Címkék: Alonso | Toyota

2020. június 02. kedd, 10:09

 

Fernando Alonso a Dakar Rallyra való felkészülés közben az új 2020-as Toyota Hiluxot is tesztelte: az élete első Dakarján szépen helytálló kétszeres F1-világbajnok pilóta egészen a tűréshatárig hajszolta a legendás pickup legújabb generációját a kőkemény terepen.

 

 

Azt már most tudni lehet, hogy a vadonatúj Toyota Hilux egy új és erős 2,8 literes motort és még tovább tökéletesített futómű-geometriát is kapott.

Miközben tavaly Spanyolországban a 2020-as Dakarra edzettek, Fernando Alonsónak és Marc Comának arra is lehetőségük nyílt, hogy kipróbálják az új 2020-as Toyota Hilux prototípusát, és összehasonlítsák a rallyhoz átépített Toyota gazoo Racing Hilux versenygéppel, ami célba repítette őket legelső közös Dakar-futamukon, a világ egyik legkeményebb autóversenyén. A világ kedvenc pickupjának legújabb változatában egy új, erőteljes 2,8 literes motor és új futómű-geometria gondoskodik arról, hogy az autó továbbra is azt a minőséget, strapabírást és megbízhatóságot kínálja, ami világszerte legendává avatta a Hiluxot.

 

 

“A Hilux igazi ikonnak számít, és én mindig is nagy rajongója voltam. Nekem már első pillantásra nagyon megtetszett az új modell, amit kifejezetten izgalmas dolog volt tesztelni ebben a kemény környezetben, egy rallyszakaszon, és elmenni vele a végső határokig. Az új 2,8 literes motor nagyon jónak tűnik, és az új felfüggesztést is remeknek éreztem. Ez az autó még akkor is komfortos, ha egészen a végletekig meghajszoljuk. Azt hiszem, az új Hilux tényleg legyőzhetetlen lesz.”- fogalmazott Alonso miután alaposan meghajszolták az autót a rallygépek számára kialakított murvás-földutas speciál szakaszon.

A különleges tesztvezetést a Toyota gazoo Racing Dakar Rally Team szervezte, kifejezetten a Toyota gazoo Racing alapfilozófiájának szellemében, ami így szól: ‘alkossunk egyre jobb autókat’. A próbára akkor került sor, amikor Fernando, a Le Mans 24 kétszeres győztese, a FIA Hosszútávú Világbajnokság címvédő bajnoka, a Formula 1 kétszeres világbajnoka és a Daytona 24 győztese, illetve Marc, a Dakar Rally ötszörös motorkerékpáros győztese és a FIM Cross-Country Rally hatszoros világbajnoka éppen intenzív felkészülési programjukat folytatták a 2020-as Dakar Rallyra, ahol a páros összesítettben a tiszteletre méltó 13. helyezést szerezte meg a Toyota Hilux versenyautóval – méghozzá mindjárt életük legelső közös Dakar-futamán.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER