Címkék: Toyota Yaris

2020. szeptember 08. kedd, 14:39

 

Az augusztus óta már rendelhető, szeptember 25. és október 10. között pedig a Toyota márkakereskedésekben tartott „Új Yaris hetek a Toyotánál” keretében ki is próbálható vadonatúj Yaris szegmensének legnépszerűbb modelljét váltja le, nem is akármilyen módon.

 

 

 A minden ízében vadonatúj modell, amely az első a Toyota új GA-B padlólemezére épülő autók sorában, minden
korábbinál stílusosabb megjelenést, praktikumot és élvezetesebb vezethetőséget valamint alacsonyabb fogyasztást és károsanyagkibocsátást kínál. A Toyota azonban nem érte be ennyivel: a világ legbiztonságosabb kisautójának fejlesztett vadonatúj Yarist a szegmensben egyedülállóan gazdag alapfelszereltség, és csak a prémium kategóriában megszokott funkciók jellemzik. A gazdag alapfelszereltséget ráadásul olyan opciók is kiegészítik, mint a 10 colos head-up kijelző, a fűthető kormánykerék, vagy épp a JBL prémium hangrendszer. A vadonatúj Yarisban központi szerepet kap a konnektivitás is: az Apple Carplay és az Android Auto okostelefon integráció mellett nagy felületű, és a legújabb generációs készülékek kiszolgálására is alkalmas vezeték nélküli okostelefontöltő is szolgálja az utasok kényelmét.

 


A vadontatúj Toyota Yaris kialakításához és teljesítményéhez hasonlóan a modell felszereltsége is kiemelkedő: számos olyan funkció is elérhető, amely rendszerint felsőbb kategóriákba tartozó, nagyobb modellek kiváltsága szokott lenni. A Toyota várakozásai szerint az eladásokból akár 60 százalékkal részesülhetnek a magasabb felszereltségű kivitelek . Minden szinten alapfelszerelés a Toyota Safety Sense rendszer, a tolatókamera és az elektromos rögzítőfék. Az opciók között említést érdemel a hátsó keresztirányú forgalomfigyelő automata fékezés funkció, amely segít biztonságosan kitolatni a parkolóhelyről; a holttérfigyelő rendszer, vagy az intelligens akadályelkerülő radar.

Színes head-up kijelző
 Az új Yaris a B-szegmensben egyedüliként kínál 10 colos színes head-up kijelzőt (opció). A berendezés közvetlenül a vezető látómezejébe, a szélvédő tövébe vetíti a legfontosabb információkat, összhangban a’kéz a kormányon, tekintet az úton’ koncepcióval. A head-up kijelzőn olyan adatok jeleníthetők meg, mint a menetsebesség, a Toyota Safety Sense rendszerektől érkező biztonsági figyelmeztetések, a navigációs üzenetek, valamint a multimédiás rendszer adatai. A vezető a multi-információs kijelzőn megjeleníthető menüből választhatja ki, hogy milyen információkat szeretne látni a head-up kijelzőn.

Prémium funkciók
 Az új Yaris olyan prémium minőségű funkciókkal és szolgáltatásokkal szerelhető fel, mint a nyolc hangszórós JBL Premium audiorendszer, a fűthető kormánykerék, vagy a lábtér, az ajtópanelek és a középkonzol kék hangulatvilágítása. Teljes LED-es külső világítás csomag is rendelhető (beleértve a ködlámpákat is.) 

 

 

Zökkenőmentes kapcsolódás
 Az új Yaris minden kivitele Apple CarPlay és Android Auto technológiákkal biztosít zökkenőmentes, vezeték nélküli okostelefon-csatlakozást. A felhasználók így egyszerűen, a multimédia rendszer központi 8 colos érintőképernyőjén keresztül férhetnek hozzá kedvenc alkalmazásaikhoz. A MyT (My Toyota) alkalmazás pedig praktikus kapcsolódási szolgáltatásokat tesz elérhetővé. Ezek között említést érdemelnek a Toyotára vonatkozó praktikus és hasznos információk, a ’saját autó keresése’ funkció, vagy az ’utolsó kilométerre’ vonatkozó navigációs szolgáltatás, amely részletes útbaigazítást ad, amennyiben Ön nem tud úti célja közvetlen közelében parkolni. Az ’útvonalküldés’ funkció révén a vezető a járművétől távol megtervezheti utazását, majd azt átküldheti a navigációs rendszerbe. Az alkalmazás rögzíti a menetadatokat, így később lekérhető a megtett távolság, a sebesség, vagy a gyorsulás mértéke. A MyT emellett emlékezteti a tulajdonost, ha eljött a kötelező szerviz ideje.

Vezeték nélküli okostelefon töltő
Az új Yaris vezeték nélküli okostelefon töltővel is felszerelhető. A 150 x 80 mm-es töltőfelület elég nagy akár a
legújabb generációs készülékek töltéséhez is.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER