Címkék: Suzuki | Tokiói Autószalon

2015. október 08. csütörtök, 17:45

 

A Suzuki Motor Corporation számos újdonsággal készül a 44. Tokiói Autószalonra. A kiállítást a Japán Gépkocsigyártók Szövetsége rendezi október 30-a és november 8-a között.

 

A Suzuki standja fölé a „SUZUKI NEXT 100” mottó kerül, a vállalat ugyanis 2020-ban ünnepli fennállásának századik évfordulóját, és a kiállított modellekkel azt üzeni: a jövőben is olyan termékekkel és technológiákkal kíván jelentkezni a piacon, amelyek garantálják a vállalat sikerességét a következő száz esztendőre.

A Suzuki egy egész sor tanulmánymodellen keresztül mutatja be, miféle csodákkal és örömökkel képes gazdagítani autós és motoros közönségét. A tanulmányautók táborában megjelenik az IGNIS, amellyel a Suzuki az új kompakt crossover szegmenst célozza meg, valamint az újszerűen játékos MIGHTY DECK miniautó. A tanulmánymotorok között jelentkező HUSTLER SCOOT robogó tovább szélesíti a kétkerekű járművek nyergében átélhető örömök spektrumát.

A standon helyet kapnak a Suzuki legújabb szériagyártású modelljei is, köztük az új Vitara sport-szabadidő autó, amit Japánban ESCUDO néven dobnak piacra október 15-én. Emellett technológiai újdonságok, például új fejlesztésű erőforrások metszeti makettjei is láthatóak lesznek a kiállításon.


Fő kiállítási darabok

Személyautók – referenciamodellek

MIGHTY DECK: az újszerűen praktikus és játékos minitanulmány. Világpremier!


•    A mókás hajlamú Mighty Deck teteje vászonból van, nyitott platós rakterét pedig többféleképpen lehet átrendezni az aktuális használatnak megfelelően.
•    Ez a laza, játékos tanulmány egyszerre városi jármű és kirándulóautó, tulajdonságai megengedik a változatos használatot. Jól érzi magát a flaszteren, és feltalálja magát a természetben, használható otthon, de útra is lehet kelni vele, munkaautónak éppúgy alkalmas, mint szabadidős társnak.
•    A modellt számos praktikus megoldás gazdagítja, például az automata platóemelő-süllyesztő, ami a nyitott rakteret az aktuális igényekhez igazítja a napi alkalmazás, illetve a szabadidős felhasználás függvényében.


Air Triser: új koncepciójú három üléssoros mini-teherautó társalgóval. Világpremier!


•    Az Air Triser újszerű, három üléssoros miniteherkocsi. A kezelhető méretű kocsiszekrényben az utastér olyan tágas, az ülések olyan ügyesen konfigurálhatók, hogy az ember egy társalgóban érzi magát.
•    Amikor az Air Triser parkol, az ülések pihenő módba (vagyis egymással szembe) fordíthatók, vagy éppenséggel társalgó alakítható ki az utastérben (ilyenkor az ülések U alakú heverőt formáznak). A kocsi belső falán az egyik B oszloptól egészén a tetőig nagyméretű képernyő kapott helyet, az utasok ezen nézhetik az okostelefonjukról lejátszott műsort.
•    Az Air Triser élvezetessé teszi az utastársak együttlétét, nemcsak menet közben, de álló helyzetben is, s mindezt olyan mértékben, amire eddig a miniteherjárművek között nem akadt példa.


IGNIS: újítás a kompakt crossoverek kategóriájában mindennapi használatra és a kikapcsolódás idejére. Világpremier!

•    Az IGNIS jól példázza, miként lehet tágítani a mindennapi és a szabadidős használat műfaji határait. A vezető magasról lát ki, az autó hasmagassága is nagy, ami kényelmessé teszi a közlekedést. A jármű havas úton, nehéz terepen is magabiztosan irányítható; a hétvégék az IGNIS-szel élvezetes kirándulások ígéretét hordozzák magukban.
•    A kompakt, szemre is ütős külső mellett egyszerű, rendkívül praktikus belső formaterv teszi az IGNIS-t a crossover kategória hiteles képviselőjévé.


IGNIS-Trail Concept: fokozott élvezet a kompakt crossoverek között. Világpremier!


•    A IGNIS-Trail tanulmánymodell az IGNIS városi-terepes sokoldalúságát fejleszti tovább, és nyers erejével még inkább helytáll a nehéz terepeken.
•    A nagy átmérőjű kerekek és a sárvédőívek merész kiképzése is része annak a tervezési csomagnak, amely a kompakt crossover jármű élvezeti értékét a hiteles tereptulajdonságok hangsúlyozásával fokozza az IGNIS-Trail Concept esetében.


Baleno: új ötajtós kompakt modell, amelyben a dinamikus, elegáns megjelenéshez optimális felszereltség és kiváló menetteljesítmény társul. Japán premier!

•    A Baleno a B szegmens teljesen új ötajtós modellje, amelyben a Suzuki finomra hangolta és kiemelkedő hatásfokkal egyesítette a kompaktoktól elvárt megjelenést, teljesítményt, üzemanyag-felhasználást és gyakorlatiasságot.
•    A bőséges utastér és csomagtér azt jelenti, hogy négy felnőtt tehet hosszabb utazást kényelmesen a kocsiban, akár teljes úti felszereléssel.
•    A modell hajtásáról egyliteres BOOSTERJET turbófeltöltős vagy 1,2 literes DUALJET motor gondoskodik.


Az új ESCUDO: frissen fejlesztett kompakt sport-szabadidő autó, a Suzuki összkerekes hagyományainak méltó továbbvivője. Piaci bevezetés október 15-én!

•    Az új VITARA neve Japánban ESCUDO; a kocsi a Suzuki legújabb kompakt SUV-fejlesztése. Benne testesül meg az az összkerekes és sport-szabadidős tudás, amit a gyártó a Jimny és a korábbi Vitara modellek révén halmozott fel az évek során. Emellett a modell egyszerre képes megfelelni korunk sokrétű igényeinek.
•    Felszereltségének köszönhetően a járművet egyidejűleg jellemzi a választékos megjelenés és a kiváló terepező tulajdonságok. (A felszereltség a Vitara első generációjától fogva folyamatosan fejlődött.) Mindemellett a modell fejlett biztonsági megoldásokat és kiváló üzemanyag-hatékonyságot kínál.


Már gyártásban lévő modellek a kiállításon

Kisautók:    Swift / Solio / Solio Bandit / SX4 S-CROSS
Miniautók:    WagonR / Spacia / Hustler / Alto / Alto Lapin / Jimny / Spacia (kerekes székes változat)

Kiállított járművek tervezett száma a standon: 22


Motorkerékpárok – referenciamodellek

HUSTLER SCOOT: könnyen vezethető, sokoldalú hordár; a játékos robogó, amellyel végre kerek a világ… Világpremier!

•    A barátságos 50 köbcentis HUSTLER SCOOT tanulmánymodell csomagterei többféle használatra alkalmasak.
•    A megszokott ülés alatti rekeszen túl a vezető lába között egy kivehető koffer is helyet kapott. Emellett a hátsó csomagtartón és a motortest oldalán is van még hely a csomagoknak.
•    Ha a koffert kiveszik, a HUSTLER SCOOT ülés alatti rekeszében hosszúkás tárgyak, pl. teniszütő is szállítható.
•    Személyiségével a HUSTLER SCOOT éppúgy mókára csábít, mint névrokona, a Hustler kisautó, ezért aztán a robogó is pop-artos színekbe öltözött.


GSX-tanulmány: ez a tanulmánytárgy a GSX-sorozatban rejlő lehetőségeket villantja fel. Világpremier!

•    A Suzuki masszív, felhasználóbarát sornégyes erőforrásai az üzemanyag-hatékonyság és az állóképesség kiváló kombinációját nyújtják. Ez a technológia kap helyet a GSX-sorozat számos modelljében, így a GSX-R1000-ben, a Hayabusában, a GSX-S1000-ben.
•    A GSX-tanulmány a GSX nevet viselő nagy teljesítményű motorkerékpárokat szimbolizálja. Testet ölt benne a Suzuki sornégyes sportmotorjainak lelke; egyfajta báb, amelyből a márka jövendő sportmotorjai is megszülethetnek.


Gyártásban lévő modellek a kiállításon

Hayabusa / V-Strom 1000 ABS / GSX-S1000 ABS / GSX-S1000F ABS / GW250/INAZUMA (a japán piacon GSR250) / DR-Z50

Kiállított motorkerékpárok tervezett száma a standon: 12


Elektromos lustakocsi

Gyártásban lévő modell

ET4D

Kiállított elektromos kocsik tervezett száma a standon: 1


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER