2011. október 07. péntek, 15:33

 

Hétvégén, október 8-9-én rendezik Ausztriában, Fuglauban, a Nordringen a Rallycross Magyar Bajnokság záró futamát. A verseny egyben Cseh-, és Osztrák Bajnoki forduló, valamint Közép Európa Zóna trófea futam is, így több, mint 70 autó fog küzdeni a győzelemért a különböző kategóriákban.

 

Lajos-Gyula-Luigi

Lajos Gyula Luigi a Magyar Kupa Divizió9-es abszolút bajnoki címét szeretné elhódítani, s mivel óriási pontelőnnyel vezet, elég lenne neki a 14-ik hely. De mivel Luigiről beszélünk, pontosan tudjuk, hogy neki mindig a dobogó legfelső foka a cél, amit el is szokott érni, amikor a technika nem veszi ki a kezéből az irányítást.

Most is győzni megy tehát Fuglauba az OXXO Energy Drink pilótája, és ennek megfelelően készül a versenyre. Az autó tökéletesen felkészítve, tartalék alkatrészek, különböző gumik, már bepakolva.
Ami pedig igazán különlegessé teszi Luigi számára a hétvégét, az lesz, hogy az Osztrák Autósport Szövetség, és az MNASZ közbenjárásával rajtengedélyt kapott a királykategóriában, vagyis versenyezhet a Divizió1-ben. Óriási lépés ez Luiginek, aki idei eredményeivel érdemelte ki ezt az elismerést.
A nevezők között van a magyar, a cseh, és az osztrák abszolút bajnok, a zóna trófea abszolút győztese, valamint a 2011-es év Autocross Európa-bajnoka is! Nem akármilyen mezőnyben méretteti meg magát Luigi, aki már nagyon várja a hétvégét:

"Felkészültünk a versenyre, mindkét autó készen áll a megmérettetésre. A csapat rengeteget dolgozott egész évben, én pedig győzelemmel szeretném megköszönni a munkájukat. Nagyon illusztris mezőnyben fogok versenyezni, de nem azt szeretném elmondani vasárnap este, hogy milyen nagy nevek győztek le, hanem hogy kiktől kaptam elismerést, mert ott voltam a nyomukban, vagy éppen mert sikerült előttük végezni. Mentálisan, és fizikálisan is készen állok a versenyre, az autók rendben vannak, a pályát ismerjük, rengetegen bíztatnak, és segítenek, úgyhogy rajtunk most sem fog múlni, azt megígérhetem!"

Kedvcsinálónak, az előző futamról készült videoklip




  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER