Címkék: Hungaroring | Kamion EB | Kiss Norbert

2019. június 24. hétfő, 09:57

 

A magyar kamionversenyző Kiss Norbert a szombati első futamon hatodikként, a másodikon pedig ötödikként ért célba, a vasárnapi első versenyen harmadikként, a másodikon hatodikként ért célba.

 

Szombat 1. futam

Kiss a délelőtti időmérő edzésen a kilencedik rajthelyet szerezte meg, a 11 körös futam startjánál pedig már az első néhány kanyarban három pozíciót javított, s az első kör végén hatodikként haladt a 16 fős mezőnyben. A harmadik kör kezdetén a német Stephanie Halm megelőzte Kisst, aki azonban nem szakadt le riválisáról, és a negyedik kör végén visszavette a hatodik pozíciót.

A második helyen haladó cseh Adam Lacko boxutca-áthajtásos büntetést kapott a versenybíróságtól, mert kétszer is átlépte a 160 km/órás sebességhatárt a célegyenesben, ennek köszönhetően Kiss feljött az ötödik pozícióba. Lacko később harmadszor is túllépte a szabálykönyvben meghatározott maximális sebességet, ezért kizárták a versenyből.
Öt körrel a leintés előtt Halm ismét elment a magyar pilóta mellett, aki a hajrában próbált még visszatámadni, azonban valódi lehetősége nem volt az előzésre, így hatodikként intették le.

A versenyben rajt-cél győzelmet aratott a címvédő és ötszörös Eb-győztes német Jochen Hahn, aki mögött a háromszoros Európa-bajnok spanyol Antonio Albacete lett a második, a portugál José Rodrigues pedig a harmadik.


Szombat 2. futam

Kiss Norbi a szombati első futamon hatodik lett, így a fordított rajtrács szabályának értelmében a harmadik pozícióból vághatott neki a késő délutáni 11 körös versenynek.
Norbi a rajt után próbálta megtartani a helyét, két riválisa azonban meg tudta előzni, így az első kör végén ötödik volt. A magyar pilótának végig küzdenie kellett az ötödik hely megtartásáért, az előtte haladókat nem tudta nyomás alatt tartani, a hajrában viszont védekezni kényszerült a mögötte érkezőkkel szemben. Kiss végül a leintésig ötödik maradt, győzött a német Sascha Lenz, megelőzve honfitársait, René Reinertet és Stephanie Halmot.


Vasárnap 1 futam

Norbi a délelőtti időmérő edzésen a negyedik rajtkockát szerezte meg, és ezt a pozíciót a kora délután rendezett 11 körös futamon végig megtartotta. A dobogóra azért állhatott fel, mert alig több mint egy körrel a leintés előtt az előtte haladó német Sascha Lenz hibázott és kicsúszott.
A vasárnapi első futamot a szombatihoz hasonlóan a címvédő és ötszörös Európa-bajnok Jochen Hahn nyerte, a második helyen pedig a szintén német Stephanie Halm végzett.

Vasárnap 2 futam

Győzött a német André Kursim, megelőzve honfitársát, René Reinertet. Harmadikként a háromszoros Európa-bajnok spanyol Antonio Albacete fejezte be a 11 körös futamot.
Kiss Norbert az utolsó futamon hatodik lett.

Az összetettben két forduló, azaz nyolc futam után a címvédő és ötszörös Eb-győztes német Jochen Hahn áll az élen 94 ponttal, második Albacete (71 pont), harmadik pedig Kiss (63 pont).
A kamion Eb szezonja két hét múlva, a Slovakiaringen folytatódik. MTI


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER