Címkék: drift

2015. augusztus 14. péntek, 10:27

 

A Tomracing Motorsport versenyzője az idei gondok után parádés teljesítménnyel végre győzni tudott a King of Europe angliai futamán.

Kerényi Ádám: „Ez a siker új erővel tölt fel”
Eddig az ellenfeleken kívül a saját autójának technikai problémáival is meg kellett küzdenie Kerényi Ádámnak, ám a 2015-ös King of Europe sorozat angliai futamán végre mindenki számára megmutatta, miért is háromszoros Európa-bajnok. Noha csak 21. helyen kvalifikálta magát a vasárnapi csatákra, valamennyi küzdelmét visszahívás nélkül megnyerte, így tavaly után idén is első lett Lydden Hill-ben a Tomracing Motorsport versenyzője, aki ezzel hatalmas lépést tett a történelmi címvédés felé.



A hétvégén a brit Lydden Hill-ben folytatódott az idei Európa-bajnokság, a King of Europe sorozata. Kerényi Ádám történelmi tettre készül ebben a szezonban, hiszen regnáló kontinenselsőként ő lehet az első pilóta, aki megvédi Eb-címét. Ehhez most hatalmas lépést tett, ugyanis egészen elképesztő teljesítménnyel megnyerte a Lydden Hill-ben rendezett versenyt. Ezúttal végre semmilyen technikai gond nem hátráltatta Ádámot, aki annak ellenére diadalmaskodott, hogy a vasárnapi csatákra a 21. helyen kvalifikálta magát. Ám Ádámot ezen a napon senki sem tudta megszorítani, és négy hazai pilóta mellett egy izraeli vetélytársa ellen is visszahívás nélkül diadalmaskodott, ami ebben a sportágban ritkaságszámba megy ezen a szinten. Ám sorrendben Matt Campling (brit – a 16 közé jutásért), Jay White (brit – a nyolcaddöntőben), Luke Woodham (brit – a negyeddöntőben), Adam Frank (izraeli – az elődöntőben), míg végül a fináléban Michael Marshall (brit) hajtott fejet a Tomracing Motorsport versenyzőjének remek teljesítménye előtt.  

„Már Calais-nál, az átkelésnél éreztük, ezúttal nem lehet problémánk, hiszen minden zökkenőmentesen ment. Aztán szombaton az edzések második körében azt hittem, megint utolér a technika ördöge, ugyanis széttört az autó féltengelykosara, és rengeteg időt veszítettünk a cseréjével. De ezzel le is tudtunk mindent, ugyanis a kvalifikáción annak ellenére jól mentem, és ezt a telemetriai adatok is bizonyították, hogy a bírók csak a 21. helyre rangsoroltak. A vasárnapi tsuiso edzések alkalmával éreztem, elképesztő tempót tudok menni az autóval. Gyakorlatilag simán, visszahívások nélkül mentem végig a csatákon, mindössze egyszer kerültem nehéz helyzetbe, amikor az elődöntőben Adam Franket kellett követnem, mert annyi füsttel megy, hogy szinte nem is láttam. Még szerencse, hogy a pálya széléből tájékozódni tudtam. A fináléban pedig a legeredményesebb brit versenyzőt győztem le. Nagyon elégedett és boldog vagyok, hiszen a rossz szezonkezdés után ez a siker új erővel tölt fel, és bízom abban, hogy augusztus 22-23-án, hazai közönség előtt Tökölön is képes leszek hasonló teljesítményre” – fogalmazott Kerényi Ádám.

A Tomracing Motorsport csapatfőnöke úgy érzi, ez a siker végre elindíthatja Ádámot felfelé, hiszen az angliai győzelemmel megkezdte az élbolyhoz való felzárkózását.

„Bejött az, amit reméltünk, amiben annyira bíztunk. Ádám azt autózta egész hétvégén, amit tud, és ezúttal a kocsija is felnőtt az ő szintjére, partner volt mindenben. Csak remélni tudjuk, hogy ez a szép siker az első komoly lépés volt afelé, hogy közösen írjunk történelmet, azaz Ádám a sorozat történetében elsőként meg tudja védeni az Európa-bajnoki címét” – jelentette ki Miklósy Tamás.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER