Címkék: Iveco | Iveco Stralis NP | környezetvédelem

2016. szeptember 07. szerda, 16:01

 

Az IVECO bemutatja az új STRALIS NP tehergépjárművet, amely sűrített földgázzal (CNG), illetve cseppfolyósított földgázzal (LNG) üzemel, és a nemzetközi fuvarozásban használt járművek közül a leginkább fenntartható. Ez egy valódi áttörést jelentő teherautó, amelyben számos megoldás az iparágban elsőként debütál.

Motorterében az új IVECO Cursor 9 Natural Power Euro VI motor dolgozik, amely kategóriájában elsőként kínál a dízelmotorral megegyező teljesítményt és forgatónyomatékot. Ez az első földgázhajtású teherautó, amelynek motorjához 12 fokozatú automatizált sebességváltó csatlakozik, az Eurotronic váltó kisebb üzemanyag-fogyasztást és fokozott vezetési kényelmet biztosít. A tisztán LNG-üzemű új IVECO STRALIS NP rekordot jelentő, akár 1500 kilométer hatótávolságot kínál. Az újdonság HI-WAY fülkés, ez a „2013-as Év Tehergépkocsija” díjat elhódító STRALIS HI-WAY modellel mutatkozott be, s ügyfeleink rendkívül nagyra értékelik a hosszú távolságú feladatok során nyújtott funkcionalitás és kényelem okán.

iveco-stand

Pierre Lahutte, az IVECO márka elnöke nyilatkozata az újdonság kapcsán: „Az IVECO a szállítmányozás világában az első gyártóként ismerte fel a földgáz jelentőségét 1991-ben. Azóta piacra dobtunk földgázhajtású teherautókat, kisáruszállítókat és autóbuszokat is. Ennek köszönhetően mára 15 ezernél is több gázüzemű járművünk járja Európa útjait. Az új STRALIS NP az IVECO márka szerteágazó tapasztalatára építve egy újabb lépést tesz a jövőbe. Ez az első igazi távolsági fuvarozásra tervezett gázüzemű teherautó a piacon, amely immár a dízelmotoros járművek valós alternatíváját jelenti. Ez a valaha épített leginkább fenntartható, hosszútávú szállításra szánt teherautó.”

Az új STRALIS NP újdonságai összességében 3 százalékkal csökkentik a teljes birtoklási költséget (total cost of ownership, TCO) az elődhöz képest, amely a megfelelő dízelmotoros változatnál már eleve akár 40 százalékkal kisebb üzemanyagköltséget kínált.

A kategória legjobb teljesítménye
Az új 8,7 literes Cursor 9 földgázüzemű motor működése az IVECO által 25 évvel ezelőtt kidolgozott sztöchiometrikus égésfolyamaton alapszik, ez a legjobban bevált és legmegbízhatóbb megoldás a piacon. A motor pozitív jellemzőit sikerült tovább javítani fontos műszaki fejlesztésekkel: átformált szívónyílások fokozzák az üzemanyag-hatékonyságot, a módosított befecskendezők és üzemanyag-nyomócsövek teszik lehetővé a kategória legjobb teljesítményét eredményező nagyobb befecskendezési nyomást, valamint egy új nagy áteresztésű háromutas katalizátor minimalizálja a zajszintet és a fogyasztást.

A motor ugyanúgy 400 lóerőt és 1700 newton métert ad le, mint a gázolajjal üzemelő megfelelője, így a kategória legjobb tömeg-teljesítmény arányát, energiasűrűségét, szervizintervallumát és zajszintjét kínálja. Legközelebbi konkurensénél 17 százalékkal nagyobb teljesítményt és 6 százalékkal nagyobb forgatónyomatékot kínál.

Az új 12 fokozatú automatizált váltó csökkenti az új STRALIS NP üzemanyag-fogyasztását és fokozza a vezetési kényelmet. Az üzemanyagtartályok nagyobb kapacitása a tisztán LNG-üzemű változat hatótávolságát a rekordot jelentő 1500 kilométerre növeli. Ráadásul az új STRALIS NP ezt a kiváló teljesítményt az azonos teljesítményű dízelmotoros változattal megegyező terhelhetőség mellett nyújtja.

A kategória legjelentősebben csökkentett teljes birtoklási költsége
Az egyszerű kipufogógáz-utánkezelő rendszer, amely nem alkalmaz AdBlue-adalékanyagot, részecskeszűrőt, vagy aktív regenerációt jelentősen lecsökkenti a karbantartási igényt és a költségeket. A dízelmotoros változatok TCO-csökkentő jellemzői mellett az új STRALIS NP kiemelkedő vezetési kényelmet és biztonságot nyújt a szériafelszerelésként kínált hidraulikus retarder, visszagurulás-gátló és adaptív sebességszabályzó (ACC) jóvoltából. Az új STRALIS NP teherautókkal az IVECO az eddig rétegmodellnek tekintett gázüzemű járműveket előlépteti a nagy sorozatú járművek piacára.

Az IVECO az új generációs szolgáltatásait is alapfelszerelésként kínálja az új STRALIS NP járművekhez: az exkluzív Uptime Garanciát, amely a járművet műszaki meghibásodás esetén 24 órán belül újra útnak indítja a javításokat a legközelebbi IVECO Truck Station márkaszervizben elvégezve; az IVECO Fuel Consultancy szolgáltatásait, amelyek tartalmazzák a TCO2 Smart Report és a TCO2 Advising szolgáltatásokat.

A kategória legkiemelkedőbb kényelme: a HI-WAY fülke
Az új STRALIS NP teherautók a hosszútávú feladatokhoz tervezett HI-WAY fülkével rendelkeznek, amely a „2013-as Év Tehergépkocsija” díjat elnyerő STRALIS HI-WAY modellel mutatkozott be és azóta a teherautó vezetők kedvencévé vált. Ezt a magas tetős fülkét a járművezető köré terveztük – így a legnagyobb kihívást jelentő távolsági fuvarfeladatok során is maximális termelékenységet biztosító, tökéletes munkakörnyezetet jelent. Közel 2,0 méter belmagasságával és 10 köbmétert is meghaladó térfogatával ez a legnagyobb és legkényelmesebb fülke a gázüzemű teherautók kategóriájában.

A HI-WAY fülke kategóriája legjobb jellemzőit nyújtja élhetőség tekintetében – a csendes belső tér, a légkondicionálás, a tárolók, az infotainment, a vezetési ergonómia és az éjjeli pihenés (egy vagy két ággyal választható) terén egyaránt. A fülke a legfontosabb infotainment és kényelmi felszerelésekkel mind ellátható. Az ergonómiai szempontból ideális és funkcionális műszerfalat úgy alakítottuk ki, hogy minden kezelőszerv könnyen elérhető legyen a vezetőülésből, nyújtózkodás nélkül is – így garantál maximális biztonságot és kényelmet.

A DanubeTruck Magyarország Kft.
A DanubeTruck Magyarország Kft. az IVECO haszongépjárműveinek magyarországi importőreként 2014 nyara óta felel a márka hazai jelenlétének biztosításáér t. A közismert teherautók mellett az IVECO BUS autóbuszokat és az ASTRA bányászati specifikációjú nehézteherautókat és dömpereket is forgalmazza. Az elmúlt időszakban a vállalat szolgáltatásainak minőségével és partnerközpontú filozófiájával sikerrel bővítette ügyfélkörét és növelte részesedését. A DanubeTruck Magyarország Kft. elkötelezett híve a fenntartható közlekedési megoldásoknak, ezen belül is a föld- és biogáz alapú technológiáknak. A vállalat sikereit az IVECO kiváló termékportfóliója is támogatja, melynek típusai az elmúlt időszakban a nemzetközi szaksajtó legjelentősebb díjait is kiérdemelték: Truck of the Year 2013: Stralis, Van of the Year 2015: Daily, Truck of the Year 2016: Eurocargo, Coach of the Year 2016: Magellys


  •  
 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER