Címkék: alkotmánybíróság | LMP | útdíj

2014. december 25. csütörtök, 14:36

 

A jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó ombudsmanhelyetteshez fordul az LMP azt kérve: Szabó Marcel kezdeményezze az Alkotmánybíróság (Ab) vizsgálatát az útdíj kiterjesztéséről szóló döntésről.

Az országgyűlési képviselő azt mondta, értékelésük szerint eljárási hibát jelent az intézkedést megalapozó hatástanulmányok hiánya, illetve fennáll a veszélye annak, hogy sérülnek a jövő generációk érdekei, így a döntés alkotmányellenes helyzetet idézhet elő.

Szél Bernadett szerint az útdíj kiterjesztése az eddig nem fizetős autópályaszakaszokra egyszerű pénzbehajtás a kormány részéről, miközben a korrupció, a dilettantizmus és egyes politikusok urizálása viszi el a legtöbbet.

Csárdi Antal, az LMP fővárosi közgyűlési képviselője úgy értékelte, Budapest a döntés legnagyobb vesztese. Egyebek között az intézkedés forgalom-, légszennyezettség- és zajnövelő hatásaira hivatkozva sürgette az útdíjkiterjesztés visszavonását.

Lengyel Szilvia, az LMP Pest megyei frakcióvezetője, országos elnökségi tag az agglomerációban élők érdekeinek sérelméről beszélt és bírálta, hogy az M0-st úgy teszik fizetőssé, hogy nem állnak rendelkezésre valós alternatív közlekedési formák az emberek számára. MTI

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER