2012. december 19. szerda, 19:40

 

A héten bemutatták a  Forma-1 Sztorik 2012–2013, Száguldó cirkusz 2012-2013 és a Motor GP Sztorik 2012–2013. könyveket a Duna International Könyvkiadó Kft. kiadásában.


forma-1-sztorik-2012-2013Dávid Sándor: Forma-1 Sztorik 2012–2013
Idén is a könyvesboltok polcaira kerül Dávid Sándor legendás évösszefoglalója. Ennek a kötetnek a kézbevételével és elolvasásával is ugyanolyan szerencse éri az Olvasót, mint a korábbiakkal. A szerző utánozhatatlan stílusa és mesélőképessége a száguldó cirkusz világát is úgy képes újraláttatni velünk, hogy szinte elfelejtjük, ezt az egészet egyszer a televízióban már mi magunk is végignéztük.
A világ legnagyobb vándorcirkusza továbbra is milliók figyelmét köti le, és idén kifejezetten szoros volt a verseny.

A "varázslók", akik miatt odatapadunk a képernyőre:
- a hétszeres világbajnok Schumacher, aki most a Mercedesnél van.
- Raikkonen, aki évekig a McLaren lúzere volt, mert zseniálisan vezetett, de folyton bedöglött alatta a kocsi. De idén visszajött a Lotushoz.
- Webber, az ausztrál másodhegedűs jelenleg a legfiatalabb világbajnok és a legfiatalabb kettős világbajnok Vettel mögött.
- Hamilton 2008-as brit világbajnok, Ron Dennis a mentora, szóval a debütálása óta McLarenes.
- Alonso a kétszeres spanyol világbajnok, aki a legegyenletesebb teljesítményt hozta.
- Button, aki tavaly második lett, most ebben a szezonban nem remekelt.


szaguldo-cirkusz-2012-2013Simon István: Száguldó cirkusz 2012-2013
Először jelenik meg a Duna International Könyvkiadó gondozásában az autósport kedvelők körében jól ismert és kedvelt Formula-1-es évkönyvsorozat legújabb tagja, a "Száguldó cirkusz 2012-2013". Az MTVA támogatásával megjelenő album most először a magyarországi televíziós F1-közvetítésekben résztvevő riportereket és szerkesztőket is bemutatja. A példátlanul izgalmas versenyévad eseményeit, Vettel és Alonso, valamint a Red Bull és a Ferrari izgalmas világbajnoki csatáját bemutató évkönyv rengeteg különleges, színes fotót, táblázatot és eredményeket, valamint bennfentes háttér-információkat tartalmaz, Simon István tolmácsolásában.
A 176 oldalas, különleges album 2012 decemberében jelenik meg.







motor-gp-sztorik-2012-2013Földy Attila,  Baráz Miklós: Motor GP Sztorik 2012–2013

A MotorGP Sztorik idén is bővebb adtak beszédtémát.
2012-től - az új szabályok nagyobb szabadságot adtak a versenyzőknek és a csapatoknak. Az edzések és az évközi fejlesztések is változtak.
Megszűnt a teszttilalom, az év közben felhasználható erőforrások számát is korlátozták. A szezononként rendelkezésre álló blokkok tekintetében a CRT motorokkal futó csapatok több lehetőséget kaptak.
A Formula 1-hez hasonlóan az esős versenyeken piros színű zárófényt kell használni a motorokon a jobb láthatóság és a nagyobb biztonság érdekében. Változnak a súlyhatárok is: a jelenlegi 153 kilogrammról 157-re híznak a legnagyobb kategória motorjai, majd 2013-tól újabb három kilóval lesznek nehezebbek.
Idén ismét megtudhatják a miérteket a két keréken való száguldás hazai szerelmesei.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER