Címkék: BMW

2019. május 10. péntek, 07:41

 

A május első hétvégéjén szervezett VI. Balatonfüred Concours d’Elegance klasszikus autócsodái mellett mutatkozott be Magyarországon a bajor prémiumgyártó vadonatúj roadstere, a BMW Z4, illetve az új BMW 8-as sorozat luxusszínvonalú modellpalettájának második képviselője, a BMW 8-as Cabrio.

 

 

A BMW két új modellje is debütált a hazai közönség előtt múlt hétvégén a régiónk egyik legfontosabb klasszikus autókiállításán, a FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens / Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége) fémjelezte VI. Balatonfüred Concours d’Elegance-on.

 

 

 A bajor prémiumgyártó a kiemelt támogatását élvező, idén is több ezer nézőt vonzó eseményen rántotta le a leplet klasszikus roadster újraértelmezéséről, a minden korábbinál sportosabb testet öltő új BMW Z4-ről. Az ellenállhatatlan kétüléses a versenyautós agilitás, a letaglózó menetteljesítmény és az azonnali rendszerreakciókat kínáló, mérnökien precíz vezethetőség jegyében született. Sportos karakterét a vezetést támogató rendszerek, a járművezérlési funkciók és a járműkapcsolati megoldások terén is egy sor továbbfejlesztett, csúcskategóriás opció fokozza tovább.

Az új BMW Z4 karosszériaarányai egy percig sem hagynak kétséget a modell dinamikus menettulajdonságai felől: a hátsó tengely elé tervezett üléssor, az alacsony súlypont, a tengelyek közötti tökéletes, 50:50 arányú terhelés-elosztás, a széles nyomtávok és a kompakt tengelytávolság egysége a vérpezsdítő agilitás és az intenzív vezetési élmény ideális előfeltételeit teremti meg. A sorozatgyártásban kínált első példányok 2019 tavaszán érkeztek meg az utakra, háromféle benzinmotorral, köztük egy BMW M Performance modellel. Az új BMW Z4 M40i-ben (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,1 – 7,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 162 – 168 gramm / km)* egy 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotor dolgozik, míg a BMW Z4 sDrive30i (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,0 – 6,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 137 – 139 gramm / km)* és a BMW Z4 sDrive20i (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,0 – 6,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 137 – 139 gramm / km)* meghajtásáról négyhengeres erőforrások gondoskodnak, 190 kW / 258 lóerő, illetve 145 kW / 197 lóerő maximális teljesítménnyel.

 

 

 Az abszolút dinamizmust és a végtelen utazásokba nyúló menetkomfortot a nyitott tetős vezetés élményével egyesítő új BMW 8-as Cabrio is a Tagore sétányon gurult először a hazai közönség elé. Az új BMW 8-as Cabrio rendkívül sportos menettulajdonságai jellegzetesen elegáns formanyelvben öltenek testet, kiváltképp exkluzív bérletet adva a BMW által fémjelzett, legendás vezetési élmény és a nyitott tetős sportautók nyújtotta színtiszta intenzitás magával ragadó világába. A négyüléses luxusautó egyedi megjelenését a lendületes ívekkel megrajzolt vonalvezetés és a klasszikus vászontető kettőse határozza meg, mialatt az új BMW 8-as Cabrio lélegzetelállítóan sportos teljesítményéhez és pazar utazási komfortjához a BMW 8-as sorozathoz kifejlesztett hajtáslánc- és futómű-technológia, valamint az extrém karosszériamerevséget garantáló járműszerkezet biztosít kiváló alapot.

 A modell progresszív karakterét innovatív vezetést támogató rendszerek, a legkorszerűbb kijelző- és járművezérlési megoldások, illetve a BMW Intelligens Személyi Asszisztenssel (BMW Intelligent Personal Assistant) kiegészített, minden pillanatban naprakész járműkapcsolati technológiák nyomatékosítják. Az új BMW 8-as Cabrio a nagyvárosi sugárutakon átélt, pihentető gurulások közepette éppúgy rabul ejti a vezetés szerelmeseit, mint a városok közötti kanyargós utakon és a zárt versenypályák lüktető ívein. 2019 márciusában a modell piaci premierje a motorpaletta két erőteljes tagjának debütálásával veszi kezdetét. Az új BMW M850i xDrive Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 9,9 – 10,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 225 – 229 gramm / km)* motorházteteje alatt dolgozó V8-as benzinmotor 390 kW / 530 lóerő maximális teljesítményre képes, az erőforrás letaglózó gyorsulását pedig jellegzetesen kidolgozott orgánum kíséri. Az új BMW 840d xDrive Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,9 – 6,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 155 – 165 gramm / km)* meghajtásáról eközben egy 235 kW / 320 lóerő maximális teljesítményű, soros hathengeres dízelmotor gondoskodik.

A modellek debütálásának fényét a BMW Group Magyarország exkluzív, a sajtó képviselői számára szervezett tesztvezetéssel emelte, mely során az ikonikus BMW Z1 egy példányát próbálhatták ki.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER