2012. március 02. péntek, 13:41

 

A Scania alkatrészellátási kapacitásának növelését tervezi. Ennek érdekében az európai központi raktárat kibővíti a cég, illetve Dél-Amerikában egy új raktárat épít. A 2013 első negyedévében felavatandó létesítmények beruházásának teljes költsége 400 millió svéd koronát tesz ki.

„A beruházás legfontosabb célja, hogy általa biztosítani tudjuk az egyre növekvő Scania populáció folyamatos és magas szintű alkatrészellátását. A szervizek megfelelő alkatrész-ellátottsága elengedhetetlen ügyfeleink jövedelemtermelő-képessége szempontjából.” mondta Jan Andries Oldenkamp a Scania alkatrész-logisztikai vezetője.

scania-raktar

A Scania központi, a belgiumi Opglabbeek városában található raktára 1993-ban kezdte meg működését. A raktár 2007 óta a vállalat alkatrész-logisztikai központjaként üzemel, innen szolgálják ki a nagyjából 1000 tagot számláló európai márkaszerviz-hálózatot, illetve a világ egyéb részein található Scania kereskedések alkatrészellátásáért felelős regionális raktárakat. A jelenlegi létesítményt egy új, 36.500 négyzetméteres épülettel egészítik ki.

Dél-Amerikában a Scania alkatrész-utánpótlása jelenleg a vállalat sao paolo-i gyártóüzeméhez közeli raktárból valósul meg. A közeljövőben ez a bázis a Campinas régióbeli Vinhedo városba költözik át egy, a közúti és légi szállítás kiszolgálására létrehozott logisztikai központba. Az új, 16.000 négyzetméteres épület 60 %-os kapacitásnövekedést jelent.

Az európai és dél-amerikai fejlesztések mellett a Scania a világ többi részén is beruházásokat hajt végre regionális alkatrész-ellátása erősítése érdekében. Így például 2011 végén Szingapúrban hozott létre a vállalat egy regionális raktárat.


  •  
 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER