Címkék: Honda | körrrekord

2022. április 07. csütörtök, 17:07

 

Máris bizonyított a Honda Civic Type R következő nemzedéke, ugyanis a modell minden eddigi fronthajtású autónál gyorsabbnak bizonyult a Suzuka Circuit versenypályán.

 

 

Képességeiről árulkodik, hogy mindössze 2 percre és 23,120 másodpercre volt szüksége, hogy körbeérjen a legendás, 5,8 km-es aszfaltcsíkon, 0,873 másodperccel gyorsabban, mint elődje.

 

 

 

A csúcsidőt 2022. március 15-én, fejlesztésének utolsó fázisában, futotta meg az újonc, és mindenkit lenyűgözött, hiszen a világ egyik ikonikus pályáján sikerült diadalmaskodnia. A nagy sebességű sikánjairól és roppant nehéz kanyarjairól ismert suzukai arénában 1962 óta próbálgatja különböző, nagy teljesítményű járműveit a Honda, amely, két év kivételével, – 35 esztendeje a F1 Japán Nagydíj otthona is.

Érdekesség, hogy az elsőkerék-hajtásúak suzukai rekordját ugyancsak a Honda tartotta – a Civic Type R Limited Edition 2020 februárjában 2 perc 23,993 másodperc alatt tudta le a távot. A rekorddöntés amúgy a Type R-történetek gyakori eleme, a Type R GT például 7 perc 43,8 másodpercre javította 2017-ben a legjobb „első kerekes” időt a Nürburgring Nordschleifén. Ezt követően 5 további legendás európai pályán futott csúcsidőt a Type R GT, méghozzá a Honda legjobb pilótáival a kormánykerék mögött.

A vadonatúj Civic Type R-rel kapcsolatos további információkat a 2022-ben esedékes bemutató előtt osztjuk meg.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER