Címkék: haszongépjármű | Toyota

2022. június 07. kedd, 19:54

 

A Stellantis és a Toyota tovább bővítette együttműködését egy elektromos verzióban is elkészülő, nagyméretű haszongépjármű megalkotása érdekében: a két autógyártó új megállapodást jelentett be az európai piacra szánt nagyméretű haszongépjárművekről.

 

 

Az új, nagy méretű haszongépjármű a kompakt és közepes méretű modellek mellett egészíti ki majd a Toyota európai kínálatát a meglévő partnerség keretében, és tovább erősíti a Stellantis könnyű haszongépjárművek (LCV) palettáját Európában. A Toyota európai ügyfelei élvezhetik majd a Stellantis élvonalbeli emissziómentes technológiáinak előnyeit minden LCV szegmensben, a Stellantisszal való megállapodás ugyanis az akkumulátoros elektromos modellekre is kiterjed.

 

 

 

A Stellantis és a Toyota bejelentette meglévő partnerségük kiterjesztését egy új, nagyméretű haszongépjárműre, beleértve annak akkumulátoros elektromos változatot is. Az új jármű lesz a harmadik modell, amely a megállapodás része, ezzel teljessé téve a haszongépjármű kínálatot a kompakt és a közepes méretű típusok mellett egy nagyméretű járművel. A Stellantis az európai piacra szállítja majd a Toyota számára az új, nagyméretű haszongépjárművet, Toyota márkanév alatt. Az új modell a Stellantis gliwicei (Lengyelország) és atesszai (Olaszország) üzemeiben készül majd. A 2024 közepére tervezett új, nagyméretű haszongépjárművek egyben a Toyota európai történetének első belépését jelentik majd ebbe a kategóriába.

„Ezzel a harmadik sikeres megegyezéssel a Stellantis tovább demonstrálja szakértelmét a haszongépjárművek szegmensében és az akkumulátoros elektromos technológia fejlesztésében, amely az igények teljes körét kielégíti. Ez a megállapodás megerősíti vezető szerepünket az EU30-ban a könnyű haszongépjárművek és az alacsony károsanyag-kibocsátású járművek terén, és egy lépéssel közelebb visz bennünket a Dare Forward 2030 célkitűzésünk megvalósításához, miszerint technológia, gyártás, piaci részesedés és jövedelmezőség tekintetében vitathatatlanul a könnyű haszongépjárművek globális vezetőjévé válunk.” – fogalmaz az együttműködés kapcsán Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatója.

A Stellantis és a Toyota együttműködése 2012-ben kezdődött a Toyota közepes méretű könnyű haszongépjárműveivel, amelyeket a Stellantis franciaországi hordaini üzemében gyártottak. Ezután 2019-ben a kompakt haszongépjárművek szegmensében részt vevő versenyképes és vonzó típus következett, amelyet a Stellantis spanyolországi vigói üzemben gyártottak. A mai nagyméretű haszongépjárművek bejelentése elmélyíti a korábbi együttműködést, és lehetővé teszi a Toyota számára, hogy teljes legyen az európai haszongépjármű-kínálata, miközben mindkét vállalat számára lehetővé teszi a fejlesztési és gyártási költségek optimalizálását.

„Örülünk, hogy ezt a sikeres együttműködést egy új, nagyméretű haszongépjármű bevezetésével bővíthetjük. Fontos modell lesz ez, amely kiegészíti a Toyota európai ügyfelei számára a haszongépjármű termékkínálatunkat. Az új típusok kulcsfontosságú szerepet vállalnak majd a Toyota teljes haszongépjármű szegmens növekedési céljainak eléréséhez, hiszen a Hilux pickup, a Proace és a Proace City mellett, lehetővé teszik a Toyota számára, hogy mobilitási megoldást nyújtson a könnyű haszongépjárművek piacának minden szegmensében.” – teszi hozzá Matt Harrison, a Toyota európai elnök-vezérigazgatója.


 

 


  •  
 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER