlékenyen alakított fémekről is tartanak demonstrációt. A konferencián jelen lesznek a világ olyan nagy fejlesztőcégei is, mint például az NNG, a National Instruments, a ThyssenKrupp vagy az Accenture.
A konferenciát élő adásban is lehet követni a szakkollégium honlapján, a http://  konferencia.simonyi.bme.hu címen. 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER