Címkék: fesztivál | offroad | Somogybabod

2018. május 24. csütörtök, 22:21

 

Európa legnagyobb és legrégibb terepjárós fesztiválja június 7-én nyitja meg újra a kapuit. A 32 éves somogybabodi rendezvény több mint 1200 autós résztvevőjével az autósportok szerelmesei, a szabadságvágyó fesztiválozók és az extrémebb kalandorok körében egyarántegyedülálló eseménynek számít, az izgalmas versenyeken a terepjárósport hazai és európai kiválóságainak drukkolhatunk. Ezen kívül sokszínű programok, koncertek, offroad tréningekés még sportfavágó versenyek is lesznek, no és sok dagonya.

A siratófalon csaknem teljesen függőlegesen, a gravitációra fittyet hányva láthatunk idén is négykerekű monstrumokat,de a quadversenyek, a sárgyorsulás és az éjszakai trophy mellett például a hihetetlen felkészültséget, összpontosítást és tökéletes ember-gép összhangot igénylő triál kategóriák is komoly izgalmakat tartogatnak. Hiszen Babodon évről évre a terepjárósport legnagyobb hazai és európai bajnokai, Babodhősei mérik össze a tudásukat és a legészveszejtőbb gép-műalkotásaikat.

Azok, akik járművel, de versenyen kívül érkeznének, szintén változatos programokon, egyebek mellett offroad tréningen, tereptúrákon, pick-up partin, vagy kifejezetten a városi terepjárók tulajdonosai számára kitalált SUV szekció programjain is részt vehetnek.

Az „autómentes” fesztiválozók pedig a hangulaton és a terepjáródömpingen túl rekedésig drukkolhatnak a leendő bajnokoknak, megmártózhatnak a legendák által övezett dagonyában és a Katlanban, esténként pedig többek között a Magashegyi Underground, az Intim Torna Illegál, az AB/CD, a Zorall, a Republic és a NemcsakBerry koncertjein féktelenkedhetnek.

ASTIHL ezen túl összesen kilenc versenyszámhoz ajánlott fel fődíjat, továbbá jóvoltukból a Babod Nemzetközi OffRoad Fesztiválon bárki részt vehet majd egy speciális Timbersports „singlebuck” sportfavágó versenyen is, ahol a lóerő helyett az izomerő mérettetik meg.

A fesztivál Youtube-csatornáján pedig már javában megy a „Babett Babodon” című online valóságshow-sorozat is, ami 12 epizódban mutatja be a magyar offroad kultúra emblematikus személyeit, legnagyobb egyéniségeit és sportteljesítményeit, valamint a kulisszák mögött zajló járműtechnikai szöszmötölést, terepjáró-építést.

 

 


  •  

Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER