Címkék: Balatonfüred | BMW | Old Timer | rolls-royce | veterán autó

2015. május 11. hétfő, 09:45

 

A tavalyi, hagyományteremtő rendezvény sikerén felbuzdulva idén is a Vitorlabontó ünnepség részeként megrendezik a Balatonfüred Concours d'Elegance-t, ezúttal a BMW Group márkáinak kiemelt támogatásával.

 

 


Az elegancia, az autózás szépsége és a gazdag hagyományokkal rendelkező márkák találkozása hosszú évtizedek óta ünnepelt esemény, nemcsak a klasszikus autók gyűjtőinek körében, hanem a nagyközönség számára is.

concours-d-elegance-bmw

Rági szokás megújítása
Az 1920-as években Franciaországban a divatmagazinok és az autóslapok szerkesztőinek együttműködéséből született a Concours d'Elegance, amely rövid idő alatt követőkre talált. Magyarországon 1929-1939 között többször is megtartották a „legszebb pesti nők és autók” seregszemléjét.

A szervezők Balatonfüred városával közösen e nagy hagyományú rendezvénysorozatot szeretnék modern köntösben megújítani, hogy a gyűjtők, a gyártók és a rajongók számára újra egy különleges találkozási pontot jelentsen a balatonfüredi Vitorlás tér és a Tagore sétány.

A Concours d’Elegance keretében Magyarországon, de Európában is ritkaságnak számító személy- és versenyautókban gyönyörködhet a műértő közönség, a szakmai zsűri pedig elsősorban az esztétika alapján igyekszik objektív sorrendet felállítani a tökéletesen karbantartott, illetve aprólékosan restaurált automobilok között.

Az összesen félszáz résztvevőt 3 fő kategóriában díjazzák majd, így vintage, klasszikus és törpeautó osztályokban ítéli oda a szakmai zsűri a legszebbnek járó díjakat.

Az esseni Techno Classica és a május végén a Comói-tó partján megrendezendő Concorso d’Eleganza Villa d’Este klasszikus autós versenyek sorába kiválóan illeszkedik a Balatonfüredi Concours d’Elegance esemény.

Klasszikusok mellett BMW újítások is
„A BMW Group számára kiemelten fontos klasszikus járműveinek és gazdag történelmének bemutatása, hiszen a márka közel 100 éves múltjából számos olyan modell került ki, amely meghatározó volt a világ autótörténelme szempontjából. Balatonfüreden egy szép hagyomány megteremtése van kialakulóban, melyhez nagy örömmel csatlakozik a vállalat“ – mondta Baudouin Denis a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója.

A május 15-17-i hétvégén a világ számos klasszikus autócsodája mellett többek között látható lesz a BMW jónéhány büszkesége, úgy mint a Dixi, az Isetta, a 2000CS vagy a lenyűgöző 3000 CS modellek. Az esemény kapcsán a BMW 6-os és 2-es sorozatának igazán elegáns és sportos újdonságai mellett, jelen lesznek a Rolls-Royce és a MINI nóvumai is.

Természetesen az érdeklődő közönség sem maradhat ki a guruló műalkotások értékeléséből, hiszen különdíjat kap majd a közönség számára legtetszetősebb autó, a szavazók pedig értékes ajándékokkal gazdagodhatnak.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER