Címkék: Citroen | minibusz | Peugeot | Toyota

2015. december 01. kedd, 14:07

 

Új szakaszba lépett a PSA Peugeot Citroën és a Toyota együttműködési programja

A PSA Peugeot Citroën és a Toyota Motor Europe (TME) a mai napon leplezi le az új Citroën SPACETOURER, Peugeot TRAVELLER és Toyota PROACE modelleket. A gyártó külön változatot fejleszt ki a magánvásárlók (Combispace) és a vállalati ügyfelek (Navette) számára. A bemutató alkalmával mindkét vállalatcsoport megerősíti, hogy tovább folytatják a 2012-ben aláírt együttműködési megállapodást.

spacetourer1

Mindhárom modellt 2016 első felében kezdik forgalmazni, a nagyközönség először a 2016. márciusi genfi autószalonon ismerkedhet meg velük a három konstruktőr standján.

“Nagy örömmel mutatjuk be ezt a három új modellt, amely a Toyota Motor Europe és a PSA Peugeot Citroën közötti együttműködés eredményeként jött létre. Ez a megállapodás tette lehetővé egy új, költséghatékony platform kifejlesztését, amely lehetőséget teremt arra, hogy világszerte modern, és a kategóriájukban versenyképes járműveket kínáljunk ügyfeleinknek” – mutatott rá Patrice Lucas, a PSA Peugeot Citroën Program- és Stratégiai Igazgatója.

traveller

“Örömmel tölt el bennünket, hogy a PSA Peugeot Citroën csoporttal 2012-ben megkezdett együttműködés eredményeként most napvilágot láthat a Toyota PROACE egy teljesen új nemzedéke" – jelentette ki Johan van Zyl, a Toyota Motor Europe elnök-vezérigazgatója. "Szakembereink keményen dolgoztak, közösen és márkaszinten is, és biztos vagyok abban, hogy az új PROACE és annak minden karosszériaváltozata tovább gazdagítja a kifogástalan és tartós járművekből álló Toyota kínálatot,ügyfeleink elvárásainak megfelelően.”

A Toyota Proace járművek alapját 2013 óta a Peugeot Expert és Citroën Jumpy már meglévő nemzedékének járművei képezték. A 2012-ben aláírt megállapodás kiterjedt a járművek egy újabb generációjának közös kifejlesztésére, egy 2020-on is túlmutató együttműködés keretében.

Az együttműködés közös célja, hogy a fejlesztési és a gyártási költségek ésszerűsítésével versenyképes terméket kínáljanak a közepes méretű kishaszonjárművek, a minibuszok és a kombik szegmenseiben. A járműveket a PSA Peugeot Citroën Sevel Nord üzemében gyártják, a franciaországi Valenciennes-ben.

proace

A Toyota Motor Europe hozzájárult az új járművek fejlesztési és beruházási költségeihez.

A járművek közös műszaki jellemzőkkel, motorokkal, felszerelésekkel, ám a márkák sajátos arculatát megőrizve, egyedi vonásokkal készülnek.


  •  
 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER