2013. május 31. péntek, 15:32

 

A rendőrség nem kötött casco biztosítást a közelmúltban beszerzett új Opel Astrákra - erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata mivel a szolgálati autók javítási költségeit a rendőrség fizeti.

rendorauto

Ha szolgálat közben a rendőr a saját hibájából összetöri az autót, akkor a javítást "zsebből" kell kifizetnie - írta a Blikk. Az ORFK az MTI megkeresésére azt közölte, elemezték az elmúlt négy év casco befizetéseinek, illetve az annak terhére kifizetett visszatérítéseknek az összegét. Ez alapján megállapították, hogy a casco szerződések megkötése többletköltséget ró a rendőrség költségvetésére.
A rendőrség úgy véli, gazdaságosabb, ha egy baleseti kár rendezését biztosító keretet különítenek el és ebből javíttatják a meghibásodott rendőrségi gépjárműveket - tették hozzá.

Kiemelték ugyanakkor, hogy akár van casco egy kárt szenvedett szolgálati gépjárművön, akár nincs, a "hivatásos állománynak nincs kártérítési felelőssége". A szolgálati gépjárművek esetleges javítási költségeit nem a gépjárművet vezető rendőr, hanem a rendőrség fizeti.

"A szabályozással minden rendőr tisztában van, így azok a rendőröknek tulajdonított nyilatkozatok, amelyek ennek ellenkezőjét tartalmazzák, bizonyosan nem rendőrtől származnak" - írta az ORFK.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER