Címkék: Ford | rally | Turán

2015. október 01. csütörtök, 10:19

 

Különleges lehetőséget kapott Turán Frigyes és Zsiros Gábor, a Turán Motorsport párosa, amely az országos bajnokság idényzáró futama, a Mecsek Rallye helyett a Katalán Rallye-n, a világbajnokság idei szezonjának utolsó előtti versenyén áll rajthoz a Ford Fiesta R5-tel a WRC2 kategóriában.

 

„Sajnos a hazai bajnokságban az idén nagyon sok műszaki problémánk volt, ezért, bár nehéz szívvel, de úgy döntöttünk, kihagyjuk a mecseki versenyt, s megragadjuk az alkalmat arra, hogy újra a világ legjobbjai között szerepeljünk" – mondta Turán Frigyes, aki hozzátette, mindig is nagyon szívesen álltak rajthoz a Pécs környéki viadalon, amelyen korábban többször is szép eredményt értek el a fantasztikus közönség előtt, most azonban ez volt a legmegfelelőbb döntés a számukra.



„A Katalán Rallye-n ugyanazzal a csapattal indulunk, amellyel itthon, az autót pedig ezúttal is a Tagai Racing Technology készíti fel, a támogatóinknak pedig nagy köszönettel tartozunk azért, hogy hozzájárultak ehhez a valóban különleges lehetőséghez" – folytatta a pilóta, s visszautalt rá, hogy legutóbb, 2010-ben nagyon jó teljesítmény nyújtottak a spanyolországi versenyen, akkor azonban egy baleset miatt nem értek célba. „A bukás előtt abszolútban hetedikek voltunk, ami egészen kiváló eredménynek számított, s azt kell mondjam, a balesetünk után megfogadtuk, hogy egyszer még visszatérünk erre a helyszínre. Már átnéztük a pályákat, hogy úgy mondjam, térképészkedtünk egy kicsit Gáborral. Egy szakasz biztosan megegyezik a 2010-essel, a többi új, illetve részben vannak átfedések az öt évvel ezelőtti etapokkal. Kétszer lesz lehetőségünk a hivatalos pályabejárás alkalmával végigmenni, az első az itiner felírásáról fog szólni, a második pedig az ellenőrzésről, Gábornak ez egy komoly feladat lesz, de ez egy vb-futam, itt ennyire van lehetőség."

A Turán Motorsport pilótája úgy véli, az autójuk nagyon jó, konkrét esélylatolgatásba és az eredmény megtippelésébe azonban nem kíván bocsátkozni.

„Még egyszer ki kell emelnem, hogy ez egy világbajnoki futam, ezért nagyon nehéz az elvárásokat megfogalmazni, s a helyezéssel kapcsolatos konkrét célt kitűzni. Abban biztos vagyok, hogy a csapat kiválóan felkészíti majd az autót, ami több szempontból is fontos. Egyrészt lényeges, hogy ne legyen műszaki hibánk, másrészt annyira kevés lesz a szervizelési lehetőség, hogy csak tökéletes autóval érdemes nekivágni a versenynek. Utóbbiból, azaz a kevés szervizlehetőségből az is következik, hogy itt gyakorlatilag nem lehet hibázni. A legfőbb feladatunk az lesz, hogy mindennek a tudatában menjünk végig gyorsan az autóval" – mondta Turán Frigyes, s kitért arra, hogy vélhetően visszatérnek majd arra a helyszínre is, ahol öt évvel ezelőtt elszenvedték pályafutásuk legnagyobb balesetét.

„Azt gondolom, hogy már a pályabejáráson elő fognak jönni azok a 2010-es emlékek, de ez egyrészt természetes, másrészt pedig most sok minden másra kell figyelnünk, ezért biztos vagyok benne, hogy ez nem okoz majd gondot" – jegyezte meg a pilóta.



A Katalán Rallye-t október 22. és 25. között rendezik meg, a verseny központja a Barcelonától délre elhelyezkedő üdülőváros, Salou lesz. Az indulókra 23 gyorsasági szakasz vár, az össztáv így 331,25 kilométer lesz.
Forrás: Just Creative

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER