Címkék: BMW | oldtimer | veterán

2015. március 31. kedd, 05:30

 

A hagyománytisztelő Concorso d’Eleganza Villa d’Este autós eseményen a feltűnő és kivételes autócsodákat a látogatók csak „kerekeken guruló műalkotásokként” szokták emlegetni. Idén a BMW Group Classic és a Grand Hotel Villa d’Este a történelmi autók és motorkerékpárok szépségversenyén felidézi a látogatók előtt, hogy milyen is volt 40 évvel ezelőtt, amikor ez a fogalom teljesen új értelmet nyert.

 

1975 júniusában az amerikai művész, Alexander Calder által átfestett BMW 3.0 CSL állt rajthoz a Le Mans-i 24-órás versenyen. Ez az autó, amely útjára indította a BMW által kezdeményezett Art Car tradíciót, ma is egy ragyogó korszak elbűvölő hírnöke – egy korszaké, amikor a szenzációs művészet és az exkluzív stílus iránti rajongás söpört végig az autóipar világán. 2015-ben a Concorso d’Eleganza Villa d’Este az 1970-es évek csillogó és varázslatos hangulatát hivatott felidézni. A Comói-tó partján 2015. május 22-24. között megrendezendő Klasszikusok Hétvégéje a „Vissza a hetvenes évek stílusába” mottó alatt egészen csodálatos módon hozza össze a történelmi autócsodák és motorkerékpárok tulajdonosait és rajongóit. A Concorso di Motociclette idén immáron ötödik alkalommal lesz a programsorozat része, többek között olyan legendás események mellett, mint „a Rolls-Royce Phantom 90 éve”.

A Cernobbio városában, a Villa Erba területén megrendezett háromnapos esemény középpontjában idén ismét a járműszépségverseny áll majd, amelyen a lenyűgöző múltat idéző, kimagasló történelmi autócsodák és motorkerékpárok számos kategóriában versenyeznek egymással. A modell 90. évfordulója alkalmából ezúttal egy speciális kategóriában számtalan, eltérő évtizedeket képviselő Rolls-Royce Phantom is verseng majd a zsűri kegyeiért, és mint ilyen, a hőn áhított Concorso d’Eleganza Villa d’Este trófeákért. Ahogyan a szakértők elismeréséért, úgy a nagyközönség imádatáért is megküzdenek majd ezek a legendás versenyzők, az autós esemény közönségének szavazatai alapján ugyanis számos különleges díjat is odaítélnek a résztvevőknek.



A klasszikus motorkerékpárok rajongóit szintén egy páratlan modellpaletta várja majd a május végi találkozón. A Concorso di Motociclette a második nap egyik legjelentősebb eseményeként jött létre. Az elmúlt évek hagyományaihoz hasonlóan idén is egy ritka motorkerékpárokból álló konvoj töri majd meg a Villa d’Este történelmi autóinak felvonulását a Comói-tó és a Cernobbio városában található Villa Erba udvara közötti úton. A járműszépségverseny zsűrije ezután szakértő szemmel górcső alá veszi azokat az újra összeszerelt motorkerékpárokat, amelyek a múltban egyszer már elérték pályafutásuk végét.

A meghívottak, látogatók és díszvendégek által leginkább kedvelt program ugyancsak a hetvenes évek stílusát idézi: a két- és négykerekű szépségek hagyományos ünnepsége egy szabadtéri nyitó partival veszi majd kezdetét péntek este. A Villa Erba kapui ezt követően szombaton és vasárnap is nyitva lesznek a nagyközönség előtt. Idén a Villa Erba díszépülete az Art Cars különleges kiállítás résztvevőinek ad otthont, akik még ma is egy szempillantás alatt rabul ejtik a művészetek és a motorversenyek rajongóinak képzeletét, ahogyan tették azt az 1970-es években is. Abban az évtizedben, amikor nem kevesebb, mint négy, erőteljes motorral szerelt műalkotás látott napvilágot Frank Stella, Roy Lichtenstein és Andy Warhol, valamint Alexander Calder ecsetvonásai által, akik egytől egyig művészi aláírásukkal láttak el egy-egy BMW versenyautót. A legendás Art Cars széria legújabb képviselője egy BMW M3 GT2 modell, amelyet ezúttal Jeff Koons varázsolt összetéveszthetetlenül egyedivé.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este a történelmi autócsodák és motorkerékpárok egyik legexkluzívabb és leginkább hagyománytisztelő eseménye a világon, amelyet első ízben 1929-ben rendeztek meg az észak-olaszországi Cernobbio városában. A rendhagyó autós találkozó sokáig az autóipar új alkotásainak kiállítása volt, az 1980-as évek óta azonban már a történelmi jelentőségű, ritka járműveké a főszerep. A BMW Group 1999-ben vette át az autóipari ritkaságok ez irányú támogatását, 2005 óta pedig a BMW Group Classic és a Grand Hotel Villa d’Este közös házigazdaként szervezi meg az évenkénti találkozót. Miközben klasszikus járműveivel a legendás szépségeket és az autótörténeti mérföldköveket idézi, a Concorso d’Eleganza Villa d’Este az egyes korszakok egyedi járműtanulmányainak és prototípusainak is reflektorfényt biztosít az eseményen.



 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER