Címkék: 6WR | Citroen | DS | Peking Autószalon | szabadidőautó

2014. április 16. szerda, 09:41

 

A Pekingi Autószalonon a DS új modellt mutat be, a DS 6WR-t, amely a közelmúltban nagy sikert aratott Wild Rubis tanulmányautó közvetlen leszármazottja. A formatervei Párizsban, a divat és a francia luxus fellegvárában készültek. A DS alaptermészetének megfelelően rebellis, vadóc, nem áll be a sorba, de nem enged a tökéletességre és kifinomultságra törekvésből sem.

 

Dizájn
A közvetlen ihletadó a Wild Rubis tanulmányautó volt, a DS 6WR továbbviszi elődje látványos, izmos sziluettjét. A 4,55 méter hosszú, 1,86 méter széles és 1,61 méter magas modell tengelytávja kiemelkedően nagy: 2,73 méter. A tekintélyes méretek nemcsak teljesítményt, erőt sugallnak, hanem azt a különleges hangulatot és utazási élményt is, amelyet a prémium szabadidőautók kedvelői elvárnak. A 19 collos felnik a karosszéria négy sarkára kerültek, ezáltal vizuálisan is fogja az utat az autó.




A Grip Control terepen optimális meghajtást biztosít, négykerék-meghajtás nélkül, ráadásul mérsékelt üzemanyag-fogyasztás és CO2-kibocsátás mellett, olyan motorváltozatok esetében is, mint a Twin Scroll turbókompresszorral és nagynyomású-szivattyúval táplált szekvenciális közvetlen befecskendezésű motorral szerelt e-THP160 és THP200, melyekhez hatfokozatú automata váltó társul.

Az alacsony és széles karosszéria robusztusságát érzéki ívek finomítják. Az autó profilját az alumínium tetősínek határozzák meg, hátul pedig a légterelő formálásában segítenek.
A DS 5LS után a DS 6WR is a DS modelljeinek új orr-részét kapta, amelyet a “DS Wings” névre keresztelt, sajátosan megmunkált hűtőrács ural. A fényszórókhoz két krómcsíkkal csatlakozó elem feszes íve modern és dinamikus külsőt varázsol az autó elejére. A Xenon fényszórókat bumeráng formájú ledes nappali fények emelik ki. A DS embléma a hűtőrácsba épül.

Az autó hátsó részének kidolgozása vadonatúj formai elemeket hoz. A hátsó lámpák krómozott keretet kapnak, amely remekül kiemeli a 3D hatású fényszórókat, amelyekből kitűnik a DS emblémája. A csomagtérajtó alsó részén húzódó krómcsík dupla kipufogót foglal magában.




A DS 6WR a DS kínai stratégiájának újabb állomása.
A DS5 gyártása 2013 szeptemberében, a DS 5LS forgalmazása 2014 márciusában kezdődött meg az ázsiai országban, a DS 6WR tehát a harmadik DS-modell lesz, amelyet a shenzeni üzemben készítenek. A DS 6WR forgalmazása 2014 végén kezdődik, kezdetben csak Kínában. A DS kínai offenzíváját dinamikusan fejlődő márkakereskedői hálózat támogatja: jelenleg 56 DS Store működik az ország nagyobb városaiban.
Az elkövetkező hónapokban egy újabb DS modell bemutatkozása várható.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER