2013. május 31. péntek, 15:00

 

Az Auto Bild német autósmagazin 100 000 kilométeres tartóstesztjét a Kia Venga meghibásodás nélkül teljesítette. A tesztidő 2 éves volt.


Az autó az 1.4-es EcoDynamics benzinmotor hajtotta. A tesztelők tágas, jól alakítható, családbarát utasteréért és emelt vezetői üléshelyzete, valamint a könnyű ki-beszállás, a tologatható hátsó üléssor és a csendes motor miatt dicsérték.

A teszt során a motorolajat nem kellet utántölteni a csereintervallumon belül, és nem csak a féktárcsák, de még a fékbetétek is csere nélkül szolgálták végig a 100 000 kilométert, hibátlan fékhatást nyújtva mindvégig.

A teszt végeztével a Vengát a DEKRA szakembereivel közösen a szerkesztőség darabokra szedte, és csak egyetlen apró hibát talált: az egyik első ködlámpa csatlakozója elrepedt.

kia-tartosteszt

Az eddig vizsgált 97 autó közül, melyek az Auto Bild hosszú távú tesztjein 2000 óta futottak, a Kia Venga a második helyen végzett, kiváló megbízhatósággal.

Venga tartóstesztjéről szóló hatoldalas összefoglalóban az Auto Bild ezt írja: “A Kia Venga mindenféle gond nélkül csak megy, megy és megy, tökéletes megbízhatósággal. Fantasztikus eredménnyel végzett, kiforrott és józan technikai megoldásaival mintául szolgálhat más gyártóknak is: ami nincs, az nem is tud elromlani.”


  •  
 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER