2010. szeptember 13. hétfő, 20:06

 

A Nissan bemutatja a Townpod új elektromos hajtású koncepcióautóját együtt a már előrendelhető Nissan LEAF elektromos autójával. Bemutatkozik a felújított Nissan Micra
A Nissan Juke kisméretű SUV kiállítása egybeesik a vevők részére való átadással. A felfrissített Nissan X-TRAIL-nek pedig a Párizsi autószalon az első nyilvános bemutatója

 

Townpod új elektromos hajtású koncepcióautó Townpod
Nissan LEAF elektromos autó
Új Nissan Micra
Nissan Juke kiállítása és a vevők részére átadása
Felfrissített Nissan X-TRAIL első nyilvános bemutatójaTownpod koncepció

A közeledő Párizsi Autószalonon a Nissan első ízben mutatja be azt a koncepcióautót, amely betekintést enged abba, hogy a Nissan milyen módon és irányban bővítené a teljesen károsanyag-kibocsátástól mentes járművei sorát.


Nissan LEAF

Nissan LeafAz első európai vevőrendelések jövő év elejére várható kielégítését megelőzően a Nissan LEAF bemutatkozik a Párizsi Autószalonon.  

A Nissan LEAF 100%-ban elektromos autó (EV).
Motorját a Nissan által kifejlesztett, kisméretű, az autó orrába beépített és az első kerekeket hajtó villanymotor képezi.  Az AC motor teljesítménye 80 kW, nyomatéka 280 Nm, ami elég a 140 km/h-t meghaladó legnagyobb sebesség elérésére.  
A  teljesen felöltött akkumulátor kb. 160 km megtételét teszi lehetővé, ami az európai vásárlók 80 %-ának napi igényét lefedi.

Az elektromos motor energiaellátását a Nissan által kifejlesztett, laminált kivitelű, 90 kW-ot meghaladó teljesítményű lítium-ion akkumulátor biztosítja. A 48 részelemből álló akkumulátor a Nissan LEAF ülései és padlólemeze alá került beépítésre. Az energiaveszteség minimalizálása érdekében a fékezés és motorfékes lassítás közben visszanyert energiát a rendszer közvetlenül visszatáplálja az akkumulátorba. 


Új Nissan Micrauj nissan micra

Az új Nissan Micra ügyes mérnöki megoldások eredményeként tágas a belső teret, kapott, míg méreteit megtartotta.Új padlólemezének köszönhetően pedig agilis és élvezetesen vezethető maradt.

Új háromhengeres 1,2 l-es benzinmotorjának CO2-kibocsátása mindössze 115g/km, vegyes fogyasztása pedig 5 l/100 km. Ehhez a motorhoz a jövő év tavaszán társul majd a közvetlen befecskendezésű, turbófeltöltésű változata, melynek károsanyag-kibocsátása és üzemanyag fogyasztása még kisebb, teljesítménye viszont nagyobb lesz.


Nissan Juke

Nissan JukeA Párizsi Autószalon egybeesik a Juke-nak, a cég új kisméretű és sportos crossover autójának az első vevők számára történő átadásával.

A angliai gyártású Juke-ra párizsi bemutatóját megelőzően már több, mint 22.500 előrendelés érkezett be, ami arra utal, hogy  az európai autósok már lelkesen várják, hogy egy kis crossoverbe üljenek. A Nissan modellkínálatában immár a harmadik crossover.

A Nissan Juke vásárlóinak 80 %-a első ízben fog Nissan márkájú autót venni, ami hasonló arány ahhoz, amit a díjnyertes Nissan Qashqai produkál. 


A Nissan X-TRAIL modellfrissítése
uj nissan x trail

Jelentős vizuális ráncfelvarrást végeztek a cég klasszikus kompakt SUV-modelljén, a Nissan X-TRAIL-en. A módosított hűtőrács és hátsólámpák, valamint a nagyobb kerekek az eddiginél kifinomultabb látványt nyújtanak.

Az autó belsejében magasabb minőségű anyagok és tökéletesített színharmónia fokozza a belvilág által nyújtott kellemes érzetet, a vezető pedig nagyra fogja értékelni az új fedélzeti számítógép kijelzőjét tartalmazó fő műszeregység tökéletesített láthatóságát és leolvashatóságát. 

A dízelmotor és a sebességváltó-áttételek módosítása, valamint az aerodinamikai tulajdonságok javítása a károsanyag-emisszió és az üzemanyagfogyasztás csökkentését eredményezte.   

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER