Címkék: Habsburg Ferdinánd | Toyota | Toyota Racing Series | Új-Zéland

2015. november 23. hétfő, 21:56

 

Idei látványos bemutatkozó szezonját követően Habsburg Ferdinánd jövő év januárjában visszatér Új-Zélandra, hogy ismét megmérettesse magát az öt héten át tartó Toyota Racing Series bajnokságban.

A világ motorsport-térképén Új-Zéland előkelő helyet foglal el, mind a formaautózás , mind pedig a kétüléses versenyautózás terén. A Toyota Racing Series így remek lehetőség a világ minden pontjáról, a legkülönfélébb utánpótlás-szériákból érkező ifjú versenyzők számára, hogy kipróbálhassák magukat egy rendkívül népszerű és elismert bajnokságban. Habsburg ezért rendkívül elszánt volt a tekintetben, hogy ismét elinduljon itt.

habsburg-ferdinand

“Nagyon várom már, hogy újra rajthoz állhassak a Toyota Racing Series sorozatban, Új-Zélandon.” - mondta el Ferdinánd. “A tavalyi volt az első szezonom a TRS-ben, így sokat kellett tanulnom. Emellett akkor még iskolába jártam, így meg kellett osztanom a figyelmemet a versenyzés és a tanulás között. Idén azonban már egy sokkal komplettebb és koncentráltabb versenyzőként térhetek vissza, készen arra, hogy bebizonyítsam, mire is vagyok képes. Ez a legjobb és leghatékonybb módja a téli időszak eltöltésének - a vezetési színvonal rendkívül magas, a tanulási görbe meredek, és a szervezés is kifogástalan.

Ferdinánd 2015 januárjában debütált a TRS-ben, majd hazatérte után a Fortec Motorsports színeiben vágott neki első Formula Renault 2.0-ás szezonjának, beleértve a teljes NEC évadot, kiegészítve néhány ALPS és Eurocup futammal. Az év lezárásaként pedig egy EuroFormula F3 versenyhétvégén is rajthoz állt.

,,Sikeresen zártam az első Formula Renault 2.0-ás szezonom,” folytatta. ,,Elégedett voltam a tempómmal és a versenyzési technikámmal, no meg azzal, ahogy mindkét területen sikerült fejlődnöm. Alig várom már, hogy ezt a tudást jövőre Új-Zélandon is kamatoztathassam.”

Ebben a szezonban Habsburg az ötszörös TRS bajnok Giles Motorsport színeiben áll rajthoz.

,,A Giles Motorsport számos alkalommal bizonyította már sikerességét ebben a bajnokságban.Szeretnék a legelejétől kezdve versenyképes lenni - ennél a pontrendszernélugyanis nem engedhetjük meg magunknak, hogy nullázzunk egy versenyen,és úgy vélem ennél jobb helyen nem is lehetnék. “

A több mint 20 fiatal versenyzőt számláló mezőny öt egymást követő hétvégén ,egyforma 1.8 literes Toyota FT50 versenyautókkal áll rajthoz. A szezon a Christchurch melletti Ruapunában rajtol el január 16-17-én, és február 13-14-én Manfeildben az Új-Zéland Nagydíjjal zárul


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER