Címkék: Ákos | Hungaroring | kamion | Kiss Norbert | Oxxo Racing

2015. július 16. csütörtök, 05:46

 

Sajtónapot tartott a kiskunlacházi reptéren az Oxxo Racing csapata Kiss Norbival és Ákossal beharangozandó a Kamion EB szeptemberi hungaroringi futama. Ebből az alkalomból Norbi jól meg is autóztatta Ákost a lacházi kifutó betoncsíkján.

Idén szeptember 4-6 között 25 év után tér vissza a kamion verseny a Hungaroringre  A nagy esemény nem csak futamokból fog állni, hanem családi programokkal tűzdelt fesztivál formájában hozzák a szervezők a hazai közönség elé.



Pénteken szabadedzések és sajtóesemények lesznek. Szombaton az időmérők után megkezdődnek a kamion versenyek Suzuki Cup Europe betétfutamokkal, este pedig Ákos koncerttel végződik. Ákos előzenekarai a MAN és ROAD együttesek lesznek. A zenei program este 6 órakor kezdődik, 8 órától Ákos lép fel 11 óráig.
Vasárnap folytatódnak a FIA European Truck és Suzuki Cup futamok, a szünetekben látványos show-k és rajtrács látogatás, délután 2 órakor egy órás truck parádé lesz látható. A fesztivál 4 órakor zárul a 4. kamion verseny díjkiosztójával.

A családi programokat tekintve lesz állatkerti simogató, Tropicarium bemutató és kitelepül a Csodák Palotájának részlege is. A kisebbeket a Kidsoasis várja kézműves foglalkozásokkal csillámtetoválással, mindeközben az Alma együttes szórakoztatja a kis közönséget dalaival.



Kamion EB jegyárak Hungaroring
A napi belépők elővételben 4900,-Ft-ba kerülnek, azonban a helyszínen is megvásárolhatók  5900,-Ft-ért
A családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek) elővásárláskor 9900,-Ft-ba kerül, helyszínen 11.900,-Ft a jegy a hétvége két napjára szól.
Mozgáskorlátozott hétvégi belépő helyszínen 4200,-Ft, elővételben 3450,-Ft, napijegy 2950,-Ft, elővásárlás esetén 2450,-Ft.
A szervezők az Árpád hídtól ingyenes buszjárattal kívánják elősegíteni a látogatók kijutását a mogyoródi versenypályára, melyről később adnak majd tájékoztatást.
Ákos egyébként elmondta, hogy az árak egy átlagos koncert árának felelnek meg, melyért itt egy egész napos rendezvényt kapnak érte a kilátogatók, nem utolsó sorban a fő programmal a nevezetes Kamion EB futamokkal egyetemben.



Az Oxxo Racing Man 13000 köbcentis versenykamionja 5,4 tonna, kb. 1200 lóerő, nyomatéka 5500 Nm. Versenyben 160 km/h-ás sebességgel mehetnek maximum, de ezek a kamionok 300 km/h-ás sebességre is képesek. A versenykamionok 100 liter üzemanyagot fogyasztanak 100 km-en.

Kiss Norbi, aki pályafutását a Live for Speed játékkal kezdte tavaly elnyerte a Kamion Európa-bajnokság bajnoki címét, idén – eddigi szereplései szerint - címvédésre esélyes.

Szeptemberben ismét egy magyar Norbinak drukkolhat a magyar közönség a Hungaroringen, Kiss Norbinak.



 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER