Címkék: család | Toyota

2020. szeptember 10. csütörtök, 14:11

 

Amint azt az eladási darabszámok is igazolják, az akár rövid, akár hosszú kivitelben is hétüléses változatban is elérhető vadonatúj Toyota Proace City Verso egyértelműen a nagycsaládos autóvásárlási program egyik nagy favoritja.

 

 

 A kifejezetten élvezetes vezetési élményt kínáló slágermodell utastere nem csupán meglepően tágas és kényelmes, de elképesztően sokrétűen variálható is. A családok számára a megszokottnál is fontosabb kiemelt szintű biztonságról az aktív vezetéstámogató technológiák és biztonsági rendszerek egyedülállóan széles tárháza gondoskodik, megbízhatóságára pedig az egyedülálló 3+2 éves, vagy 250.000 kilométeres garancia szolgál biztosítékul.

 

 

 A nagycsaládosok részére egyedülálló ajánlatot jelent a 2,5 millió forintos állami támogatással megvásárolható Proace City Verso, hiszen a Toyota neve egyet jelent a családi autók legfontosabb értékeivel: a hihetetlenül praktikus és kényelmes belső kialakítással, a megnyugtató biztonsággal és a gondtalan használattal. Ez a kívül kompakt, belül tágas autó könnyedén boldogul a keskeny városi utcákon és a szűk parkolóhelyeken is, miközben hét utasa teljes kényelemben utazhat. Az új Toyota PROACE CITY Verso kétféle karosszériával kapható: az egyik a 4,4 méter hosszú, 5 vagy 7 üléses Standard kivitel, a másik pedig a 4,7 méter hosszú, 5 vagy 7 üléses Long változat. Az ülések nagyon kényelmesek, és sok hely van közöttük, hogy könnyű legyen a ki- és beszállás. A belső tér egyszerűen átalakítható, és az autó használati értékét az akár 1,5 tonnás vontató képesség is fokozza.

Gazdaságos üzemeltetés, széles motorválaszték és teljesítmény-skála
 A Proace City Verso kedvező üzemeltetési költségeiről többek között a kategória legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztását és CO2-kibocsátását biztosító hajtásláncok gondoskodnak. A kínálatban az 1.2 Turbo benzinmotor két változata is szerepel: a 110 lóerős blokkhoz manuális, a 130 lóerőshöz nyolcfokozatú automata sebességváltó tartozik. Az 1.5 D-4D dízelmotor 100 és 130 lóerős kiviteléhez manuális váltó jár, de a 130 lóerős motor vásárlói automata sebességváltót is kérhetnek. A benzines egységek legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztása 5,4 l/100 km, legalacsonyabb CO2-kibocsátása pedig 123 g/km, a dízelek esetében pedig ugyanez az érték 4,0 l/100 km, illetve 108 g/km. Az automata váltó különösen vonzó lehet azon vásárlók számára, akik az idő java részében városi forgalomban vezetnek. A kedvező üzemeltetési költségekhez hozzájárul a hosszú szerviz intervallum is: az időszakos átvizsgálás 40.000 kilométerenként/két évente esedékes a dízel modelleknél és 25.000 kilométerenként/két évente a benzines változatoknál, ami sokat elárul a szerkezetek megbízhatóságáról. A vadonatúj Proace City Verso tulajdonosai 3+2 éves, vagy egyedülálló, 250.000 kilométeres teljes körű garanciacsomagra számíthatnak az autó értéktartása pedig várhatóan nagyon jó lesz, ahogy az a PROACE közepes méretű haszongépjárműnél is megfigyelhető.

Fejlett biztonsági rendszerek
A vadonatúj Toyota Proace City Verso a legmodernebb aktív biztonsági és vezetősegítő rendszereket kínálja, amelyek figyelmeztetik a vezetőt az ütközésveszélyre, és azonnal, automatikusan közbelépnek, hogy segítsenek megelőzni a balesetet, vagy mérsékelni az ütközés súlyosságát. A Toyota jónéhány olyan rendszert is kínál, amit egyetlen vetélytársa sem. A Toyota Safety Sense aktív biztonsági csomag extra támogatást nyújt az autósnak, így az új Toyota PROACE CITY Verso még élvezetesebben vezethető. A jármű figyelmeztet a veszélyhelyzetekre, sőt ha kell, önállóan is reagál, hogy enyhítse egy ütközés súlyosságát. Ezek között olyan technológiák kaptak helyet, mint az Ütközést Megelőző Biztonsági Rendszer, a Közlekedési Tábla Felismerés, a Sávtartó Asszisztens, a Fáradtságra Figyelmeztető Rendszer, az Aktív Sebességtartó Automatika és az Automatikus Távfény-vezérlés.

Mindegyik felszereltségi szinten alapáras az eCall rendszer, ami egy súlyos baleset után automatikusan kapcsolatba lép a vészhelyzeti segélyszolgálatokkal. A biztonságos és könnyű manőverezést az opcionálisan rendelhető tolatókamera is segíti: a rendszer 180 fokban, illetve dinamikus felülnézeti képen mutatja meg az autó környezetét, sőt statikus képen még 180 foknál szélesebb látómezőt is kínál. A holttérfigyelő a display audiorendszer kijelzőjén figyelmezteti a vezetőt, ha egy jármű belép a Proace City Verso holtterébe. Igazi különlegesség a kategóriában a head-up kijelző is: a színes rendszer közvetlenül a vezető látóterébe, a szélvédőre vetíti ki a legfontosabb információkat, többek közt a sebességkorlátozásokat, a pillanatnyi sebességet és a biztonsági figyelmeztetéseket. A Proace City Verso intelligens aktív látómező-kiterjesztése már a vezetéssegítő rendszerek új, magasabb szintjét képviseli.

Két, kifejezetten erre szolgáló kamerájával és a tetőburkolathoz rögzített, 5 colos képernyőjével ez a berendezés tiszta, valós idejű képet ad a mögöttes forgalomról és az autó körüli területről – mintha csak a vezető átlátna a karosszéria fémlemezein. Menet közben vagy álló helyzetben a vezető a távoli visszapillantó nézetet használhatja, tolatáskor pedig a közeli visszapillantó nézet is a rendelkezésére áll. A képmező átkapcsolható az utasoldali holttérre is, így a vezető magabiztosan manőverezhet, észrevéve az olyan kerékpárosokat és esetleges akadályokat is, amelyek egyébként kiesnének a látómezejéből. Azoknak, akik rendszeresen vezetnek rosszabb útviszonyok közt, például építési területeken, nagy segítséget jelent a Toyota Traction Select. A rendszer hozzáigazítja a jármű menetteljesítményét a különböző útviszonyokhoz: a vezető a váltókar mellet található forgókapcsolóval választhat a Normál, Hó, Homok és Terep beállítások közt, ahogy a pillanatnyi helyzet éppen kívánja. Ugyancsak az utasok biztonságát szolgálja az abroncsnyomás-ellenőrzés és a szürkületérzékelő is.

 

 

Sokoldalúság és praktikum
A Proace City Versoban számos praktikus tárolóhely kapott helyet: ilyen az ülések és a padló alatt kialakított rakodórekesz, akárcsak a csomagtérben kétféle helyzetben is rögzíthető polc. Az elem teherbírása 25 kg, így a törékenyebb tárgyak a rakománytól elkülönítve szállíthatók. A csomagtér akkor is könnyen hozzáférhető, ha az autó szűk helyen parkol, mivel a csomagtérajtó ablaka külön is nyílik. A tágas térérzetet (nem véletlenül lett az autó szlogenje a ’Tágítsd ki a teret’ mondat) tovább fokozhatjuk ha panorámatetővel kérjük az autónkat, további kényelmi funkcióként pedig elérhetőek a a LED olvasólámpák, a kabin hangulatvilágítása, vagy épp a repülőgépekéhez hasonló, fej fölötti tárolórekeszek. A második üléssor egy 60:40 arányban osztható üléspadból vagy három különálló ülésből is állhat, és mindegyik üléshez tartozik Isofix gyerekülés-rögzítési rendszer, ami egyedülálló opció a kategóriában. A második sor ülései és az első utasülés síkba dönthetők, a harmadik sor két ülése pedig kivehető, így ha kell, az autó maximális méretű rakodóteret kínál.

Konnektivitás és infotainment
Egyedinek számít a kategóriában az új Toyota Prorace City Verso konnektivitási és infotainment csomagja is, amivel az autós menet közben is kapcsolatban maradhat a külvilággal. Az audiorendszer és az okostelefonok funkciói egyszerűen, központosítva vezérelhetők a nyolc colos érintőképernyőről, és a telefonok az Apple CarPlay és az Android Auto rendszereken keresztül könnyedén integrálhatók. A csomag Bluetooth és USB/Aux csatlakozást is kínál. A rendszer magasabb szintű változata már 3D grafikájú navigációt és hangvezérlést is tartalmaz, valamint olyan hasznos online szolgáltatásokat, mint az útvonaltervezés, az időjárás-előrejelzés, a parkolási és tankolási információk, vagy éppen a TomTom Traffic forgalmi információi. A vásárlók vezeték nélküli telefontöltőt is rendelhetnek, ami szintén egyedi ajánlatnak számít a kategóriában

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER