Címkék: e-boxer | Peugeot

2023. október 27. péntek, 14:10

 

A peugeot történelmet ír: egyszerre újítja meg az összes könnyű haszongépjárművét. A minden eddiginél hatékonyabb új e-partner, e-expert és e-boxer bevezetése a peugeot modellválaszték teljes villamosítására irányuló stratégia része.

 

 

 

Stílus: a szakmai ügyfelek tekintélyét növelő elegáns, markáns design

Érzelem: technológia, online szolgáltatások és kényelem a mindennapi élet szolgálatában

Igényesség: minden felhasználási célra alkalmas, hatékony 100%-ban elektromos motorok

A könnyű haszongépjárművek piacának egyik meghatározó szereplőjeként a peugeot példa nélküli offenzívába kezdett azzal, hogy egyszerre újítja meg valamennyi termékcsaládját. A sort a tisztán elektromos modellek nyitják: az e-partner, az e-expert és az e-boxer.

A peugeot könnyűhaszongépjármű-kínálatának ezek az oszlopos tagjai egyben a márka villamosítási stratégiájának is kulcsfontosságú eszközei. Az általános termékpalettával rendelkező európai márkák közül a peugeot kínálja majd a tisztán elektromos járművek legátfogóbb választékát. A peugeot célul tűzte, hogy 2025-re valamennyi modellje rendelkezzen elektromos változattal, 2030-ra pedig teljes egészében elektromos márka szeretne lenni.

Egyre több alacsony kibocsátású zóna, 200 kilométernél kisebb napi távok, alacsony üzemeltetési költségek, kényelmes vezetés… a céges ügyfelek esetében egyre kézenfekvőbb a tisztán elektromos járművekre való átállás. A peugeot új, 100%-ban elektromos meghajtású könnyű haszongépjárműveit változatlan teljesítmény mellett nagyobb hatékonyság jellemzi. Ráadásul a zökkenőmentes használat érdekében a peugeot 8 évre, illetve 200 000 km-re szóló karbantartási és szolgáltatási szerződések komplett választékát kínálja.

 

 

 

Új peugeot e-partner

Megújult design, még élvezetesebb és biztonságosabb vezetés, kibocsátásmentes üzemmódban akár 330 km hatótávolság, nagyobb kényelmet és hatékonyságot biztosító hőszivattyú. Az új peugeot e-partner most minden eddiginél ideálisabb partnere lehet az igényes vállalkozóknak.

A peugeot e-partner meghatározó szereplője a tisztán elektromos kisteherautók piacának, ami 2025-re a furgon szegmens várhatóan egyharmadát teszi majd ki.

Az új e-partner hatótávolsága immár a 330 km-t is elérheti (wltp ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat). Az akkumulátorok padló alatti elhelyezésének köszönhetően változatlan raktérkapacitással lehet számolni. A hasznos térfogat a 4,4 m3-t is elérheti, a hasznos teher (780 kg) és a vontatható tömeg (750 kg) pedig egyenesen referenciának számítanak a szegmensben.

Stílus: új, minden ízében peugeot-design

Az új e-partner teljesen megújult orr-résszel büszkélkedik:

Új peugeot-emblémával ellátott hűtőmaszk

Modernebb lökhárító-kialakítás

Új első fényszórók a márkára jellemző 3 fénykarommal 

Az új design további elemei az új keréktárcsák és a peugeot-emblémával ellátott felniközepek.

Az utastér új műszerfalat kapott, amelyet kiváló ergonómia és kiviteli minőség jellemez. A peugeot i-cockpit® középső részén felül egy vadonatúj, 10” nagy felbontású érintőképernyő kapott helyet. A kormánykeréken mostantól az audiorendszer, a sebességtartó automatika és a visszatápláló fékezés szintjeinek vezérlésére szolgáló kezelőszervek is megtalálhatók. Az ülések pedig elegánsabb, ugyanakkor ellenállóbb új kárpitozást kaptak.

Választható karosszériaárnyalatok: artense-szürke, kaolinfehér, perla nera fekete és kiama-kék.

Érzelem: teljesen új szintet képviselő felszereltség

Az új peugeot e-partner a korábban csak személyautóknak fenntartott high-tech kényelmi és biztonsági berendezésekkel van felszerelve… 

Az új e-partner egy 10” színes 100%-ban digitális műszeregységgel rendelkezik, amely optimalizált és testre szabható módon jeleníti meg az alapvető információkat. 

Az alapfelszereltség része a központi 10” hd érintőképernyő, amely az audiorendszert és a tom tom 3d online navigációt vezérli. Az ok peugeot hangasszisztens segítségével kényelmesen, természetes beszéd útján vezérelhetők a fő funkciók. Az interfész a legújabb generációs peugeot i-connect és peugeot i-connect advanced infotainment rendszerek vezérlését is megkönnyíti.

Az apple car play és az android auto rendszerhez való vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően a vezető okostelefonjának kijelzőjét a készülék csatlakoztatása nélkül is elérheti a központi képernyőn.

A középkonzolon egy vezeték nélküli telefontöltő található. Praktikus megoldás azok számára, akik telefonnal a kézben naponta többször is ki-/beszállnak a járműbe. Az új e-partner emellett két usb-csatlakozóval is rendelkezik.

Tökéletes rálátást biztosít a jármű környezetére a dynamic surround view rendszer. Az új e-partner egyedülálló módon két kamerával van felszerelve, az egyik a hátsó ajtó fölött, a másik a vezetőoldali visszapillantó tükör alatt található. Ez lehetővé teszi, hogy a dynamic surround view rendszer tökéletes digitális képet biztosítson a vezető számára a jármű mögötti, valamint utasoldalon a jármű körüli területről, ami e funkció nélkül egy lemezelt furgon esetében nehezen lenne látható.

Vezetéstámogató eszközök teljes skálája: éberségfigyelő, táblafelismerő rendszer, sávtartó asszisztens, gyalogos- és kerékpáros-észlelő automatikus vészfékező rendszer, sebességhatároló automatika. Az e-partner összesen 17 vezetéstámogató rendszerrel van ellátva, melyek közül újdonság a modell kínálatában az adaptív sebességtartó automatika.

Igényesség: hatékony, akár 330 km hatótávolságú, 100%-ban elektromos motor

A peugeot e-partner 100%-ban elektromos hajtáslánca 100 kw (136 le) maximális teljesítményt és 270 nm maximális nyomatékot biztosít. A motorhoz egy 50 kwh hasznos kapacitású akkumulátor járul. Továbbra is három vezetési mód áll rendelkezésre: a hatótávolságot szem előtt tartó eco, a teljes terhelés mellett is maximális teljesítményt biztosító power és a normál.

A jármű általános hatékonyságára irányuló munka eredményeképpen a következő teljesítményjellemzőket sikerült elérni: 130 km/h végsebesség, álló helyzetből 100 km/h sebességre gyorsulás 11,2 másodperc alatt. Emellett a hatótávolság is nőtt: mostantól akár a 330 km-t is elérheti (wltp vegyes ciklusban mért, hitelesítésre váró adat). 

A hatótávolság további optimalizálása érdekében az új e-partner visszatápláló fékezésre alkalmas rendszerrel van felszerelve, amely a kormánykerék mögötti kapcsolók segítségével három különböző szinten aktiválható.

További újdonság a hőszivattyú, amely amellett, hogy javítja az utasok kényelmét, az új e-partner hatékonyságát és ezáltal a hatótávolságot is növeli.

A 7,4 kw-os fedélzeti töltő, illetve az opciós háromfázisú 11 kw-os töltő segítségével az e-partner a rendelkezésre álló töltőberendezésektől függetlenül hatékonyan tölthető. 100 kw-os egyenáramú gyorstöltésre is lehetőség van.

Hozzávetőleges töltési idők:

100 kw-os nyilvános töltőoszlopról: 30 perc (0-ról 80%-os szintre) 

11 kw-os wallboxról: 5 óra (teljes feltöltés a 11 kw-os fedélzeti töltő használatával)

7,4 kw-os wallboxról: 7h30 perc (teljes feltöltés a 7 kw-os fedélzeti töltő használatával)

Minden igényt kielégítő választék

Valamennyi szakember igényeit kielégítendő az új peugeot e-partner két méretben rendelhető: 4,40 méteres standard furgon hagyományos vezetőfülkével (max. 3 férőhely) vagy 4,75 méteres hosszú furgon hagyományos vagy dupla kabinnal (max. 5 férőhely – helyi szabályozás függvényében elérhető)

Az új e-partner-en felül a peugeot 110 lóerős puretech benzinmotorral, illetve 100 vagy 130 lóerős bluehdi dízelmotorral felszerelt partner-ek széles választékát kínálja, piacoktól függően. A dízelváltozathoz 8 fokozatú automata váltó is társulhat.

A hagyományos meghajtású új peugeot partner design és felszereltség tekintetében ugyanazokon a fejlesztéseken esett át, mint az új e-partner, és ugyanazokat a karosszériaváltozatokat és hosszméreteket kínálja.

Új peugeot e-expert

Az új peugeot e-expert megújult dizájnjával, nagyobb hatékonyságával, a legkorszerűbb kapcsolódási technológiákkal és kifinomultabb vezetéstámogató rendszereivel újabb lépést tett afelé, hogy a professzionális felhasználók minden szempontból ideális partnere legyen. A kompakt furgon emellett továbbra is megőrzi robusztusságát, sokoldalúságát és a rá jellemző vezetési élményt, ami miatt a vállalkozók körében olyan népszerű.

A tisztán elektromos kompakt furgonok szegmensében referenciának számító peugeot e-expert design és technológia tekintetében most új szintre lép.

Az új e-expert hatótávolsága mostantól akár 350 km is lehet (wltp ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat). A padló alá beépített akkumulátornak köszönhetően (mely így nincs hatással sem a helykínálatra, sem a rakodótér befogadóképességére) sikerült megőriznie a sokoldalúságát és azon előnyös tulajdonságait, amelyeknek a sikerét köszönhette. A hasznos térfogat a 6,6 m3-t is elérheti, a hasznos teherbírás 1263 kg, a vontatható tömeg pedig 1000 kg.

Az új e-expert-et élvezetes és könnyű vezetni, 12,4 méteres járdaszegélyek közötti fordulókörének köszönhetően (standard változat) belvárosi környezetben is otthonosan mozog, és 1,90 méteres magasságával bármilyen parkolóba be tud hajtani. 

Stílus: vonzó és egyedi új stílus

Az új e-expert orr-része az újabb peugeot modellek stílusát követi, melynek meghatározó jegyei az új márkaemblémát hordozó megújult hűtőrács, a jellegzetes világítótesteket magukban foglaló egyedi full led fényszórók, illetve a védelmi és aerodinamikai szempontból továbbfejlesztett lökhárító. 

Más színűek lettek a kerekek, és közepükön az új peugeot-embléma látható.

Az új e-expert vezetőhelye kényelem, ergonómia és praktikum tekintetében sokat fejlődött. Megújult a műszerfal és a kormány kialakítása. A digitális műszeregység és az opcionális 10” központi érintőképernyő élvezetes és hatékony kommunikációt biztosít a vezető és a jármű között. 

Megnőtt a tárolóhelyek száma és mérete, különösen a műszerfal felső részén és a középkonzolon. A műszerfal két szélén kialakított ötletes pohártartókba egy okostelefon is állítható.

Választható karosszériaárnyalatok: artense-szürke, titánszürke, kaolinfehér és perla nera fekete.

Érzelem: hatékony kapcsolódási technológiák és vezetéstámogató rendszerek

Az új peugeot e-expert új felszerelései napi szinten fokozott kényelemről és biztonságról gondoskodnak:

Az új e-expert-en alapfelszerelés a 10” színes 100%-ban digitális műszeregység, mely optimalizált és testre szabható módon jeleníti meg az alapvető információkat. 

Az alapfelszereltség része a központi 10” hd érintőképernyő, amely az audiorendszert és a tom tom 3d online navigációt vezérli. Az ok peugeot hangasszisztens segítségével kényelmesen, természetes beszéd útján vezérelhetők a fő funkciók.

Az apple car play és az android auto rendszerhez való vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően a vezető okostelefonja tartalmát a készülék csatlakoztatása nélkül is elérheti a központi képernyőn. 

A középkonzolon egy vezeték nélküli telefontöltő található. Praktikus megoldás azok  számára, akik telefonnal a kézben naponta többször is ki-/beszállnak a járműbe.

Tökéletes rálátást biztosít a jármű környezetére a dynamic surround view rendszer. Az új e-expert egyedülálló módon két kamerával van felszerelve, az egyik a hátsó ajtó fölött, a másik a vezetőoldali visszapillantó tükör alatt található. Ez lehetővé teszi, hogy a dynamic surround view rendszer tökéletes digitális képet biztosítson a vezető számára a jármű mögötti, valamint utasoldalon a jármű körüli területről, ami e funkció nélkül egy lemezelt furgon esetében nehezen lenne látható.

Új vezetéstámogató funkciók: éberségfigyelő, sebességhatároló automatika, sávtartó asszisztens, gyalogos- és kerékpáros-észlelő automatikus vészfékező rendszer, stop and go funkcióval kiegészülő adaptív sebességtartó automatika, lejtmenetvezérlővel ellátott grip control.

Igényesség: 350 km hatótávolságú 100%-ban elektromos motor

Az új peugeot e-expert-et egy 100 kw (136 le) teljesítményű és 260 nm maximális nyomatékú villanymotor hajtja. Ez már az induláskor és akár 130 km/h végsebességnél is optimális teljesítményt biztosít. Három vezetési mód áll rendelkezésre: a hatótávolságot szem előtt tartó eco, a teljes terhelés mellett is maximális teljesítményt biztosító power és a normál.

A szakemberek változatos igényeinek maradéktalan kielégítése érdekében a peugeot az új e-expert-en kétféle akkumulátortípust kínál. Az 50 kwh-s akkumulátorral szerelt e-expert hatótávolsága max. 224 km (wltp ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat). Ez a mindennapos városi használatra különösen alkalmas, kedvező árú változat standard és hosszú karosszériaméretben is kapható. A 75 kwh-s akkumulátorral ellátott változat hatótávolsága akár a 350 km-t is elérheti (wltp ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat), így az alváz típusától függetlenül hihetetlenül sokoldalúan használható.

A hatótávolság optimalizálása érdekében az új e-expert visszatápláló fékezésre alkalmas rendszerrel van felszerelve, amely a kormánykerék mögötti kapcsolók segítségével három különböző szinten aktiválható.

A 7,4 kw-os fedélzeti töltő, illetve az opciós háromfázisú 11 kw-os töltő segítségével az e-expert a rendelkezésre álló töltőberendezésektől függetlenül hatékonyan tölthető. 100 kw-os egyenáramú gyorstöltésre is lehetőség van.

Hozzávetőleges töltési idők:

100 kw-os nyilvános töltőoszlopról: 50 kwh-s akkumulátor esetén 38 perc, 75 kwh-s akkumulátor esetén 45 perc (0-ról 80%-os szintre)

11 kw-os wallboxról: 50 kwh-s akkumulátor esetén 4h50 perc, 75 kwh-s akkumulátor esetén 7h30 (teljes feltöltés a 11 kw-os fedélzeti töltő használatával)

7,4 kw-os wallboxról: 50 kwh-s akkumulátor esetén 6h40 perc, 75 kwh-s akkumulátor esetén 11h20 perc (teljes feltöltés a 7,4 kw-os fedélzeti töltő használatával)

Minden igényt kielégítő választék

Az új peugeot e-expert számos változatban kapható: standard (4,98 m) vagy hosszú (5,33) furgon, standard vagy hosszú 5 vagy 6 személyes duplakabin, standard padlólemezes alváz-kabin és standard vagy hosszú 9 személyes combispace.

Az új e-expert hidrogénes változata mostantól akár 460 km-es hatótávolsággal is büszkélkedhet (wltp-ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat). A jármű egy olyan „közepes teljesítményű plug-in hidrogén üzemanyagcellás elektromos” megoldásra épül, amely a hidrogén, az akkumulátortechnológia és az elektromos meghajtás előnyeit egyesíti.

Az új e-expert mellett a peugeot a hagyományos meghajtású expert modellek széles választékát kínálja: a 120, illetve 145 lóerős bluehdi dízelmotorhoz 6 fokozatú kézi sebességváltó, a 180 lóerős bluehdi motorhoz 8 fokozatú automata váltó tartozik. Az utóbbi a 145 lóerős bluehdi motorhoz is választható.

Az új peugeot expert design és felszereltség tekintetében motortípustól függetlenül ugyanazokon a fejlesztéseken esett át, mint az új e-expert, és ugyanazokat a karosszériaváltozatokat és hosszméreteket kínálja.

 

 

Új peugeot e-boxer

Példátlan teljesítményű (200 kw/270 le) 100%-ban elektromos motorjával és akár 430 km-es hatótávolságával a peugeot e-boxer már egy új dimenziót képvisel. Vezetési kényelem és biztonság tekintetében új mércét állít fel a kategóriájában, és minden eddiginél ideálisabb partnere a teljesítményt és a szabad közlekedést szem előtt tartó szakembereknek.

Az új e-boxer kivételes elektromos teljesítményt nyújt, de közben azokat az előnyös tulajdonságait is megőrzi, amelyek sikeressé tették az európai piacon. A padlólemez alatt elhelyezett akkumulátornak köszönhetően a modellt változatlan – akár 17 m3 – rakodókapacitás és max. 1500 kg hasznos terhelhetőség jellemzi. Felépítéséből adódóan az új e-boxer tökéletesen alkalmas a professzionális ügyfelek által igényelt speciális átalakításokra.

Stílus: igényes külső és belső design

Az új peugeot e-boxer külsejét érintő változtatások még robusztusabb és vonzóbb stílust és hatékonyabb aerodinamikát eredményeztek. Megújult az első lökhárító és a visszapillantó tükrök, a karosszéria színére fújt új hűtőrács pedig a légáramlást szabályozó, automatikusan vezérelt szárnylapátokkal van felszerelve.

Újak a full led-es első fényszórók, és a hátsó lámpák designja is megváltozott. És természetesen a többi peugeot modellhez hasonlóan az új e-boxer is az új márkaemblémát viseli.

Gyökeresen átalakult az utastér: új designt kapott a kormánykerék, a műszeregység, a műszerfal, az üléskárpitok és az ajtóborítások.

Érzelem: egyedülálló kényelmi és biztonsági berendezések

Az új peugeot e-boxer a szegmens leggazdagabb felszereltségével büszkélkedhet:

Elektromos rögzítőfék, mely a műszerfali vezérlővel gyorsabban és egyszerűbben működtethető.

Az elektromos szervokormány a kormányrásegítés mértékét automatikusan a jármű sebességéhez igazítja, így nagy sebességnél élvezetesebb, alacsonyabb sebességnél pedig kényelmesebb vezetést biztosít.

A kulcs nélküli nyitás-zárás-indítás funkciónak köszönhetően a vezető úgy tudja nyitni, zárni és beindítani a járművet, hogy közben ki sem kell vennie a kulcsot a zsebéből. Ez különösen a szállítással foglalkozó vállalkozók számára nagy előny, hiszen ők nap közben sokszor megállnak.

100%-ban digitális 7” műszeregység teljes mértékben testre szabható kijelzéssel és 3d navigációs térképadatbázissal.

10” központi érintőképernyő: az új e-boxer átfogó infotainment rendszerének a vezérlése a nagyméretű központi érintőképernyőn történik, mely tom tom 3d online navigációt, valamint vezeték nélküli apple car play és android auto kapcsolatot is biztosít. A még nagyobb kényelem érdekében a hangasszisztens a fő funkciók természetes beszéddel történő vezérlését is lehetővé teszi.

A műszerfal közepén, a vezető és az első utas által egyaránt könnyen elérhető helyen egy vezeték nélküli telefontöltő található. Praktikus megoldás ez azok számára, akik telefonnal a kézben naponta többször is ki-/beszállnak a járműbe. Az e-boxer mostantól egy usb-a és egy usb-c típusú csatlakozóval van felszerelve.

Új vezetéstámogató funkciók: éberségfigyelő, táblafelismerő rendszer, sávtartó asszisztens, gyalogos- és kerékpáros-észlelő automatikus vészfékező rendszer, intelligens sebességhatároló automatika.

Újdonság a 2. szintű vezetéssegítő rendszer, mely a stop and go funkcióval ellátott adaptív sebességtartó automatikát, a sáv közepén tartó asszisztenst és a torlódásasszisztenst kombinálja. Dugóban történő araszolásnál például a rendszer irányítja a kormányzást, a fékezést és a gyorsítást (de a vezetőnek mindvégig a kormányon kell tartania a kezét).

Igényesség: kimagasló teljesítmény (270 le), nyomaték (400 nm) és hatótávolság (akár 430 km)

Az új peugeot e-boxer teljesen új elektromos alkatrészekkel van felszerelve, a motort és az akkumulátort is beleértve. A villanymotor teljesítménye immár 200 kw/270 le, és a nyomaték is látványosan megnőtt, a 400 nm kifejezetten optimális vezetési élményt garantál. 

Az új e-boxer egy 110 kwh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, ami figyelemre méltó, akár 430 km-es hatótávolságot biztosít (wltp városi ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat). A jármű maximális sebessége 130 km/h.

Az új peugeot e-boxer-en három vezetési mód áll rendelkezésre. A műszerfalon kiválasztható üzemmódokkal az adott vezetési helyzet függvényében optimalizálni lehet a jármű teljesítményét, illetve hatótávolságát. A normál üzemmód a sokoldalú használatot (max. teljesítmény = 160 kw), az eco az optimális hatótávolságot (max. teljesítmény = 120 kw), a power pedig a maximális teljesítményt (max. teljesítmény = 200 kw) részesíti előnyben. Mellesleg a kormánynál elhelyezett kapcsolókkal a visszatápláló fékezés négy különböző szintje aktiválható.

A háromfázisú 11 kw-os fedélzeti töltővel felszerelt e-boxer a legkülönbözőbb használati szokásoknak és töltőberendezéseknek is megfelelő töltőteljesítményt kínál. Az egyenáramú fedélzeti töltő 150 kw teljesítményre képes.

Hozzávetőleges töltési idők:

150 kw-os nyilvános töltőoszlopról: 55 perc (0-ról 80%-os szintre) 

11 kw-os wallboxról: 11h45 perc (teljes feltöltés a 11 kw-os fedélzeti töltő használatával)

Minden igényt kielégítő választék

Az új peugeot e-boxer számtalan változatban kapható. A kétféle tengelytávnak (3,45 m és 4,04 m) és a két hosszméretnek (l2 és l4) köszönhetően a lemezelt furgonból összesen 4 karosszériaváltozat áll rendelkezésre, melyek hasznos térfogata 13 és 17 m3 között mozog. A különböző felépítményekhez a 4,04 méteres tengelytávú e-boxer alváz-kabin (l3 vagy l4) és alváz-duplakabin (l3 vagy l4) változatban is kapható. 

Az új e-boxer mellett a peugeot a 2,2 literes bluehdi motorral felszerelt, hagyományos meghajtású boxer-ek széles választékát kínálja. A 120, 140 vagy 180 lóerős dízelmotorhoz alapból egy új 6 fokozatú kézi sebességváltó kapcsolódik. A bluehdi 140 és 180 motorhoz egy vadonatúj 8 fokozatú automata váltó is kérhető.

A hagyományos meghajtású új peugeot boxer design és felszereltség tekintetében ugyanazokon a fejlesztéseken esett át, mint az új e-boxer, és a különböző felhasználási céloknak (a karosszériaátalakításokat is beleértve) megfelelően a karosszériaváltozatok és hosszméretek széles skáláját kínálja.

Online szolgáltatások

A peugeot a haszongépjárművet vásárló ügyfelek számára a következőket kínálja:

A free2move charge szolgáltatás különböző töltési megoldásokhoz biztosít hozzáférést:

Otthoni és munkahelyi töltőberendezések széles választéka (nagy teljesítményű csatlakozó, wallbox, smart wallbox stb.), a szükséges elektromos berendezések felmérése és a legmegfelelőbb töltési megoldás ajánlása, valamint a rendszer tényleges kialakítása ajánlott partnercégeken keresztül

Free2move charge nyilvános töltés egy több mint 350 000 töltőpontból álló európai hálózaton keresztül

A mypeugeot® okostelefonos alkalmazás kapcsolódási funkciókkal és szolgáltatásokkal gazdagítja a peugeot új elektromos haszongépjárműveit:

 

Virtuális szervizfüzet

A korábban megtett utak távolból történő továbbítása a fedélzeti navigációs rendszerbe okostelefonon keresztül (e-partner és e-expert). A navigációs rendszer alapértelmezésben végrehajtja a hangparancsokat. A tomtom segítségével pedig átlátható módon frissül a térképadatbázis.

A jármű legmegfelelőbb időpontokban és a rendelkezésre álló töltőállomások figyelembevételével történő töltése. Az eroutes alkalmazáson keresztül elérhető szolgáltatás a navigációs rendszer tükrözési funkciójával is igénybe vehető (e-partner és e-expert).

Ajtók központi zárása, a fényszórók és a kürt távolból történő bekapcsolása

Továbbra is lehetőség van az utastér előfűtése/-hűtése funkció bekapcsolására vagy beprogramozására, valamint az akkumulátortöltés távolból történő felügyeletére, beprogramozására, elindítására, illetve későbbi időpontra halasztására.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Új peugeot e-boxer

 

Példátlan teljesítményű (200 kw/270 le) 100%-ban elektromos motorjával és akár 430 km-es hatótávolságával a peugeot e-boxer már egy új dimenziót képvisel. Vezetési kényelem és biztonság tekintetében új mércét állít fel a kategóriájában, és minden eddiginél ideálisabb partnere a teljesítményt és a szabad közlekedést szem előtt tartó szakembereknek.

 

Az új e-boxer kivételes elektromos teljesítményt nyújt, de közben azokat az előnyös tulajdonságait is megőrzi, amelyek sikeressé tették az európai piacon. A padlólemez alatt elhelyezett akkumulátornak köszönhetően a modellt változatlan – akár 17 m3 – rakodókapacitás és max. 1500 kg hasznos terhelhetőség jellemzi. Felépítéséből adódóan az új e-boxer tökéletesen alkalmas a professzionális ügyfelek által igényelt speciális átalakításokra.

 

 

Stílus: igényes külső és belső design

 

Az új peugeot e-boxer külsejét érintő változtatások még robusztusabb és vonzóbb stílust és hatékonyabb aerodinamikát eredményeztek. Megújult az első lökhárító és a visszapillantó tükrök, a karosszéria színére fújt új hűtőrács pedig a légáramlást szabályozó, automatikusan vezérelt szárnylapátokkal van felszerelve.

 

Újak a full led-es első fényszórók, és a hátsó lámpák designja is megváltozott. És természetesen a többi peugeot modellhez hasonlóan az új e-boxer is az új márkaemblémát viseli.

 

Gyökeresen átalakult az utastér: új designt kapott a kormánykerék, a műszeregység, a műszerfal, az üléskárpitok és az ajtóborítások.

 

 

 

Érzelem: egyedülálló kényelmi és biztonsági berendezések

 

Az új peugeot e-boxer a szegmens leggazdagabb felszereltségével büszkélkedhet:

 

Elektromos rögzítőfék, mely a műszerfali vezérlővel gyorsabban és egyszerűbben működtethető.

 

Az elektromos szervokormány a kormányrásegítés mértékét automatikusan a jármű sebességéhez igazítja, így nagy sebességnél élvezetesebb, alacsonyabb sebességnél pedig kényelmesebb vezetést biztosít.

 

A kulcs nélküli nyitás-zárás-indítás funkciónak köszönhetően a vezető úgy tudja nyitni, zárni és beindítani a járművet, hogy közben ki sem kell vennie a kulcsot a zsebéből. Ez különösen a szállítással foglalkozó vállalkozók számára nagy előny, hiszen ők nap közben sokszor megállnak.

 

100%-ban digitális 7” műszeregység teljes mértékben testre szabható kijelzéssel és 3d navigációs térképadatbázissal.

 

10” központi érintőképernyő: az új e-boxer átfogó infotainment rendszerének a vezérlése a nagyméretű központi érintőképernyőn történik, mely tom tom 3d online navigációt, valamint vezeték nélküli apple car play és android auto kapcsolatot is biztosít. A még nagyobb kényelem érdekében a hangasszisztens a fő funkciók természetes beszéddel történő vezérlését is lehetővé teszi.

 

A műszerfal közepén, a vezető és az első utas által egyaránt könnyen elérhető helyen egy vezeték nélküli telefontöltő található. Praktikus megoldás ez azok számára, akik telefonnal a kézben naponta többször is ki-/beszállnak a járműbe. Az e-boxer mostantól egy usb-a és egy usb-c típusú csatlakozóval van felszerelve.

 

Új vezetéstámogató funkciók: éberségfigyelő, táblafelismerő rendszer, sávtartó asszisztens, gyalogos- és kerékpáros-észlelő automatikus vészfékező rendszer, intelligens sebességhatároló automatika.

 

Újdonság a 2. szintű vezetéssegítő rendszer, mely a stop and go funkcióval ellátott adaptív sebességtartó automatikát, a sáv közepén tartó asszisztenst és a torlódásasszisztenst kombinálja. Dugóban történő araszolásnál például a rendszer irányítja a kormányzást, a fékezést és a gyorsítást (de a vezetőnek mindvégig a kormányon kell tartania a kezét).

 

 

Igényesség: kimagasló teljesítmény (270 le), nyomaték (400 nm) és hatótávolság (akár 430 km)

 

Az új peugeot e-boxer teljesen új elektromos alkatrészekkel van felszerelve, a motort és az akkumulátort is beleértve. A villanymotor teljesítménye immár 200 kw/270 le, és a nyomaték is látványosan megnőtt, a 400 nm kifejezetten optimális vezetési élményt garantál.

 

Az új e-boxer egy 110 kwh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, ami figyelemre méltó, akár 430 km-es hatótávolságot biztosít (wltp városi ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat). A jármű maximális sebessége 130 km/h.

 

Az új peugeot e-boxer-en három vezetési mód áll rendelkezésre. A műszerfalon kiválasztható üzemmódokkal az adott vezetési helyzet függvényében optimalizálni lehet a jármű teljesítményét, illetve hatótávolságát. A normál üzemmód a sokoldalú használatot (max. teljesítmény = 160 kw), az eco az optimális hatótávolságot (max. teljesítmény = 120 kw), a power pedig a maximális teljesítményt (max. teljesítmény = 200 kw) részesíti előnyben. Mellesleg a kormánynál elhelyezett kapcsolókkal a visszatápláló fékezés négy különböző szintje aktiválható.

 

A háromfázisú 11 kw-os fedélzeti töltővel felszerelt e-boxer a legkülönbözőbb használati szokásoknak és töltőberendezéseknek is megfelelő töltőteljesítményt kínál. Az egyenáramú fedélzeti töltő 150 kw teljesítményre képes.

 

Hozzávetőleges töltési idők:

150 kw-os nyilvános töltőoszlopról: 55 perc (0-ról 80%-os szintre)

11 kw-os wallboxról: 11h45 perc (teljes feltöltés a 11 kw-os fedélzeti töltő használatával)

 

 

Minden igényt kielégítő választék

 

Az új peugeot e-boxer számtalan változatban kapható. A kétféle tengelytávnak (3,45 m és 4,04 m) és a két hosszméretnek (l2 és l4) köszönhetően a lemezelt furgonból összesen 4 karosszériaváltozat áll rendelkezésre, melyek hasznos térfogata 13 és 17 m3 között mozog. A különböző felépítményekhez a 4,04 méteres tengelytávú e-boxer alváz-kabin (l3 vagy l4) és alváz-duplakabin (l3 vagy l4) változatban is kapható.

 

Az új e-boxer mellett a peugeot a 2,2 literes bluehdi motorral felszerelt, hagyományos meghajtású boxer-ek széles választékát kínálja. A 120, 140 vagy 180 lóerős dízelmotorhoz alapból egy új 6 fokozatú kézi sebességváltó kapcsolódik. A bluehdi 140 és 180 motorhoz egy vadonatúj 8 fokozatú automata váltó is kérhető.

 

A hagyományos meghajtású új peugeot boxer design és felszereltség tekintetében ugyanazokon a fejlesztéseken esett át, mint az új e-boxer, és a különböző felhasználási céloknak (a karosszériaátalakításokat is beleértve) megfelelően a karosszériaváltozatok és hosszméretek széles skáláját kínálja.

 

Online szolgáltatások

 

A peugeot a haszongépjárművet vásárló ügyfelek számára a következőket kínálja:

 

A free2move charge szolgáltatás különböző töltési megoldásokhoz biztosít hozzáférést:

Otthoni és munkahelyi töltőberendezések széles választéka (nagy teljesítményű csatlakozó, wallbox, smart wallbox stb.), a szükséges elektromos berendezések felmérése és a legmegfelelőbb töltési megoldás ajánlása, valamint a rendszer tényleges kialakítása ajánlott partnercégeken keresztül

Free2move charge nyilvános töltés egy több mint 350 000 töltőpontból álló európai hálózaton keresztül

 

A mypeugeot® okostelefonos alkalmazás kapcsolódási funkciókkal és szolgáltatásokkal gazdagítja a peugeot új elektromos haszongépjárműveit:

 

Virtuális szervizfüzet

A korábban megtett utak távolból történő továbbítása a fedélzeti navigációs rendszerbe okostelefonon keresztül (e-partner és e-expert). A navigációs rendszer alapértelmezésben végrehajtja a hangparancsokat. A tomtom segítségével pedig átlátható módon frissül a térképadatbázis.

A jármű legmegfelelőbb időpontokban és a rendelkezésre álló töltőállomások figyelembevételével történő töltése. Az eroutes alkalmazáson keresztül elérhető szolgáltatás a navigációs rendszer tükrözési funkciójával is igénybe vehető (e-partner és e-expert).

 

Ajtók központi zárása, a fényszórók és a kürt távolból történő bekapcsolása

Továbbra is lehetőség van az utastér előfűtése/-hűtése funkció bekapcsolására vagy beprogramozására, valamint az akkumulátortöltés távolból történő felügyeletére, beprogramozására, elindítására, illetve későbbi időpontra halasztására.

 

 

 

 

 

 
A PEUGEOT történelmet ír: egyszerre újítja meg az összes könnyű haszongépjárművét. A minden eddiginél hatékonyabb új E-PARTNER, E-EXPERT és E-BOXER bevezetése a PEUGEOT modellválaszték teljes villamosítására irányuló stratégia része.
 
 
STÍLUS: A szakmai ügyfelek tekintélyét növelő elegáns, markáns design
ÉRZELEM: Technológia, online szolgáltatások és kényelem a mindennapi élet szolgálatában
IGÉNYESSÉG: Minden felhasználási célra alkalmas, hatékony 100%-ban elektromos motorok
 
 
A könnyű haszongépjárművek piacának egyik meghatározó szereplőjeként a PEUGEOT példa nélküli offenzívába kezdett azzal, hogy egyszerre újítja meg valamennyi termékcsaládját. A sort a tisztán elektromos modellek nyitják: az E-PARTNER, az E-EXPERT és az E-BOXER.
 
 
A PEUGEOT könnyűhaszongépjármű-kínálatának ezek az oszlopos tagjai egyben a márka villamosítási stratégiájának is kulcsfontosságú eszközei. Az általános termékpalettával rendelkező európai márkák közül a PEUGEOT kínálja majd a tisztán elektromos járművek legátfogóbb választékát. A PEUGEOT célul tűzte, hogy 2025-re valamennyi modellje rendelkezzen elektromos változattal, 2030-ra pedig teljes egészében elektromos márka szeretne lenni.
 
 
Egyre több alacsony kibocsátású zóna, 200 kilométernél kisebb napi távok, alacsony üzemeltetési költségek, kényelmes vezetés… a céges ügyfelek esetében egyre kézenfekvőbb a tisztán elektromos járművekre való átállás. A PEUGEOT új, 100%-ban elektromos meghajtású könnyű haszongépjárműveit változatlan teljesítmény mellett nagyobb hatékonyság jellemzi. Ráadásul a zökkenőmentes használat érdekében a PEUGEOT 8 évre, illetve 200 000 km-re szóló karbantartási és szolgáltatási szerződések komplett választékát kínálja.
 
 
 
ÚJ PEUGEOT E-PARTNER
 
Megújult design, még élvezetesebb és biztonságosabb vezetés, kibocsátásmentes üzemmódban akár 330 km hatótávolság, nagyobb kényelmet és hatékonyságot biztosító hőszivattyú. Az új PEUGEOT E-PARTNER most minden eddiginél ideálisabb partnere lehet az igényes vállalkozóknak.
 
A PEUGEOT E-PARTNER meghatározó szereplője a tisztán elektromos kisteherautók piacának, ami 2025-re a furgon szegmens várhatóan egyharmadát teszi majd ki.
Az új E-PARTNER hatótávolsága immár a 330 km-t is elérheti (WLTP ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat). Az akkumulátorok padló alatti elhelyezésének köszönhetően változatlan raktérkapacitással lehet számolni. A hasznos térfogat a 4,4 m3-t is elérheti, a hasznos teher (780 kg) és a vontatható tömeg (750 kg) pedig egyenesen referenciának számítanak a szegmensben.
 
 
STÍLUS: új, minden ízében PEUGEOT-design
 
Az új E-PARTNER teljesen megújult orr-résszel büszkélkedik:
ÚJ PEUGEOT-emblémával ellátott hűtőmaszk
Modernebb lökhárító-kialakítás
Új első fényszórók a márkára jellemző 3 fénykarommal 
 
Az új design további elemei az új keréktárcsák és a PEUGEOT-emblémával ellátott felniközepek.
Az utastér új műszerfalat kapott, amelyet kiváló ergonómia és kiviteli minőség jellemez. A PEUGEOT i-Cockpit® középső részén felül egy vadonatúj, 10” nagy felbontású érintőképernyő kapott helyet. A kormánykeréken mostantól az audiorendszer, a sebességtartó automatika és a visszatápláló fékezés szintjeinek vezérlésére szolgáló kezelőszervek is megtalálhatók. Az ülések pedig elegánsabb, ugyanakkor ellenállóbb új kárpitozást kaptak.
Választható karosszériaárnyalatok: Artense-szürke, kaolinfehér, Perla Nera fekete és Kiama-kék.
 
 
ÉRZELEM: teljesen új szintet képviselő felszereltség
 
Az új PEUGEOT E-PARTNER a korábban csak személyautóknak fenntartott high-tech kényelmi és biztonsági berendezésekkel van felszerelve… 
 
Az új E-PARTNER egy 10” színes 100%-ban digitális műszeregységgel rendelkezik, amely optimalizált és testre szabható módon jeleníti meg az alapvető információkat. 
 
Az alapfelszereltség része a központi 10” HD érintőképernyő, amely az audiorendszert és a TOM TOM 3D online navigációt vezérli. Az OK PEUGEOT hangasszisztens segítségével kényelmesen, természetes beszéd útján vezérelhetők a fő funkciók. Az interfész a legújabb generációs PEUGEOT i-Connect és PEUGEOT i-Connect Advanced infotainment rendszerek vezérlését is megkönnyíti.
 
Az Apple Car Play és az Android Auto rendszerhez való vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően a vezető okostelefonjának kijelzőjét a készülék csatlakoztatása nélkül is elérheti a központi képernyőn.
 
A középkonzolon egy vezeték nélküli telefontöltő található. Praktikus megoldás azok számára, akik telefonnal a kézben naponta többször is ki-/beszállnak a járműbe. Az új E-PARTNER emellett két USB-csatlakozóval is rendelkezik.
 
Tökéletes rálátást biztosít a jármű környezetére a Dynamic Surround View rendszer. Az új E-PARTNER egyedülálló módon két kamerával van felszerelve, az egyik a hátsó ajtó fölött, a másik a vezetőoldali visszapillantó tükör alatt található. Ez lehetővé teszi, hogy a Dynamic Surround View rendszer tökéletes digitális képet biztosítson a vezető számára a jármű mögötti, valamint utasoldalon a jármű körüli területről, ami e funkció nélkül egy lemezelt furgon esetében nehezen lenne látható.
 
Vezetéstámogató eszközök teljes skálája: éberségfigyelő, táblafelismerő rendszer, sávtartó asszisztens, gyalogos- és kerékpáros-észlelő automatikus vészfékező rendszer, sebességhatároló automatika. Az E-PARTNER összesen 17 vezetéstámogató rendszerrel van ellátva, melyek közül újdonság a modell kínálatában az adaptív sebességtartó automatika.
 
 
IGÉNYESSÉG: hatékony, akár 330 km hatótávolságú, 100%-ban elektromos motor
 
A PEUGEOT E-PARTNER 100%-ban elektromos hajtáslánca 100 kW (136 LE) maximális teljesítményt és 270 Nm maximális nyomatékot biztosít. A motorhoz egy 50 kWh hasznos kapacitású akkumulátor járul. Továbbra is három vezetési mód áll rendelkezésre: a hatótávolságot szem előtt tartó Eco, a teljes terhelés mellett is maximális teljesítményt biztosító Power és a Normál.
 
A jármű általános hatékonyságára irányuló munka eredményeképpen a következő teljesítményjellemzőket sikerült elérni: 130 km/h végsebesség, álló helyzetből 100 km/h sebességre gyorsulás 11,2 másodperc alatt. Emellett a hatótávolság is nőtt: mostantól akár a 330 km-t is elérheti (WLTP vegyes ciklusban mért, hitelesítésre váró adat). 
 
A hatótávolság további optimalizálása érdekében az új E-PARTNER visszatápláló fékezésre alkalmas rendszerrel van felszerelve, amely a kormánykerék mögötti kapcsolók segítségével három különböző szinten aktiválható.
 
További újdonság a hőszivattyú, amely amellett, hogy javítja az utasok kényelmét, az új E-PARTNER hatékonyságát és ezáltal a hatótávolságot is növeli.
 
A 7,4 kW-os fedélzeti töltő, illetve az opciós háromfázisú 11 kW-os töltő segítségével az E-PARTNER a rendelkezésre álló töltőberendezésektől függetlenül hatékonyan tölthető. 100 kW-os egyenáramú gyorstöltésre is lehetőség van.
 
Hozzávetőleges töltési idők:
100 kW-os nyilvános töltőoszlopról: 30 perc (0-ról 80%-os szintre) 
11 kW-os wallboxról: 5 óra (teljes feltöltés a 11 kW-os fedélzeti töltő használatával)
7,4 kW-os wallboxról: 7h30 perc (teljes feltöltés a 7 kW-os fedélzeti töltő használatával)
 
 
Minden igényt kielégítő választék
 
Valamennyi szakember igényeit kielégítendő az új PEUGEOT E-PARTNER két méretben rendelhető: 4,40 méteres Standard furgon hagyományos vezetőfülkével (max. 3 férőhely) vagy 4,75 méteres Hosszú furgon hagyományos vagy dupla kabinnal (max. 5 férőhely – helyi szabályozás függvényében elérhető)
Az új E-PARTNER-en felül a PEUGEOT 110 lóerős PureTech benzinmotorral, illetve 100 vagy 130 lóerős BlueHDi dízelmotorral felszerelt PARTNER-ek széles választékát kínálja, piacoktól függően. A dízelváltozathoz 8 fokozatú automata váltó is társulhat.
A hagyományos meghajtású új PEUGEOT PARTNER design és felszereltség tekintetében ugyanazokon a fejlesztéseken esett át, mint az új E-PARTNER, és ugyanazokat a karosszériaváltozatokat és hosszméreteket kínálja.
 
 
 
 
ÚJ PEUGEOT E-EXPERT
 
Az új PEUGEOT E-EXPERT megújult dizájnjával, nagyobb hatékonyságával, a legkorszerűbb kapcsolódási technológiákkal és kifinomultabb vezetéstámogató rendszereivel újabb lépést tett afelé, hogy a professzionális felhasználók minden szempontból ideális partnere legyen. A kompakt furgon emellett továbbra is megőrzi robusztusságát, sokoldalúságát és a rá jellemző vezetési élményt, ami miatt a vállalkozók körében olyan népszerű.
 
A tisztán elektromos kompakt furgonok szegmensében referenciának számító PEUGEOT E-EXPERT design és technológia tekintetében most új szintre lép.
 
Az új E-EXPERT hatótávolsága mostantól akár 350 km is lehet (WLTP ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat). A padló alá beépített akkumulátornak köszönhetően (mely így nincs hatással sem a helykínálatra, sem a rakodótér befogadóképességére) sikerült megőriznie a sokoldalúságát és azon előnyös tulajdonságait, amelyeknek a sikerét köszönhette. A hasznos térfogat a 6,6 m3-t is elérheti, a hasznos teherbírás 1263 kg, a vontatható tömeg pedig 1000 kg.
 
Az új E-EXPERT-et élvezetes és könnyű vezetni, 12,4 méteres járdaszegélyek közötti fordulókörének köszönhetően (Standard változat) belvárosi környezetben is otthonosan mozog, és 1,90 méteres magasságával bármilyen parkolóba be tud hajtani. 
 
 
STÍLUS: vonzó és egyedi új stílus
 
Az új E-EXPERT orr-része az újabb PEUGEOT modellek stílusát követi, melynek meghatározó jegyei az új márkaemblémát hordozó megújult hűtőrács, a jellegzetes világítótesteket magukban foglaló egyedi full LED fényszórók, illetve a védelmi és aerodinamikai szempontból továbbfejlesztett lökhárító. 
 
Más színűek lettek a kerekek, és közepükön az új PEUGEOT-embléma látható.
 
Az új E-EXPERT vezetőhelye kényelem, ergonómia és praktikum tekintetében sokat fejlődött. Megújult a műszerfal és a kormány kialakítása. A digitális műszeregység és az opcionális 10” központi érintőképernyő élvezetes és hatékony kommunikációt biztosít a vezető és a jármű között. 
 
Megnőtt a tárolóhelyek száma és mérete, különösen a műszerfal felső részén és a középkonzolon. A műszerfal két szélén kialakított ötletes pohártartókba egy okostelefon is állítható.
 
Választható karosszériaárnyalatok: Artense-szürke, titánszürke, kaolinfehér és Perla Nera fekete.
 
 
ÉRZELEM: hatékony kapcsolódási technológiák és vezetéstámogató rendszerek
 
Az új PEUGEOT E-EXPERT új felszerelései napi szinten fokozott kényelemről és biztonságról gondoskodnak:
 
Az új E-EXPERT-en alapfelszerelés a 10” színes 100%-ban digitális műszeregység, mely optimalizált és testre szabható módon jeleníti meg az alapvető információkat. 
 
Az alapfelszereltség része a központi 10” HD érintőképernyő, amely az audiorendszert és a TOM TOM 3D online navigációt vezérli. Az OK PEUGEOT hangasszisztens segítségével kényelmesen, természetes beszéd útján vezérelhetők a fő funkciók.
 
Az Apple Car Play és az Android Auto rendszerhez való vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően a vezető okostelefonja tartalmát a készülék csatlakoztatása nélkül is elérheti a központi képernyőn. 
 
A középkonzolon egy vezeték nélküli telefontöltő található. Praktikus megoldás azok  számára, akik telefonnal a kézben naponta többször is ki-/beszállnak a járműbe.
 
Tökéletes rálátást biztosít a jármű környezetére a Dynamic Surround View rendszer. Az új E-EXPERT egyedülálló módon két kamerával van felszerelve, az egyik a hátsó ajtó fölött, a másik a vezetőoldali visszapillantó tükör alatt található. Ez lehetővé teszi, hogy a Dynamic Surround View rendszer tökéletes digitális képet biztosítson a vezető számára a jármű mögötti, valamint utasoldalon a jármű körüli területről, ami e funkció nélkül egy lemezelt furgon esetében nehezen lenne látható.
 
Új vezetéstámogató funkciók: éberségfigyelő, sebességhatároló automatika, sávtartó asszisztens, gyalogos- és kerékpáros-észlelő automatikus vészfékező rendszer, Stop and Go funkcióval kiegészülő adaptív sebességtartó automatika, lejtmenetvezérlővel ellátott Grip Control.
 
 
 
 
IGÉNYESSÉG: 350 km hatótávolságú 100%-ban elektromos motor
 
Az új PEUGEOT E-EXPERT-et egy 100 kW (136 LE) teljesítményű és 260 Nm maximális nyomatékú villanymotor hajtja. Ez már az induláskor és akár 130 km/h végsebességnél is optimális teljesítményt biztosít. Három vezetési mód áll rendelkezésre: a hatótávolságot szem előtt tartó Eco, a teljes terhelés mellett is maximális teljesítményt biztosító Power és a Normál.
 
A szakemberek változatos igényeinek maradéktalan kielégítése érdekében a PEUGEOT az új E-EXPERT-en kétféle akkumulátortípust kínál. Az 50 kWh-s akkumulátorral szerelt E-EXPERT hatótávolsága max. 224 km (WLTP ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat). Ez a mindennapos városi használatra különösen alkalmas, kedvező árú változat Standard és Hosszú karosszériaméretben is kapható. A 75 kWh-s akkumulátorral ellátott változat hatótávolsága akár a 350 km-t is elérheti (WLTP ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat), így az alváz típusától függetlenül hihetetlenül sokoldalúan használható.
 
A hatótávolság optimalizálása érdekében az új E-EXPERT visszatápláló fékezésre alkalmas rendszerrel van felszerelve, amely a kormánykerék mögötti kapcsolók segítségével három különböző szinten aktiválható.
 
A 7,4 kW-os fedélzeti töltő, illetve az opciós háromfázisú 11 kW-os töltő segítségével az E-EXPERT a rendelkezésre álló töltőberendezésektől függetlenül hatékonyan tölthető. 100 kW-os egyenáramú gyorstöltésre is lehetőség van.
 
 
Hozzávetőleges töltési idők:
100 kW-os nyilvános töltőoszlopról: 50 kWh-s akkumulátor esetén 38 perc, 75 kWh-s akkumulátor esetén 45 perc (0-ról 80%-os szintre)
11 kW-os wallboxról: 50 kWh-s akkumulátor esetén 4h50 perc, 75 kWh-s akkumulátor esetén 7h30 (teljes feltöltés a 11 kW-os fedélzeti töltő használatával)
7,4 kW-os wallboxról: 50 kWh-s akkumulátor esetén 6h40 perc, 75 kWh-s akkumulátor esetén 11h20 perc (teljes feltöltés a 7,4 kW-os fedélzeti töltő használatával)
 
 
 
 
Minden igényt kielégítő választék
 
Az új PEUGEOT E-EXPERT számos változatban kapható: Standard (4,98 m) vagy Hosszú (5,33) furgon, Standard vagy Hosszú 5 vagy 6 személyes duplakabin, Standard padlólemezes alváz-kabin és Standard vagy Hosszú 9 személyes Combispace.
 
Az új E-EXPERT hidrogénes változata mostantól akár 460 km-es hatótávolsággal is büszkélkedhet (WLTP-ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat). A jármű egy olyan „közepes teljesítményű plug-in hidrogén üzemanyagcellás elektromos” megoldásra épül, amely a hidrogén, az akkumulátortechnológia és az elektromos meghajtás előnyeit egyesíti.
 
Az új E-EXPERT mellett a PEUGEOT a hagyományos meghajtású EXPERT modellek széles választékát kínálja: a 120, illetve 145 lóerős BlueHDi dízelmotorhoz 6 fokozatú kézi sebességváltó, a 180 lóerős BlueHDi motorhoz 8 fokozatú automata váltó tartozik. Az utóbbi a 145 lóerős BlueHDi motorhoz is választható.
 
Az új PEUGEOT EXPERT design és felszereltség tekintetében motortípustól függetlenül ugyanazokon a fejlesztéseken esett át, mint az új E-EXPERT, és ugyanazokat a karosszériaváltozatokat és hosszméreteket kínálja.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ÚJ PEUGEOT E-BOXER
 
Példátlan teljesítményű (200 kW/270 LE) 100%-ban elektromos motorjával és akár 430 km-es hatótávolságával a PEUGEOT E-BOXER már egy új dimenziót képvisel. Vezetési kényelem és biztonság tekintetében új mércét állít fel a kategóriájában, és minden eddiginél ideálisabb partnere a teljesítményt és a szabad közlekedést szem előtt tartó szakembereknek.
 
Az új E-BOXER kivételes elektromos teljesítményt nyújt, de közben azokat az előnyös tulajdonságait is megőrzi, amelyek sikeressé tették az európai piacon. A padlólemez alatt elhelyezett akkumulátornak köszönhetően a modellt változatlan – akár 17 m3 – rakodókapacitás és max. 1500 kg hasznos terhelhetőség jellemzi. Felépítéséből adódóan az új E-BOXER tökéletesen alkalmas a professzionális ügyfelek által igényelt speciális átalakításokra.
 
 
STÍLUS: igényes külső és belső design
 
Az új PEUGEOT E-BOXER külsejét érintő változtatások még robusztusabb és vonzóbb stílust és hatékonyabb aerodinamikát eredményeztek. Megújult az első lökhárító és a visszapillantó tükrök, a karosszéria színére fújt új hűtőrács pedig a légáramlást szabályozó, automatikusan vezérelt szárnylapátokkal van felszerelve.
 
Újak a full LED-es első fényszórók, és a hátsó lámpák designja is megváltozott. És természetesen a többi PEUGEOT modellhez hasonlóan az új E-BOXER is az új márkaemblémát viseli.
 
Gyökeresen átalakult az utastér: új designt kapott a kormánykerék, a műszeregység, a műszerfal, az üléskárpitok és az ajtóborítások.
 
 
 
ÉRZELEM: egyedülálló kényelmi és biztonsági berendezések
 
Az új PEUGEOT E-BOXER a szegmens leggazdagabb felszereltségével büszkélkedhet:
 
Elektromos rögzítőfék, mely a műszerfali vezérlővel gyorsabban és egyszerűbben működtethető.
 
Az elektromos szervokormány a kormányrásegítés mértékét automatikusan a jármű sebességéhez igazítja, így nagy sebességnél élvezetesebb, alacsonyabb sebességnél pedig kényelmesebb vezetést biztosít.
 
A kulcs nélküli nyitás-zárás-indítás funkciónak köszönhetően a vezető úgy tudja nyitni, zárni és beindítani a járművet, hogy közben ki sem kell vennie a kulcsot a zsebéből. Ez különösen a szállítással foglalkozó vállalkozók számára nagy előny, hiszen ők nap közben sokszor megállnak.
 
100%-ban digitális 7” műszeregység teljes mértékben testre szabható kijelzéssel és 3D navigációs térképadatbázissal.
 
10” központi érintőképernyő: az új E-BOXER átfogó infotainment rendszerének a vezérlése a nagyméretű központi érintőképernyőn történik, mely TOM TOM 3D online navigációt, valamint vezeték nélküli Apple Car Play és Android Auto kapcsolatot is biztosít. A még nagyobb kényelem érdekében a hangasszisztens a fő funkciók természetes beszéddel történő vezérlését is lehetővé teszi.
 
A műszerfal közepén, a vezető és az első utas által egyaránt könnyen elérhető helyen egy vezeték nélküli telefontöltő található. Praktikus megoldás ez azok számára, akik telefonnal a kézben naponta többször is ki-/beszállnak a járműbe. Az E-BOXER mostantól egy USB-A és egy USB-C típusú csatlakozóval van felszerelve.
 
Új vezetéstámogató funkciók: éberségfigyelő, táblafelismerő rendszer, sávtartó asszisztens, gyalogos- és kerékpáros-észlelő automatikus vészfékező rendszer, intelligens sebességhatároló automatika.
 
Újdonság a 2. szintű vezetéssegítő rendszer, mely a Stop and Go funkcióval ellátott adaptív sebességtartó automatikát, a sáv közepén tartó asszisztenst és a torlódásasszisztenst kombinálja. Dugóban történő araszolásnál például a rendszer irányítja a kormányzást, a fékezést és a gyorsítást (de a vezetőnek mindvégig a kormányon kell tartania a kezét).
 
 
IGÉNYESSÉG: kimagasló teljesítmény (270 LE), nyomaték (400 Nm) és hatótávolság (akár 430 km)
 
Az új PEUGEOT E-BOXER teljesen új elektromos alkatrészekkel van felszerelve, a motort és az akkumulátort is beleértve. A villanymotor teljesítménye immár 200 kW/270 LE, és a nyomaték is látványosan megnőtt, a 400 Nm kifejezetten optimális vezetési élményt garantál. 
 
Az új E-BOXER egy 110 kWh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, ami figyelemre méltó, akár 430 km-es hatótávolságot biztosít (WLTP városi ciklus szerint mért, hitelesítésre váró adat). A jármű maximális sebessége 130 km/h.
 
Az új PEUGEOT E-BOXER-en három vezetési mód áll rendelkezésre. A műszerfalon kiválasztható üzemmódokkal az adott vezetési helyzet függvényében optimalizálni lehet a jármű teljesítményét, illetve hatótávolságát. A NORMÁL üzemmód a sokoldalú használatot (max. teljesítmény = 160 kW), az ECO az optimális hatótávolságot (max. teljesítmény = 120 kW), a POWER pedig a maximális teljesítményt (max. teljesítmény = 200 kW) részesíti előnyben. Mellesleg a kormánynál elhelyezett kapcsolókkal a visszatápláló fékezés négy különböző szintje aktiválható.
 
A háromfázisú 11 kW-os fedélzeti töltővel felszerelt E-BOXER a legkülönbözőbb használati szokásoknak és töltőberendezéseknek is megfelelő töltőteljesítményt kínál. Az egyenáramú fedélzeti töltő 150 kW teljesítményre képes.
 
Hozzávetőleges töltési idők:
150 kW-os nyilvános töltőoszlopról: 55 perc (0-ról 80%-os szintre) 
11 kW-os wallboxról: 11h45 perc (teljes feltöltés a 11 kW-os fedélzeti töltő használatával)
 
 
Minden igényt kielégítő választék
 
Az új PEUGEOT E-BOXER számtalan változatban kapható. A kétféle tengelytávnak (3,45 m és 4,04 m) és a két hosszméretnek (L2 és L4) köszönhetően a lemezelt furgonból összesen 4 karosszériaváltozat áll rendelkezésre, melyek hasznos térfogata 13 és 17 m3 között mozog. A különböző felépítményekhez a 4,04 méteres tengelytávú E-BOXER alváz-kabin (L3 vagy L4) és alváz-duplakabin (L3 vagy L4) változatban is kapható. 
 
Az új E-BOXER mellett a PEUGEOT a 2,2 literes BlueHDi motorral felszerelt, hagyományos meghajtású BOXER-ek széles választékát kínálja. A 120, 140 vagy 180 lóerős dízelmotorhoz alapból egy új 6 fokozatú kézi sebességváltó kapcsolódik. A BlueHDi 140 és 180 motorhoz egy vadonatúj 8 fokozatú automata váltó is kérhető.
 
A hagyományos meghajtású új PEUGEOT BOXER design és felszereltség tekintetében ugyanazokon a fejlesztéseken esett át, mint az új E-BOXER, és a különböző felhasználási céloknak (a karosszériaátalakításokat is beleértve) megfelelően a karosszériaváltozatok és hosszméretek széles skáláját kínálja.
 
Online szolgáltatások
 
A PEUGEOT a haszongépjárművet vásárló ügyfelek számára a következőket kínálja:
 
A Free2move Charge szolgáltatás különböző töltési megoldásokhoz biztosít hozzáférést:
Otthoni és munkahelyi töltőberendezések széles választéka (nagy teljesítményű csatlakozó, wallbox, smart wallbox stb.), a szükséges elektromos berendezések felmérése és a legmegfelelőbb töltési megoldás ajánlása, valamint a rendszer tényleges kialakítása ajánlott partnercégeken keresztül
Free2Move Charge nyilvános töltés egy több mint 350 000 töltőpontból álló európai hálózaton keresztül
 
A MyPeugeot® okostelefonos alkalmazás kapcsolódási funkciókkal és szolgáltatásokkal gazdagítja a PEUGEOT új elektromos haszongépjárműveit:
 
Virtuális szervizfüzet
 
A korábban megtett utak távolból történő továbbítása a fedélzeti navigációs rendszerbe okostelefonon keresztül (E-Partner és E-Expert). A navigációs rendszer alapértelmezésben végrehajtja a hangparancsokat. A TomTom segítségével pedig átlátható módon frissül a térképadatbázis.
 
A jármű legmegfelelőbb időpontokban és a rendelkezésre álló töltőállomások figyelembevételével történő töltése. Az eRoutes alkalmazáson keresztül elérhető szolgáltatás a navigációs rendszer tükrözési funkciójával is igénybe vehető (E-Partner és E-Expert).
 
Ajtók központi zárása, a fényszórók és a kürt távolból történő bekapcsolása
 
 
Továbbra is lehetőség van az utastér előfűtése/-hűtése funkció bekapcsolására vagy beprogramozására, valamint az akkumulátortöltés távolból történő felügyeletére, beprogramozására, elindítására, illetve későbbi időpontra halasztására.
 
 
 
 

  •  
 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER