2012. január 17. kedd, 21:59

 

A teherautók összetett rangsorolásában elért első, második, valamint hatodik helyezésével az Iveco kiemelkedő teljesítményt nyújtott a 33. Dakar-ralin. A világ legfontosabb raliversenyén a legtöbb európai és ázsiai haszongépjármű-gyártó részt vett.

iveco-dakar-gyozelem

A „Petronas De Rooy Iveco” csapat a holland Gerard De Rooy vezetésével, az Iveco által Ausztráliában gyártott és forgalmazott Iveco Powerstar versenykamionnal nyerte meg a versenyt. Az Iveco Powerstar modellt egy több mint 900 lóerős FPT Industrial C13 motorral és Magneti Marelli alkatrészekkel szerelték fel. De Rooy mögött a csapat további pilótái, Hans Stacey és Miki Biasion két, hasonló erőforrással felszerelt Iveco Trakker Evolution 2 járművet vezettek. A három versenykamiont felkészítették ugyan a rali extrém körülményeire, de hagyományos, a kategóriájukban legjobb energiahatékonyságot biztosító nehézgépjárművek voltak.

iveco-kamion-dakar

„A 2012-es Dakar-ralin való részvétellel ismét meg akartuk mutatni az Iveco teherautók és az FPT Industrial motorok kiemelkedő megbízhatóságát. A verseny megnyerése és három helyezés megszerzése az első hatból kimagasló sikert jelent. Egyúttal bizonyítja az Iveco Trakker és Powerstar modellek hatékonyságát, erejét és biztonságát, amelyeket az ügyfelek már eddig is ideális megoldásnak tekintettek a mindennapos használatra és a nehezebb kihívásokhoz is. Külön köszönet jár a pilótáknak és a csapat többi tagjának elkötelezettségükért és odaadó munkájukért” – nyilatkozta Alfredo Altavilla, az Iveco vezérigazgatója.

iveco-versenykamion

Az Iveco számára a 2012-es Dakar-rali remek lehetőséget nyújtott, hogy bizonyítsa termékei megbízhatóságát: a három dél-amerikai ország átszelése során valamennyi járművet extrém körülmények között tettek próbára. A világ első számú ralija, amely 2012. január 1-jén Mar del Plata városából indult, Argentínán, Chilén és Perun is áthaladt. A verseny 14 szakasza összesen 8500 kilométer hosszú volt és körülbelül 4200 kilométer mért szakasszal rendelkezett.

iveco-dakar-teherauto

dakar-iveco


  •  
 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER