Címkék: Hungaroring | kamionverseny | Kiss Norbi

2017. augusztus 14. hétfő, 15:15

 

Kis túlzással apró darabokra szedve várja a folytatást a németországi Nürtingenben Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok gyorsasági kamionversenyző Mercedese, amellyel augusztus 26-án és 27-én a futamgyőzelmekért száll harcba a magyar pilóta a Hungaroringen.

 

A Tankpool24-Mercedes istálló főhadiszállásán a csapat tagjai már lázasan dolgoznak a versenykamionok felkészítésén, két hét múlva ugyanis Magyarországon folytatódik az Eb-sorozat.
"Nyilván mindannyian tudják, hogy számomra az év versenye következik, és bár a csapat számára a nürburgringi hétvége volt a hazai futam, a mogyoródi viadalra is hasonló lelkesedéssel készülünk" - mondta az MTI-nek a 32 éves szombathelyi versenyző, aki a 2014-es és 2015-ös Eb-diadalai után szerződött a német istállóhoz, s tavaly ötödikként zárt.

"Négyéves projektbe vágtunk bele, és már az előző évben is volt olyan eredményünk, amelyre előzetesen nem számítottunk, az idén pedig újra sokkal előrébb járunk, mint azt gondoltuk a szezon elején" - jelentette ki a versenyző, aki négy forduló, vagyis 16 futam után az összetett második helyén áll a cseh Adam Lackótól 43 ponttal elmaradva.

"A kamionomból most hiányzik a motor, van ugyanis itt a központban egy titkos helyiség, ott végzik el a szükséges felújítást és fejlesztéseket, amikor van erre idő a versenyhétvége előtt" - mondta Kiss, s hozzátette: a Hungaroringen szombaton és vasárnap is meg akarja nyerni az időmérőt, így az aznapi első futamokon az első rajtkockából indulhatna, s mivel az első versenyeken aratott győzelemért jár a legtöbb pont, ezeknek a megnyerése a célja.

A csapat nürtingeni központja a Mercedes-Benz stuttgarti székhelyétől 32 kilométerre található, s leginkább egy kisebb repülőhangárhoz hasonlatos, a fedett részen ugyanis el kell férnie a versenykamionoknak, sőt, egy harmadik is áll bent, ezzel azonban már nem indulnak futamokon.

"Ez az a kamion, amellyel 2015-ben versenyeztek, valamint a 2016-os idény első hétvégéjén még én is ezzel indultam, utána készültek el az új gépek" - magyarázta Kiss Norbert. "Ez a régi kamion is úgy néz ki kívülről, mint a mostaniak, ezért a későbbiekben kiállításokon és bemutatókon fogjuk majd hasznát venni."

Az istálló főhadiszállásának szabadtéri részén a versenygépeket szállító kamion állomásozik.
"Sokan kérdezték tőlem korábban, hogy hogyan utaztatjuk a versenykamionokat, ezért erről a szállítókamionról már többször is készítettem és töltöttem fel fotót a közösségi médiában. A mi versenygépeink építettek, ezért kisebbek is, mint az utcai kamionok, és nincs szükség semmilyen különleges szállítási módszerre" - mondta a magyar pilóta.

A kamion Eb mogyoródi versenyhétvégéjére augusztus 26-27-én kerül sor, és a szervezők az elmúlt két évben megszokottakhoz hasonlóan fesztiválhangulatot ígérnek a Hungaroringre, számos kísérőprogrammal, valamint a luxus sportautókat felvonultató Blancpain GT Series versenyeivel. MTI


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER