2011. május 11. szerda, 13:54

 

A Scania 20 darab motorra szóló megrendelést kapott a finn parti őrségtől annak új őrhajói számára. A tíz hajó mindegyike Watercat 1300 Patrol típusú és két darab 12 literes, 700 lóerős motor hajtja őket.

 

 

Ez a rendelés a 2008-ban kezdődött együttműködés folytatása. Jelenleg a finn parti őrség 14 hajójában dolgozik Scania motor.

„Az újabb megrendelés bizonyítékul szolgál arra, hogy motorjaink még a szélsőségesen nehéz tengeri környezetben is megfelelően nagy teljesítménnyel és megbízhatósággal dolgoznak.” – mondta Mikael Lindner, a Scania Tengeri Motorok üzletágának igazgatója.  

A hajók maximális sebessége a két 12 literes motornak és a vízsugár hajtóműnek köszönhetően meghaladja a 40 csomót. Ez a koncepció ideális megoldás a parti őrség, határőrség, tengeri mentőhajók és egyéb, hasonló feladatokat ellátó hajók számára – tette hozzá Mikael Lindner.

A motorok leszállítását a finn Marine Alutech Oy AB nevű hajóépítő céghez április folyamán megkezdték. Az ügylet a Scania finn forgalmazójával, az Oy Scan-Auto AB-vel együttműködésben valósult meg.

Watercat-1300-Patrol


  •  
 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER