Címkék: Toyota Tokió

2018. december 11. kedd, 17:32

 

A világ leginnovatívabb autógyártójának tartott Toyota ez évben gyakorlatilag mindent vivő, a Rally Világbajnokságot és a Le Mans-i 24 órás versenyt is megnyerő versenyistállója, a TOYOTA GAZOO Racing is megjelenik kiállítóként a 2019-es Tokiói Autószalonon. Ennek apropója, hogy a 2019. január 11-13. között megrendezett eseményen lesz először látható a Toyota GR Supra Super GT tanulmányautó.  

 

A TOYOTA GAZOO Racing küldetése, hogy a Toyota a motorsportban való részvétele révén tökéletesítse autóit és munkatársai tudását. A vállalat filozófiája szerint ugyanis a motorsport ideális lehetőséget biztosít a folyamatos fejlődésre és a legújabb technológiák legkeményebb körülmények közötti próbára tétele számára. A TGR a legmagasabb színvonalú versenysorozatokban áll rajthoz, többek közt a FIA Rally Világbajnokságon (amelyet idén meg is nyert), a FIA Hosszútávú Világbajnokságon (ahol az idény közepén toronymagasan vezet), valamint számos nemzeti rallyn és autóveresenyen. Ahhoz, hogy a motorsportban eredményesen szerepeljen, csúcstechnológiára és magas szintű ismeretekre van szükség, amelyek idővel az új sorozatgyártású modellekben is megjelennek.

 


A TOYOTA GAZOO Racing a 2019-es Tokiói Autószalonra a következő témát választotta: „A múltból a jövőbe”. A rendezvényen a versenyistálló standján kiállított járművek között minden olyan gép szerepel majd, amelyek indulnak a jövő évi nagy futamsorozatokon: a Yaris WRC, a TS050 Hybrid, valamint a 2019-es Lexus LC Nürburgring-specifikációjú változata – sőt a látogatók most a GR Supra Super GT tanulmányautót is megcsodálhatják. Ez már csak azért is izgalmas lehetőség, mert jóllehet egy pályaváltozatot már az idei Genfi Autószalonon is láthatott a nagyközönség, az utcai változat csak röviddel a tokói esemény után, a január 14-17. között Detroitban megrendezett Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalon (NAIAS) tartja majd premierjét.

 

 


  •  

Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER