Címkék: Daily Minibus

2019. április 25. csütörtök, 17:32

 

A DAILY Minibus legújabb generációja mindenfajta utasigénynek megfelel, a gyermekszállító iskolai minibusztól a kategóriájában a legnagyobb utaskapacitást kínáló városközi autóbuszig, illetve a kellemes és kényelmes utazást nyújtó turista-minibuszig. 

 

 

 

 Az új DAILY Minibus immár új szintre emeli konnektivitás-kínálatát, pontosan a járművek tényleges használatára szabott, személyes szolgáltatások világát nyitva meg az ügyfelek előtt, s olyan teljeskörű szállítási megoldást kínálva, amellyel egészen újszerű módon teljesíthetik személyszállítási feladataikat.

 Az IVECO BUS április 4-én a torinói (Olaszország) CNH Industrial Village plenáris konferenciát, digitális interaktív workshopokat és az új modell tesztvezetését is magában foglaló, kétnapos rendezvénye keretében bemutatta dízel és alternatív hajtásrendszerű változatokban egyaránt rendelkezésre álló, új DAILY Minibus sorozatát a nemzetközi sajtó képviselői előtt. Az esemény során találkozott első alkalommal a sajtóval Gerrit Marx, haszongépjármű- és különleges jármű elnök, mióta az IVECO kollektívájába érkezett, akárcsak új munkakörükben a DAILY-csapat vezetői, Raffaele Di Donfrancesco, a könnyűkategóriájú haszongépjárművek globális termékkínálatának vezetője és Sergio Piperno Beer, a könnyűkategória üzleti igazgatója.

 Az IVECO BUS olyan modellként alkotta meg a DAILY minibusz-változatát, amely a személyszállító járművek élenjáró gyártójának minden tudásával és tapasztalatával ötvözi a DAILY immár régóta elismert erényeit. A dízel és alternatív hajtásrendszerű változatokat egyaránt kínáló új generáció minden utasigényt kielégítve fejleszti tovább a korábbi nemzedéket: a gyermekszállító iskolai minibusz (Pop) a rövid utakra ideális transzfer-minibusz (shuttle) (Start), a kategóriája legnagyobb utaskapacitását kínáló városközi autóbusz (Line), illetve a kellemes és kényelmes utazást nyújtó turista-minibusz (Tourys).

 

 

DAILY minibus minden alkalmazásra

DAILY Pop

 Háromféle hosszúságban és motorteljesítménnyel (160, 180 és 210 LE) a DAILY Pop tökéletes megoldás iskolásgyerekek szállítására. Optimális teljes birtoklási költségszintje (Total Cost of Ownership; TCO) szolgálatában különösen nagy utaskapacitást – akár 32 személy a középiskolák és 45 személy az általános iskolák számára – kínál.

DAILY Start

 A DAILY Start a sorozat hat méter hosszú belépőmodellje. Egyszerű, funkcionális és profitábilis autóbuszként alapvető génjei és immár sok éve sikeres megoldásai egyaránt közösek a DAILY sorozattal.
E modell 150 vagy 180 lóerős motorral, háromféle hosszúságban, illetve különböző ülésezési konfigurációkban – akár 22 utassal és a kerekesszék számára kialakított hellyel – rendelhető. Alapkivitelében a DAILY Start fellépővel ellátott, manuális oldalsó tolóajtóval készül, a bejutást pedig a lépcsőméretekről szóló R107 szabványnak megfelelően dolgozták át a tervezők.

 A DAILY Start még sokoldalúbb kialakítása érdekében különböző extrafelszerelések, például kihúzható lépcsőfokkal ellátott, elektromos tolóajtó és központi légkondicionáló berendezés is szerepelnek a kínálatban. Az új DAILY Start ennek megfelelően a legkülönbözőbb alkalmazási területekre is tökéletesen alkalmas, a repülőterek és kikötők transzferjárataitól (shuttle) egészen a taxiszolgáltatásig.

DAILY Line

 Három hosszúságban és ugyancsak háromféle ajtókialakítással – manuális, elektromos vagy lengőajtó – a DAILY Line a városon kívüli helyközi használat ideális járműve, amelyet kiemelkedő utaskapacitás és alacsony üzemeltetési költségek jellemeznek. Különböző üléselrendezéseivel akár 22 utast is szállíthat. A megfelelő hátsó padlózat-kialakítás és a gyorsreteszelésű hátsó üléssorok kívánságra rendelhető megoldásainak köszönhetően a DAILY Line a mozgáskorlátozottak számára is problémamentes beszállást biztosít. Emellett olyan kiegészítő felszerelések kínálata is rendelkezésre áll, mint például a kerekesszék-rámpa, illetve a menetrend szerinti üzemhez útvonalkijelző táblák, előkészítés jegyérvényesítő készülék számára és leszállásjelző.

DAILY Tourys

 A DAILY Tourys a kényelmes és stílusos utazás tökéletes turista-minibusza. LED-technikájú hangulatvilágítása fokozza az utastér megvilágítását, miközben kellemes közérzetet biztosít az utasok számára. 2,5 köbméteres csomagtartója és új belső csomagpolcai az összes rakodóhely tekintetében kategóriája legjobbjává avatják e modellt. A DAILY Tourys teljes mértékben megfelel az R66.02 borulásvédelmi szabványnak. A háromféle hosszúságban rendelhető DAILY Tourys felszereltségében légrugós hátsó felfüggesztés, légkondicionáló berendezés, audiovizuális multimédiás rendszer, üléspáronként egy-egy USB-csatlakozó és a sofőr elalvását, illetve figyelmének elvonását megelőző, jól bevált LDWS vezetői segédrendszer is szerepel.


 Az exkluzív nyolcfokozatú Hi-Matic sebességváltó már az alapkivitel részeként gondoskodik alacsony üzemeltetési költségek mellett maximális teljesítőképességről és a lehető legélvezetesebb vezetésről. A hagyományos hatfokozatú manuális sebességváltónál gyorsabb és pontosabb működésű konstrukció gyakorlatilag az erőfolyam megszakítása nélküli, kevesebb mint 200 ezredmásodperc alatti kapcsolásokkal kínál igényes üzemet.


DAILY Minibus Blue Power – valósággá válik a hosszútávon fenntartható személyszállítás 

 A szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és nagyvárosi régiók szállítására vonatkozó mind szigorúbb előírások jelenlegi trendjével szembesülve a környezetkímélő megoldások jelentős versenyelőnyt biztosíthatnak a szállítási vállalkozások számára. A hosszú távon fenntartható fejlődés – ami mindig is alapvető értéknek számított az IVECO BUS számára – most olyan alternatív hajtásrendszereknek köszönhetően válhat valósággá, mint a márka által kifejlesztett elektromos és földgázüzemű hajtások.

 Immár több mint húsz esztendeje e technikák úttörőjeként az IVECO BUS most e munkája csúcspontjára ért: a piacon egyedülálló Blue Power paletta valódi választási lehetőséget kínál kétféle hajtástechnika – a földgáz- és az elektromos hajtás – között, tökéletesen illeszkedve a különböző alkalmazások igényeihez (például repülőtéri és egyéb transzferek (shuttle), iskolabusz).

DAILY Minibus Natural Power

 E modell a kategória legjobb, háromliteres, 136 lóerős és 350 newtonméter forgatónyomatékú motorjával készül, amely különösen robusztus konstrukcióként kompromisszumot nem tűrve gondoskodik az optimális menetteljesítmények szolgálatában magasabb forgatónyomatékról és jobb irányíthatósági tulajdonságokról. A DAILY Minibus Natural Power környezetvédelmi tulajdonságai éppoly figyelemreméltóak, mint a dízel változatéi: motorja az eleve alacsony károsanyag-kibocsátású dízel erőforrásénál 76 százalékkal kisebb részecske-kibocsátásával és 12 százalékkal alacsonyabb nitrogén-oxid emissziójával megfelel az Euro 6/D kipufogógáz-szabvány előírásainak. Valós üzemi körülmények közötti városi forgalomban a CNG-motor szén-dioxid-kibocsátása három százalékkal alakul
alacsonyabban a vele összevethető dízel erőforrásénál. A Hi-Matic sebességváltó és a földgázüzemű motor együttese tovább javítja e paramétert, immár öt százalékra növelve a különbséget, biometán alkalmazásával pedig még tovább, akár 95 százalékkal is csökkenthető a szén-dioxid-kibocsátás. A Natural Power motor első ízben kapható az exkluzív, nyolcfokozatú automata Hi-Matic sebességváltóval, amely kombináció a személyszállítás teljesen új dimenzióját tárva fel, menetteljesítményei és a környezetvédelem tekintetében egyaránt kategóriája legjobbjává avatja a DAILY Minibus Hi-Matic Natural Power modellt. Felszereltsége Telma lassítófékkel (retarder) is kiegészíthető, tovább növelve az utasok
biztonságát és a vezetés kényelmét.

 A DAILY Minibus Natural Power különösen üzemanyag-takarékos is, a sűrített földgáz a gázolajénál alacsonyabb árszintje igen versenyképes kilométerköltségeket eredményez. Az olyan tényezőket tekintetbe véve, mint az üzemanyagár, a motor gazdaságossága és az energiahatékonyság, a földgáz jelentős költségmegtakarítást eredményezhet a dízelüzemhez viszonyítva, mindemellett gazdaságilag hosszú távon fenntartható megoldás. Mindezeken túl lényegesen alacsonyabb zajszintje különösen tiszta és csendes üzemet tesz
lehetővé, amely alapvető előny az alacsony zaj- és károsanyag-kibocsátású (Low Emission) zónákban.


DAILY Minibus Electric

 A 2009-ben bemutatott és azóta folyamatosan továbbfejlesztett DAILY Minibus Electric nagy elismerést aratott gazdaságosságával, sokoldalúságával és teljeskörű környezetvédelmével, ami egészen akkumulátorai százszázalékos újrahasznosíthatóságáig terjed. A DAILY Minibus Electric különleges jármű, amely a különösen szigorú forgalomkorlátozások jellemezte városokban is használható. E nulla károsanyag-kibocsátású minibusz egyaránt ideális a
belvárosok forgalmára, illetve a különböző transzferszolgáltatásokra (shuttle). Hatótávolsága két vagy három nagy energiasűrűségű nátrium-nikkel-klorid akkumulátorával 100, illetve 160 kilométer. Az akkumulátorokat nagykapacitású kondenzátorok egészítik ki, amelyek egyszerre növelik a jármű menetteljesítményeit és az akkumulátorok élettartamát.

 Az energia-visszatáplálással működő fékrendszer a jármű mozgási energiáját részben elektromos energiává alakítva tölti a hajtásrendszer akkumulátorait. Az IVECO által szabadalmaztatott rugalmas töltőrendszer (Flexible Charging Modes) egy elektromos csatlakozóaljzatból és egyetlen csatlakozódugóból áll, amellyel a háztartási hálózatról 24, a nyilvános vagy privát töltőállomásokon 10, a nyilvános gyorstöltő állomásokon pedig két óra alatt tölthetők újra az
akkumulátorok.

Funkcionális dizájn és a kategória legszínvonalasabb vezetési élménye

 A DAILY Minibus azonnal felismerhető formavilágáról, amely immár erőteljes egyénisége szerves részévé vált. Az új hűtőrács a hatékonyabb szellőzés érdekében nagyobb lett, miközben hatékonyan védi a motort és a hűtőt, emellett meleg dombornyomásos gyártási eljárásának köszönhetően különösen kemény és tartós is. Dizájnelemei szintén hozzájárulnak az új DAILY Minibus alacsony teljes birtoklási költségszintjéhez (TCO). Az új lökhárító három részből áll, így a kisebb baleseteket követően a teljes lökhárító helyett csupán a sérült részt szükséges cserélni. Az eredmény jóval kisebb javítási költség, már csak azért is, mivel az IVECO statisztikái szerint az esetek 90 százalékát ilyen
sérülések teszik ki. A tervezők a teljes kormányberendezést átdolgozták, a vezető így magasságában és tengelyirányban is állíthatja a kormánykereket, tökéletes vezetési pozíciót alakítva ki magának. A kisebb átmérőjű, bőrbevonatú multifunkciós kormánykerék kezelőelemek egész sorát hordozza és nagyobb lábteret hagyva járul hozzá a kényelemhez. Az új DAILY Minibus új elektromos szervokormánnyal (Electric Power Steering) készül, különösen precíz működéssel, pontos visszajelzésekkel a vezető kormány mozdulataira, illetve csillapítva a rezgéseket és kiegyenlítve a hajtás és a kerekek kiegyensúlyozatlanságait, valamint lágy vezetési élmény mellett a stabilitás és a
biztos irányítás élményét nyújtva.

Az új műszeregység nagyfelbontású, színes TFT-kijelzője különösen felhasználóbarát és intuitív interfészként működik, a jármű minden fő beállításával és funkciójával. Az új DAILY Minibus kényelmes munkakörülményeket és a személyautók színvonalán álló vezetési élményt kínál. Az új, hangvezérlésű Hi-Connect infotainment-rendszerrel a vezető az Apple Car Play és az Android AutoTM segítségével a jármű rendszerére tükrözheti mobiltelefonja tartalmát, menet közben is teljesen biztonságosan használva a különböző alkalmazásokat. E berendezés hét col képátlójú képernyőt, DAB rádiót, tolatókamerát és a TOM TOM navigációs rendszerét is kínálja. 

Technológia – támogatott vezetés és fokozott biztonság a vezető és az utasok számára

 Az új DAILY Minibus fejlett vezetői segédrendszerek (Advanced Driver Assistance Systems) széleskörű kínálatával érkezik, egyaránt növelve utasai és vezetője biztonságát. A továbbfejlesztett vészfékrendszer (Advanced Emergency Braking System) és a PRO városi vészfékfunkció (City Brake PRO) 50 kilométer/óra alatti sebességeknél segít megelőzni az ütközéseket, illetve nagyobb tempónál enyhítheti azokat. E technika – ha a vezető nem avatkozik be – az ütközésveszélyt önállóan érzékelve megfelelően fékezi a járművet. Az új PRO városi vészfékfunkció (City Brake PRO) technikájával az új DAILY még egy lépéssel továbbmegy, e berendezés ugyanis lassú, öt kilométer/óra körüli tempónál segít megelőzni a baleseteket. Szintén a biztonságról gondoskodik az adaptív sebességszabályzás (Adaptive Cruise Control), amely egyaránt tartja a beállított sebességet, illetve a biztonságos követési távolságot, míg a sávtartást segítő proaktív asszisztensrendszer (ProActive Lane Keeping Assist) az éppen igénybe vett forgalmi sáv nem szándékos elhagyását segít megelőzni. Az új LED-technikájú világítás jóval erősebb fénykévéje nagyobb hatótávot biztosít, akár 15 százalékkal javítva a látást és az akadályfelismerést, illetve gyenge fényviszonyok közepette jelentősen fokozva a biztonságot.

 Az új DAILY Minibus a vezető stresszterhelésének mérséklésére is igénybe veszi a fejlett technikát. A nagyvárosi alkalmazások során, ahol az ügyfelek gyakran közlekednek sűrű forgalomban, a közlekedési torlódás asszisztens (Queue Assist) a követési távolság tartásával, valamint a gáz és a fék automatikus működtetésével tartja a jármű pozícióját a sorban, így csökkentve az araszoló forgalom okozta stresszhatást. A kormányzás városi üzemmódja (City Mode) a rásegítést megnövelve akár 70 százalékkal mérsékli a kormánykerék forgatásához szükséges erőkifejtést, jelentősen megkönnyítve a városi utcákon végzett manővereket. Kihívást jelentő körülmények közepette az új DAILY Minibus olyan berendezésekkel is támogatja a vezetőt, mint a lejtő-asszisztens (Hill Descent Control), amely lassú és biztonságos ereszkedést tesz lehetővé a hosszan elnyúló lejtőkön, valamint a kipörgésgátló (Traction Plus), amely laza és síkos útfelületen – például homok, sár vagy hó – gondoskodik hatékony vonóerőátadási képességekről. Az új DAILY kategóriájában elsőként kínálja e két technikát hátsókerékhajtású modelljeihez.

 Az új DAILY Minibus az elektromos rögzítőfék (Electric Parking Brake) technikájával is csökkenti a vezető elfáradását, illetve növeli a termelékenységet. A rendszer a jármű leparkolásakor automatikusan aktiválódik és önműködően old, amint a vezető indulásra kész. A gyakori megállásokkal járó alkalmazások – mint például az iskolabusz vagy a reptéri transzferjármű (shuttle) – során e megoldás jelentősen csökkenti a vezető karjának az ismétlődő mozdulatokból
származó terhelését, s időt megtakarítva növelheti a sofőr termelékenységét. További előnye, hogy a kézikar eltűnésével nagyobb hely marad a vezető környezetében a fülkebeli kényelmes mozgásra.

Konnektivitás – új szolgáltatások világa a maximális üzemidő szolgálatában

 Az új DAILY Minibus a konnektivitás új területére lép és közvetlen kapcsolatot tesz lehetővé a jármű és az IVECO Control Room között, valós idejű adatokkal szolgálva. E távdiagnosztika és preventív intézkedések segítségével, valamint a karbantartási és szervizmunkák hatékony, a szervizlátogatások optimális számát és minimálisra mérsékelt leállásokat célzó tervezésével teszi lehetővé a jármű üzemidejének maximalizálását az IVECO specialistái számára. Az új DAILY által szolgáltatott valós idejű adatok új, testreszabott finanszírozási ajánlatok készítését is lehetővé teszik az IVECO számára, amely tervek az ügyfél üzleti tevékenységében mutatkozó ingadozásokat is tekintetbe vehetik, adott esetben a várakozásoknál kisebb mértékben kihasznált jármű törlesztőrészleteinek megfelelő alakításával. Az adatok alapján az IVECO a jármű használatára vonatkozó pontos előrejelzéseket is összeállíthat, olyan karbantartási szerződéseket dolgozva ki, amelyek szorosan illeszkednek az ügyfél tevékenységéhez.

 A konnektivitás-szolgáltatások között telematikai megoldások is szerepelnek, hatékonyan segítve az optimális gazdaságosság elérését. A MyDaily alkalmazásból is elérhető MyDaily portáloldalon a járműtulajdonosok számítógépükről vagy akár menet közben mobileszközükről is figyelemmel kísérhetik gépkocsijukat, s elemezhetik teljesítményét, üzemanyag-fogyasztását, illetve a sofőr vezetési stílusát. A DAILY Minibus rendszeres okosjelentéseket (Smart Report) is küld a jármű kulcsfontosságú paramétereivel, illetve javaslatokkal a vezetési stílus üzemanyagtakarékosságot szolgáló fejlesztésére. Az ügyfelek a DAILY Minibus szervizmunkáit is előre megtervezhetik,
maximálisra növelve gépkocsijuk hatékonyságát.

 A flottaüzemeltetők számára a Verizon Connect formájában kínál teljeskörű megoldást az új DAILY Minibus, amely hatékonyabb navigációval, a flotta áttekintésével, fejlett motordiagnosztikával és valós idejű futásteljesítmény-jelentésekkel segíti őket a járműpark költségeinek mérséklésében. Széleskörű funkciói révén könnyebben kezelhetik a késéseket és a szállítások menetrendjének változásait, illetve gyorsabban reagálhatnak ügyfeleik igényeire, fejleszthetik a karbantartástervezést és a flotta biztonságát, felügyelhetik a vezetési időket és még sok más lehetőséget vehetnek igénybe. Azon ügyfelek, akik már rendelkeznek flottamenedzsment-rendszerrel, a vele zavartalanul együttműködő Web API interfészén keresztül kaphatják meg az új DAILY Minibus összes adatát.

Suzzara és Brescia – az új DAILY Minibus otthona

 Az új DAILY Minibus az IVECO Suzzarában (Olaszország) működő gyárában készül, amely teljes egészében e termékcsaládra összpontosít. Ezután Bresciában folytatódik a munka, ahol a karosszálásra és az ügyfelek igényei szerinti egyéni kialakításokra szakosodott részleg működik. A létesítmény alkalmazza a Világszínvonalú Gyártás (World Class Manufacturing; WCM) metodikáját, amelynek célja a hibamentes folyamatok megvalósítása, az egyaránt nulla mértékű meghibásodás, hulladékképződés és baleset szolgálatában. Olyan folyamatos fejlesztésről van szó, amelynek középpontjában a gyártásban résztvevő minden operátor részvétele áll. Suzzara gyára már elnyerte az általa produkált magas minőséget tanúsító ezüstérem (Silver Medal) minősítést, s most az aranyérem (Gold Medal) megszerzésén dolgozik. A gyár e megközelítést terjesztette ki a DAILY Minibus termékfejlesztési és -tervezési folyamataira is a Világszínvonalú Gyártás (World Class Manufacturing; WCM) metodikájának bevezetésével, amely az ügyféligényekből kiindulva az azoknak megfelelő legjobb termék kifejlesztését célozza.

 E termelési helyszínen a tervező- és gyártócsapatok tevékenységének középpontjában egyaránt az új DAILY állt az elmúlt három év során, több mint 800 ezer tervezési munkaórával, 650 virtuális és fizikai teszttel, 165 prototípussal és bő 3,2 millió kilométer tartóssági és megbízhatósági teszttel. A projekt célja a minőségi termék és a magasfokú folyamathatékonyság felé tett újabb lépés volt, míg a projekt kulcsfontosságú szempontjaiként a termék- és a folyamatkomplexitás mérséklését határozták meg, a DAILY széleskörű termékkínálatának további bővítése, illetve e
sorozat professzionális génjeinek megőrzése mentén.

 

 


  •  

Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER