Címkék: Toyota | Vírus

2020. április 14. kedd, 18:39

 

Az egész világ a koronavírus-járvánnyal küzd, a védekezésből pedig a világ egyik vezető autógyártója, a Toyota is igyekszik kivenni a részét.

 

 

 Az autógyártó és magyarországi márkakereskedői hálózata a múlt héten húsz járművet ajánlott fel az első vonalban küzdő egészségügyi szolgálatok és segélyszervezetek számára, ám a Toyota érdekeltségek Európa-szerte azonnal kezdeményezésekbe fogtak, különféle megoldásokkal reagálva a helyi közösségek igényeire, kiemelt prioritásként kezelve az egészségügyi intézmények és a mentőszolgálatok, illetve ezek dolgozóinak támogatását.

 

 

 

 A Toyota számára a kezdetektől alapvető érték a társadalmi felelősségvállalás és fontos célkitűzés, hogy a vállalat hasznos szereplője legyen a társadalomnak, megkönnyítve a gyakorlati feladatok elvégzését. Ez szemlélet a vállalat gyökereiből fakad: a Toyota alapítója már eredetileg is azért konstruált egy automatikus szövőszéket, hogy megkönnyítse édesanyja munkáját. Ezeket az értékeket a márka a mai napig ápolja, nem véletlen, hogy a Toyota-közösség tagjai – beleértve a márkakereskedőket is –, természetesnek tartják, hogy támogassák közösségeiket az Európát különösen sújtó közegészségügyi válságban.

Ez a támogatás a helyi kórházakra és a vészhelyzeti szolgálatokra is kiterjed, amelyek az első perctől Európa számos országában kapnak maszkokat a Toyota gyártóüzemek meglévő készleteiből, de nem egy országban a vállalat pénzügyi adománnyal is támogatta őket a létfontosságú lélegeztető készülékek megvásárlásához. Magyarországhoz hasonlóan az állami szervek és segélyszolgálatok Európa-szerte Toyota járművek százait használhatják, de van olyan Toyota gyártóüzem is, ahol 3D nyomtatású maszkok vagy épp kézhasználat nélküli ajtónyitók gyártására álltak átt, amelyek a helyi védekezés támogatására kerülnek felajánlásra. Nagy segítség ugyanakkor a híres Toyota Gyártási Rendszer (TPS) know-how-jának és műszaki ismereteinek rendelkezésre bocsátása is, amelyet immáron számos európai kórházban használnak az erőforrások hatékony beosztására és az az extra munkaterhelés kezelése, az orvosi berendezések karbantartása vagy a kórházi ágykapacitás optimális kihasználása érdekében.

A Toyota a proaktív segítség mellett lehetőségei szerint az egyes országokban az állami szervek és segélyszolgálatok részéről hozzá beérkező helyi kéréseknek is igyekszik megfelelni. Emellett a Toyota európai leányvállalatai egymással is megosztják, hogy hol hogyan tudtak segíteni, ami így a többi országban is alkalmazható megoldás lehet. Az alább néhány példa olvasható arról, hogy eddig hogyan tudott segíteni a Toyota Európában.

 

 

 

 Egészségügyi arcvédő pajzsok (védőmaszkok): A Toyota 3D nyomtatással készít egyszerű arcvédő pajzsokat (átlátszó műanyag és fejpánt) a helyi kórházak / egészségügyi intézmények dolgozói számára és saját használatra. Ezek a pajzsok a francia, lengyel és angol üzemekben készülnek, naponta közel 300 darabos mennyiségben. Az üzemek másokkal is megosztják a gyártással kapcsolatos legjobb megoldásokat.

 Kézhasználat nélküli ajtónyitók: A lengyel és francia Toyota-üzemek dolgozói 3D nyomtatókkal gyártanak alkatrészeket a kézhasználat nélküli ajtónyitókhoz, amelyeket a ingyenesen elérhető tervek alapján készítenek

 A know-how megosztása: A Toyota több országban világhírű gyártási logisztikája (TPS) segítségével támogatja az egészségügyi felszerelések gyártóit, fokozva ezzel termelékenységüket. A Toyota emellett a kórházak számára is felajánlja gyártási és tervezési ismereteit, javítva az orvosi személyzet munkaerő-beosztásának és az egészségügyi berendezések karbantartásának hatékonyságát.

 Járművek biztosítása: Magyarország mellett a Toyota Európa-szerte járművekkel, bérautókkal és ingyenes országúti assistance-szolgáltatással támogatja az egészségügyben, illetve a vészhelyzet elhárításán dolgozókat, valamint az önkéntes szervezeteket, kórházakat és a helyi Vöröskereszteket.

 Tárgyi adományok: Jelentős támogatásokat kapnak az országos és helyi mentőszolgálatok, egészségügyi szervezetek, kórházak és vészhelyzeti akciócsoportok. Az adományok közt ugyanúgy szerepelnek maszkok, védőszemüvegek, cipő/csizmahuzatok, kesztyűk, mint egyéb védőruházatok a számos különféle helyi szervezet számára. Az egészségügyi dolgozók számára több országban ingyenes autószervizelést kínál a Toyota. Néhány üzem logisztikai támogatást is nyújt, felajánlva villástargoncáit, raktárait és parkolóhelyeit.
Pénzbeli adományok: Több európai Toyota-szervezet pénzbeli adománnyal is segítette az önkormányzatok, kórházak, egészségügyi alapítványok és önkéntes szervezetek munkáját.

Segítség a márkakereskedőknek és az ügyfeleknek: A Toyota és pénzügyi szolgáltató leányvállalata, a Toyota Financial Services Europe több országban egyéni pénzügyi megállapodásokkal segíti vásárlóit, különösen azokat, akik nehéz helyzetbe kerültek munkájuk elvesztése vagy vállalkozásuk bevételeinek csökkenése miatt.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER