2013. május 03. péntek, 12:14

 

Majális volt a javából – már ami Szőke Ákos bajnoki futamát illeti. A Maricsek Racing Team gymkhanautája május 1-jén, Taszáron gyűjtögette a bajnoki pontokat az amatőr kategóriában. A fiatal tehetség kiemelkedő teljesítménye mellett a nyárias idő, autós bemutatók és a kilátogató több száz érdeklődő is fokozta a hangulatot.

Szőke Ákos: Nagyon jól éreztük magunkat, és kellőképpen el is fáradtunk a bajnokság somogyi állomásán. Csapatunk több ágon is kötődik Somogy megyéhez, így öröm volt – mondhatni – hazai pályán versenyezni. A taszári Gyorsulás Ünnepe most sem okozott csalódást: kiváló volt a szervezés, aminek hangulatát a több száz kilátogató néző és a szép idő is fokozott.

bmw-e30-gymkhana

A keddi napot végig tudtuk tréningezni, aminek számunkra különösen nagy jelentősége volt, hiszen a BMW-nél adódott néhány kisebb műszaki hiba, amit orvosolni kellett. A legnagyobb problémánk az volt, hogy kevés volt a terhelésváltás a pályán, így hiába tankoltuk meg a kocsit, amikor az egyik irányba csúsztunk, folyamatosan elfogyott az üzemanyagunk, leesett a nyomás és megtorpant az autó. Miután a pro kategóriában Zacc is ráfaragott erre, rájöttünk, hogy a megoldást az jelentheti, ha csordultig megtöltjük a benzintartályt. Az elméletünk a gyakorlatban be is vált, így sikeresen abszolváltuk a futamot.

Nem voltunk teljesen, minden szituációra felkészülve, de így sem lehet okunk a panaszra: amatőr kategóriában a 4. helyezést értük el, amivel maximálisan meg vagyok elégedve. Egy kicsit jobban odafigyelek majd arra, hogy a következő versenyekre kipihentebben érkezzek, és akkor még jobb eredményre is képes lehetek. A Gymkhana Bajnokság következő állomásáig azonban még rajthoz állok egy másik „műfajban”: június 8-án, a Tótkomlós Rallyn koptatom majd az aszfaltot…


  •  
 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER