Címkék: Ford

Írta: Administrator   
2017. április 20. csütörtök, 12:47

 

Az 1987-es év sok dolog miatt emlékezetes maradt. Hogy mást ne mondjunk, ez volt a nagy Wall Street-i összeomlás éve, amit mindmáig Fekete Hétfőként emlegetnek, s aminek hatására 50 milliárd angol fonttal zuhant a londoni tőzsdén forgó részvények összértéke.

 

 

Ez volt az az év, amikor egy amatőr pilóta, a német Mathias Rust kedélyesen landolt apró Cessna repülőgépével a moszkvai Vörös Téren, közvetlenül a Kreml előtt.

És ez volt az az év, amikor a Ford bemutatta Európában a felfrissített Ford Sierrát, méghozzá immár négyajtós változatban is, amit Ford Sierra Sapphire néven árultak az Egyesült Királyságban.



Az autó kezdetben egy új, 1,8 literes benzinmotorral volt kapható, alig egy évvel később pedig megjelent egy Cosworth változat is, ami hamarosan sokkal népszerűbbé vált, mint háromajtós elődje.

Az első, 204 lóerős, hátsókerékhajtású, négyajtós Sierra RS Cosworth a belgiumi Genkben készült, és alig hat másodperc kellett neki ahhoz, hogy 100 k/órás sebességre gyorsuljon. Az autó végsebessége is lenyűgöző volt: 240 km/óra.

1989-ben a Sierra RS Cosworth teljesítménye 204-ről 225 lóerőre nőtt, ráadásul ez az erő már mind a négy kerékhez eljutott; ez a modellváltozat mindörökre legendás marad a Ford-rajongók körében.

A brit Motorsport Magazine jól összefoglalta, mitől olyan különleges ez az autó: „Hosszú távon is kellemes vele utazni, de ha örömautózásra vágyunk, annak sincs akadálya. A Ford Sierra 4x4 RS változat páratlan ajánlat ebben az árkategóriában.”


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER