2010. szeptember 26. vasárnap, 18:27

 

A világ egyik legkorszerűbb motorgyára lesz a szentgotthárdi
Három új motorcsalád alacsony fogyasztással és CO2 kibocsájtással
800 új munkahely létesül a gyárban
A gyártás 2012 végén indul

 

opel gyar szentgotthardAz Opel vezetői Orbán Viktor miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a cég jelentősen kibővíti szentgotthárdi motorgyárát. Az 500 millió eurós beruházás eredményeként a gyárban három új motorcsaládot fog készülni. A Szentgotthárdon gyártandó új Opel motorcsaládok mindegyikére jellemző az alacsony fogyasztás és CO2 kibocsájtás. A bővítéssel az Opel 800 új munkahelyet teremt a gyárban és mintegy további kétszáz új munkahely létrehozása várható a gyár beszállítóinál.

Orbán Viktor miniszterelnök elismeréssel szólt arról, hogy az Opel volt az első magyarországi autóipari beruházó, és azt mondta, hogy az eddigi befektetés megduplázása, az új motorgyár Szentgotthárdra hozatala a magyar gazdaság iránti bizalmat tükrözi. 

A Szentgotthárdon 1992 óta működő motorgyár üzemcsarnokát kibővitik és mellette egy új gyárépület is készül, hogy otthont adjanak az új beruházásnak. A munkálatok már tavasszal megkezdődnek, az új motorok gyártása pedig 2012 végén indul. Az új beruházás eredményeként évente 500.000 motor készülhet.

Szentgotthárdon kisméretű és közepes benzinmotorok fognak készülni illetve egy új közepes méretű dízel motorcsalád is. Ezek a motorok a kis Corsa-tól az Insigniáig számos Opel modellbe bekerülnek majd.

Az Opel tovább javítja belső égésű motorjainak hatékonyságát annak a koncepciónak az alapján, amely a nagyméretű motorokat hasonló vagy nagyobb teljesítményű, de ugyanakkor gazdaságosabb és kisebb turbófeltöltésű motorokkal váltja föl. A Szentgotthárdon gyártandó új motorcsaládok minden egyes tagja teljesíti az Euro 6 károsanyag kibocsájtási normát, a benzines motoroknál direkt befecskendezést kombinál turbó feltöltéssel, jellemző a motorokra az alacsony teljesítmény/súly arány, a finom futás és mindezek eredményeképp az alacsony fogyasztás és CO2 kibocsájtás.

A Szentgottárdon létrejövő új motorgyár nemcsak nagymértékben automatizált lesz, hanem olyan szintű rugalmas termelésre képes, amely a világ motorgyártásában példa nélküli. Ez a rugalmas termelési rendszer, a igényekhez való kivételes alkalmazkodási képesség garantálja az Opel számára, hogy a gyártást a leggyorsabban a piaci igényekhez igazítsa. Az új beruházással érkező csúcstechnológia és az egyedülálló rugalmas gyártási eljárás teszi majd Szentgotthárdot a világ egyik legmodernebb motorgyárává.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER