Címkék: baleset | bicikli | biztosítás | kerékpár

2014. november 09. vasárnap, 17:01

 

Az elmúlt években növekedett a kerékpáron közlekedők száma, ennek megfelelően a biciklis baleseteké is, míg  2011-ben 1814, tavaly már 2004 személyi sérüléses balesetet okoztak a kerékpárosok, (Genertel adat) és egy-egy ilyen károkozás, biztosítás hiányában, akár több millió forintjába is kerülhet a vétkes kerékpárosnak.



Az Eurostat korábban publikált felmérésében a 25 uniós tagállam közül Hollandia után (31 százalék) Magyarországon nevezték meg a legtöbben (19,1 százalék) a legfőbb közlekedési eszközükként a kerékpárt.

A Magyar Kerékpárosklub adatai szerint országosan - évek óta - a lakosság 40 százaléka kerékpározik, míg Budapesten az elmúlt 3 évben 13-ról 17 százalékra nőtt arányuk. A klub felmérésében az számít kerékpárral közlekedőnek, aki két héten belül legalább egyszer biciklizik.

A számokból is kitűnik, hogy a kerékpárosok okozta közlekedési balesetek kezelésére megoldást kell találni, ennek kézenfekvő módja a felelősségbiztosítás. A magyar piacon most először a Genertel kínál ilyen kiegészítő biztosítást a kötelező gépjármű felelősségbiztosításához (kgfb-hez).

A budapesti kerékpárosok 70 százalékának, míg a vidékiek 44 százalékának van autója, ők élhetnek a lehetőséggel. Az egész családra egységesen érvényes kerékpáros felelősségbiztosítást ezer forint alatt lehet megkötni, és bármilyen kerékpár használata (így például a Bubi is) beletartozik a fedezeti körbe. Évente azonban csak egy kár térítésére használható fel a biztosítás.
Önálló felelősségbiztosítást több biztosító is kínál kerékpárosoknak. MTI

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER