Címkék: felvonulás | tiltakozás | útdíj

2015. január 29. csütörtök, 15:15

 

Az ország több helyszínén útdíjellenes demonstrációt szervez pénteken az MSZP - közölte a párt elnökhelyettese a sajtótájékoztatón, Debrecenben. Gőgös Zoltán elmondta: nem a megyei matricák bevezetése ellen tiltakoznak, hanem azt szeretnék elérni, hogy azok a városokat elkerülő útszakaszok, amelyek használatáért 2014. december 31-ig nem kellett fizetni, ezután is díjmentesek legyenek.

A politikus "türelmet, megértést és csatlakozást" kért a pénteki, "újabb sarc elleni" demonstráció kapcsán, amelyen elmondása szerint civil szervezetek is részt vesznek.

Beke Károly elnökségi tag közölte, Budapesten, illetve Pest megyében az M3-as és az M0-s találkozásánál, valamint Győr, Székesfehérvár, Tatabánya, Debrecen és Nyíregyháza térségében félpályás útlezárással, Kecskeméten figyelemfelkeltő akcióval tiltakoznak az útdíj ellen.

Budapesten autós felvonulással folytatódik a demonstráció: a tiltakozók az M3-as autópálya bevezető szakaszától rendőri biztosítással a Városliget - Hősök tere - Andrássy út - Bajcsy-Zsilinszky utca útvonalon érkeznek az Alkotmány utcába - ismertette Beke Károly.

Hozzátette: "mivel a kormány csak az erőből ért", mindaddig folytatják a tiltakozó akciókat, amíg meg nem szüntetik az elkerülő utakon az útdíjat.

Huszka Imre, az MSZP hajdú-bihari elnöke szerint Debrecent azért nem tudják ingyenesen elkerülni a járművek, mert egy 2,5 kilométeres szakaszt fizetőssé tettek.

Az intézkedés bevezetése óta 30 százalékkal nőtt meg a forgalom a debreceni Füredi úton, mert a Hajdúszoboszló felől Nyíregyháza felé, illetve vissza tartó járművek a városon át közlekednek - mondta.

Huszka Imre üdvözölte, hogy korábban Papp László, Debrecen fideszes polgármestere és Kósa Lajos, a Fidesz debreceni országgyűlési képviselője is tiltakozott az érintett 2,5 kilométeres elkerülő szakasz fizetőssé tétele ellen.

A pénteki, a 4-es főút és az M35-ös autópálya csomópontjánál megtartandó félpályás útlezáráson ezért két gépkocsi helyét kihagyják, és oda várják Papp Lászlót és Kósa Lajost, hogy együtt tiltakozzanak az útdíj ellen - jelezte Huszka Imre. MTI

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER