Címkék: Ford | Ford Mustang | Gymkhana | Ken Block

2014. november 20. csütörtök, 12:32

 

Ken Block bemutatta a díjnyertes Gymkhana vírusvideó-sorozat legújabb epizódját: a ’Gymkhana SEVEN: Féktelenül Los Angeles utcáin’ című videó ezúttal ismét városi környezetben játszódik. Block kimagaslóan sikeres San Franciscó-i ámokfutásához, a több mint 68 millió letöltéssel büszkélkedő Gymkhana Five filmhez hasonlóan most is városi utcákon látjuk repeszteni a rallyversenyzőt, ám ezúttal egy vadonatúj abroncsgyilkos gépben ül: egy egyedi gyártású, 845 lóerős, összkerékhajtású, 1965-ös Ford Mustangban, amit Hoonicorn névre kereszteltek.

L.A. legkiválóbbjai, vagyis a rendőrök biztosították Block számára az utat, lezárva a kereszteződéseket és végigvezetve H.H.I.C-t és az ő Mustangját Los Angeles és környéke forgalmán. Block célja azonban nem az volt, hogy a legrövidebb úton jusson el A pontból B-be, hanem az, hogy alaposan körüljárja a kérdést, amit minden autómániás feltett már magának:
„Mit tennék, ha a rendőrség lezárná az utakat a kedvemért?” - Block számára ez azt jelentette, hogy a lehető legjobban érezhette magát, és az elképzelhető legvadabb stílusban vezethetett.



De nem Block, illetve autóvezetői teljesítménye a video egyetlen sztárja. A Gymkhana Seven kedvéért Block úgy döntött, hogy vadonatúj autóra van szüksége – olyan gépre, amiből nincs még egy. Hogy ez milyen autó? Egy teljesen egyedi építésű, 1965-ös, összkerékhajtású Mustang, 845 lóerős Ford V8-as motorral (Nascar Roush Yates tuninggal) és Dakar-specifikációjú sebességváltóval a Sadevtől. A világ egyetlen összkerékhajtású, nagy teljesítményű Mustangja, a „Hoonicorn“ becenevű autót Vaughn Gittin Junior RTR tuningműhelye építette, így aztán nem csoda, hogy a gép igazi szörnyetegként viselkedik Los Angeles utcáin, megtizedelve az abroncsokat és szétszaggatva a dobhártyákat, miközben Block eddigi legprecízebb és legagresszívebb száguldását láthatjuk.



“Jó néhány autót vezettem már Gymkhana-stílusban az évek során.” - emlékszik vissza Block, “de ez messze a legjobb mind közül az ilyen kunsztokhoz. A V8-asból áradó azonnali nyomaték és erő egyszerűen mámorító: ha rendesen a gázra lépek, az abroncsok pillanatok alatt elpárolognak. Eszméletlen látvány, amikor a falhoz láncolt autó egyszerre égeti el az összes abroncsát! Teljesen felvillanyozott, mennyire jó lett az autó – és persze a videó is! Őszintén úgy érzem, hogy ez az eddigi legjobb Gymkhana-videóm, és szeretnék köszönetet mondani Los Angeles városának, amiért pár napra kölcsönadta nekem az utcáit!“



De nem csupán a videóhoz épített vadonatúj autó bizonyítja, hogy a Gymkhana Seven: Féktelenül Los Angeles utcáin tényleg komolyan veszi a „féktelenséget“, hiszen Block maximálisan kihasználta, hogy a forgatás kedvéért a rendőrség lezárta Amerika legzsúfoltabb utcáit. A néző álla nemcsak leesik, de úgy is marad a legőrültebb, legfüstösebb és látszólag teljesen kontrollálatlan manőverek láttán, közben pedig erősen kapaszkodik a szék karfájába, amikor a szó szerint kicentizett trükköket bámulja. A videót 2014 októberének elején öt nap alatt forgatták le, méghozzá legendás helyszíneken, például Los Angeles belvárosában, a Randy’s Donuts körül, L.A. gyorsforgalmi útjain, a 6. utca hídjánál, a Chinatown negyedben, a Los Angeles folyó partkán és persze egy igazi ikon, a híres Hollywood felirat körül.



“Hihetetlen, de szinte bármilyen helyszínt megszerezhettünk.“ - meséli Block. “Nyilvánvaló, hogy a Los Angeles-i filmes bizottság elég jól végzi a munkáját, és hozzá van szokva az olyan projektekhez, amikben folyamatosan autók száguldoznak. Mindazonáltal ez volt az első és egyetlen alkalom, amikor valaki ténylegesen autós trükköket forgatott a Hollywood felirat tetején – amihez elképesztő engedélyeket kellett beszereznünk az USA Belbiztonsági Minisztériumától!“



Mivel a videó főszponzora a Hoonigan, a divatmárka kihozott egy Gymkhana Seven témájú kollekciót, amit a Hoonicorn külseje ihletett, így az autó egyedi stílusa immár a rajongók számára is elérhetővé vált.

 


  •  
 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER