Címkék: drift | Rabócsiring | Trackwood | verseny

2018. augusztus 28. kedd, 21:41

 

Béres Szabolcs, a Trackwood atyja mindig hitt abban, hogy Magyarországon is lehet méltó körülmények között olyan profi drift versenyt rendezni, ami kis hazánkba csalogatja Európa legjobbjait. Az álom valóra vált, hiszen Drift Games sikere után idén már másodszor koptatták több nemzet pilótái a Rabócsiring aszfaltját és kóstolgatták a ring falát… 

Az idei Trackwood Drift Festivalra 97 autó érkezett meg a 103 nevezőből, melyből az a 88 tudott végül rajthoz állni, amelyek nem ismerkedtek meg közelebbről a pócsi fallal vagy a technika ördögével.

A verseny pontozóbírái - David Kalas, Andrzej Witkowski, Mantas Kuzmarskis - által tartott hosszas és részletes versenyzői eligazítás egyedül álló volt, mely feladta mindenkinek a leckét. Elmondták, hogy a korrekt versenyzés mellett nagy súlya lesz a hétvége során a NO-GO zónáknak is, ahova a versenyzők két kerékkel már nem mehettek le, valamint elmondták, hogy az alulkormányzottságot és az egyenesítéseket is nagyon szigorúan veszik majd. A bírákat videóbíró és a háromszoros magyar bajnok, Grózinger Zsolt segítette az embert próbáló, 14 órán át tartó versengésben, hiszen 3 kvalifikációt és 3 versenyt láthatott a nagyérdemű a szombati nap folyamán.

A pénteki edzésnapot követően a szombati versenynap a Street kategória versenyeivel indult. Évről-évre egyre nehezebb a döntés a bírák számára, hiszen már ebben a csoportban is hihetetlenül ügyes pilóták vannak, akik kőkemény csatát vívnak egymással – persze még tsuiso nélkül. A hétvége dobogója ebben a kategóriában így alakult:

1. Kéninger Ádám
2. Petrilla Gergely
3. Mezei Gábor

Kora délután került megrendezésre a PRO AM kategória versenye, ahol 25 fős mezőnyben kellett a magyar pilótáknak helyt állniuk. Hihetetlen küzdelmeket láthatott a pálya mellett álló vagy az élő közvetítést követő több ezer néző. Érezhették a drukkolást a magyar pilóták is, hiszen a dobogóra végül két magyar pilóta is felállhatott:

1. Piskolty Kevin
2. Lukas Hamrak
3. Porkoláb Péter

A hétvége és a nap csúcsa pedig természetesen a PRO kategória összecsapása volt, ahol a pilóták az éj leszállta után is csak néhány centire haladva egymástól driftelték körbe ezt a kemény és igen nehéz pályát. Ismét büszkék lehettünk kis hazánk fiaira, hiszen az igen népes, 47 fős mezőnyből 7 pilóta is a TOP16-ban végzett.

A bírák mindenre ügyeltek és olyan dolgokat is megláttak, amit a nézők nem. Sokan nem értették például, hogy egy hátul haladó megforgó versenyző hogyan juthatott tovább az ellenfelével szemben. Úgy, hogy a bírák pontosan tudták azt, hogy az elöl haladó indokolatlan fékezése miatt történt a megforgás, így a megforgó versenyző lett a tovább jutó: Top32 - Zángó Zoltán (követő autó) VS. Dawid Sposob (elöl haladó autó).

Szerencsére megtört a magyarokat sújtó átok is: Lakyboy 2012-es sikere után ismét magyar pilóta állhatott a Trackwood dobogójára és megszerezve a harmadik helyet együtt ünnepelhetett a győztes Bartosz Stolarskival, aki 2017 után ismét győzedelmeskedni tudott:

1. Bartosz Stolarski
2. Jakub Przygonszki
3. Nagy Róbert

Béres Szabolcs és csapata jól tudja, hogy „Mindig két út van előtted: a biztonságosabb, és az, amelyre születtél”. Ők akik profi drift versenyek megszervezésére születtek, évről-évre emelik a színvonalat. Jövőre ismét várnak mindenkit szeretettel, hiszen a fogalommá vált TRACKWOOD kihagyhatatlan minden driftért rajongó néző és pilóta számára.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER