Címkék: biztosító | biztosítók | felelősségbiztosítás | gépjármű | kgfb | kötelező

2008. november 02. vasárnap, 01:02

 

Elérkezett a gépjármű kötelező felelősségbiztosítás váltás ideje és lehetősége.
November 1-én napilapok és a biztosítók továbbá az online biztosítási alkuszok közzé tették a jövő évi díjakat.

November 1-től november 30-ig lehet felmondani a jelenlegi biztosításokat.

Kötelező Biztosítás kalkulátor és online biztosítás kötés Casco Biztosítás kalkulátor és online biztosítás kötés

A felmondást be lehet jelenteni személyesen, levélben, faxon, továbbá az online biztosítók és ügynökök oldalain lehetőség van az alkusznak adott ügyintézési megbízást adva interneten intézni.
Az online alkuszok oldalain, való internetes váltás esetén kedvező, hogy a díjszámítási kalkurátoraik összehasonlítják a biztosítók ajánlatait, s azokat ár szerint rangsorolva mutatják be, így kiválasztható a legkedvezményesebb ár és biztosító. Figyeljünk az alkusz kiválasztásánál arra, hogy a kalkulátora által kiszámolt és helyes adatok alapján kiszámolt díjra vállal-e árgaranciát!

A jövő évi kötelező felelősségbiztosítást – váltás esetén – december 1 és december 31-e között kell megkötni az új biztosítónál.

Az új biztosítás megkötése után be kell szereznünk a régi biztosítónktól a kártörténeti, azaz a bonus-malus igazolásunkat és eljuttatni az új biztosítóhoz a szerződés megkötésétől számított 90 napon belül.
Az új biztosító a szerződés kötéstől számított 30 napon belül megküldi a biztosítási kötvényt és a befizetési csekket.
A felelősség biztosítás kezdetekor érvényes befizetéssel kell rendelkeznünk.

VIDEÓ a Tények híreiből:

Összességében emelkedtek a kötelező biztosítás díjai, körülbelül az infláció mértékével, de a biztosítók olyan sokféle kedvezményt kínálnak, hogy  legtöbben idén is tudnak majd olcsóbb biztosítót találni. Tavaly több, mint fél millióan váltottak biztosítót. Készül egy olyan törvénytervezet, mely szerint év közben – és nem csak kampányszerűen – is lehet biztosítót váltani, a kötelező felelősségbiztosítás évfordulójakor.

Vissza


  •  
 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER