Címkék: busz | Toyota

2021. július 13. kedd, 18:19

 

Toyota-Caetano márkanév alatt érkeznek a Toyota zéró emissziós, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó hidrogén üzemanyagcellás technológiáját alkalmazó, a portulgál CaetanoBus által gyártott buszok.

 

 

A Toyota egyébiránt még 2020 decemberében erősítette meg stratégiai szövetségét a CaetanoBus vállalattal a fenntartható mobilitási megoldások bővítésére vonatkozóan, ennek keretében a portugál buszgyártó hidrogén üzemanyagcellás elektromos és akkumulátoros elektromos buszokat is gyárt majd.

 

 


A portugál CaetanoBus buszgyártó vállalat és a Toyota bejelentette, hogy az akkumulátoros elektromos e.City Gold és a hidrogén üzemanyagcellás elektromos H2.City Gold városi buszok mindkét márka nevét magukon viselik majd. A CaetanoBus által gyártott üzemanyagcellás városi buszok 2019 óta használják a Toyota hidrogénhajtású technológiáját, beleértve az üzemanyagcellákat, a hidrogéntartályokat és más kulcsfontosságú alkatrészeket. 2020 decemberében pedig a Toyota Caetano Portugal (TCAP) a CaetanoBus közvetlen részvényesévé vált, hogy elősegítse a vállalat busz üzletágának gyors bővítését zéró emissziós buszok fejlesztésével és értékesítésével. Az elmúlt években a portugál buszgyártó vállalat a zéró emissziós buszainak segítségével Európa-szerte megerősítette nemzetközi jelenlétét. A vetélytársakban gazdag európai buszpiacon elért növekedés hűen tükrözi a CaetanoBus technológiai képességeinek fokozódó elismertségét, amelyet zéró emissziós termékeinek csúcsmodern kialakítása igazol.

„Bejelentésünkkel megerősítjük hosszútávú együttműködésünket a Toyotával, amely sokat segített a zéró emissziós busz üzletág fejlesztésében. A kettős márkázás lehetővé teszi számunkra, hogy demonstráljuk műszaki képességeinket és kiemelkedő technológiánkat, miközben szemlélteti elköteleződésünket a karbonsemlegesség iránt.” – avat be José Ramos, a CaetanoBus elnöke.

A CaetanoBus által gyártott H2.City Gold a Toyota üzemanyagcellás hajtásláncát használja. A városi busz 400 kilométeres hatótávval rendelkezik és mindössze 9 perc alatt megtankolható. A jármű tökéletesen szemlélteti a két vállalat modern technológiájában és képességeiben rejlő lehetőségeket. Egyúttal az első lépés a kettős márkázás megvalósításában, amelyet a két vállalat a tisztán elektromos e.City Golddal folytat. A megvalósítás kertében a buszok megkapják a ’Caetano’ és a ’Toyota’ logókat is, fokozva a járművek felismerését a Toyota márkát jól ismerő európai ügyfelek körében.

„A CaetanoBus zéró emissziós buszainak kettős márkázása megmutatja, hogy mennyire magabiztosak vagyunk legújabb befektetésünkkel, illetve a Caetanóval folytatott hosszútávú partneri viszonyunkkal kapcsolatban. Egyúttal kihangsúlyozza, hogy a Toyota a személyautó-ágazaton túl is tervez a zéró emissziós mobilitással, úton a karbonsemlegesség felé.” - teszi hozzá Matt Harrison, a Toyota Motor Europe elnöke és vezetője.

 

 

 

A CaetanoBus 

A CaetanoBus, a Toyota Caetano Portugal és Mitsui & Co vállalatok részeként, egy portugáliai székhelyű busz- és alvázgyártó. A vállalat főként városok és repülőterek számára ideális járműkínálatának legnagyobb erősségét a különösen erős műszaki tudás adja, amely egyedi, ügyfélközpontú mobilitási megoldásokat eredményez. A CaetanoBus a COBUS gyártója is, amely piacvezető a repülőtéri buszos személyszállítás tekintetében. A CaetanoBus 1980 óta foglalkozik az elektromos mobilitással.

A Toyota Motor Europe
A Toyota Motor Europe (TME) felügyeli a Toyota és a Lexus járműveinek, alkatrészeinek és kiegészítőinek teljes körű forgalmazását és marketing-tevékenységét, valamint irányítja a Toyota európai gyártó és tervezői tevékenységeit. Európában mintegy 25.000 ember áll – közvetlenül vagy közvetve – a Toyota alkalmazásában, s a vállalat 1990 óta több mint 10 milliárd eurót fordított európai befektetéseire. A Toyota európai tevékenységeit 29 Nemzeti Marketing és Kereskedelmi Vállalatból álló hálózat támogatja 53 országban, összesen mintegy 3.000 értékesítési ponttal és kilenc gyártóüzemmel. 2020-ban a Toyota 993.113 darab Toyota és Lexus modellt értékesített Európában.

 

 

 


  •  
 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER