Címkék: Geely

2022. november 07. hétfő, 16:41

 

November 4-én került pont egy hosszas tárgyalási folyamat végére a Geely és a Grand Automotive között, a Four Seasons Hotel Gresham Palotában a sajtó munkatársai előtt a felek legmagasabb szintű képviselői aláírták a három országra vonatkozó importőri szerződést.

 

 

 2022. november 4-én ünnepélyes keretek között aláírták a disztribúciós szerződést a Geely márka forgalmazására a magyar a cseh és a szlovák piacra.
A szerződést Molnár Viktor a Grand Automotive Central Europe Kft. vezérigazgatója, valamint Cook Xue a Geely Auto International Sales Company ügyvezető vezérigazgató-helyettese látta el kézjegyével. A Geely márka első autói várhatóan 2023. első félévében érkeznek meg Csehország, Magyarország és Szlovákia útjaira.
Az első Geely modell, mely hazánkban is megjelenik a Geometry C lesz, mely teljesen elektromos hajtáslánccal rendelkezik.
„Ez az esemény rendkívül fontos a cégcsoportunk életében, főleg annak tükrében, hogy jelenleg milyen nehéz kihívásokkal állnak szemben az Európában már ismert és bevezetett autómárkák. Geely, mint az egyik legnagyobb kínai autógyártó, nem csak kiváló minőségű gépjárműveket gyárt, hanem olyan gyártási kapacitásokkal is rendelkezik, mely lehetővé teszi, hogy mind a vásárlókat, mind a leendő márkakereskedéseket folyamatosan el tudja látni az igényeknek megfelelő minőségű és mennyiségű gépkocsival.” – mondta Molnár Viktor a Grand Automotive Central Europe vezérigazgatója.

 


„Hosszas tárgyalások után sikerült megállapodnunk a Geely Auto International Holdinggal a három országot felölelő disztribúciós szerződés minden pontjában, hogy innentől kezdve közösen kezdjük el a Geely márka közép-kelet európai felépítését. Külön büszkeséggel tölt el minket, hogy a Grand Automotive az első vállalat az Európai Unióban, mellyel a Geely importőri szerződést írt alá az anyavállalati márkanévvel ellátott gépjárművek forgalmazására, mely egyértelműen azt mutatja, hogy a régióban több országra és márkára kiterjedő importőri tevékenységünk meggyőzte őket, hogy érdemesek vagyunk arra, hogy ezt a jelentős kínai márkát képviseljük. A közeljövőben elsődleges célunk a márka és ezen belül a Geometry C modell megfelelő pozícionálása, valamint a márkakereskedői és márkaszerviz hálózat országos kiépítése. Mivel több márkát is képviselünk ebben a régióban, ezért lehetőségünk nyílik a logisztikai szinergiák kihasználására és az egész logisztikai folyamatok – mind a gépkocsik mind az alkatrészek esetében – gyors és hatékony kiépítésére” -tette hozzá.
"A Geely, amely elkötelezett amellett, hogy kiváló minőségű termékeket kínáljon a vásárlóknak szerte a világon, sikeresen koordinálta a fejlesztéseket a Volvo, a Polestar, a Lotus, a Smart és más ismert autómárkákkal, amelyek a Geely Holding Group tulajdonában és irányítása alatt vannak.

Globális vállalatként a Geely aktívan versenyez a globális piacon. A Geely gazdag termék kínálatot hozott létre, amely magában foglalja az üzemanyaggal működő járműveket, az elektromos modelleket, a hibrid járműveket, a metanolos autókat és az akkumulátorcserés megoldásokat is. A kutatás és fejlesztésbe történő jelentős befektetések révén a Geely olyan utazási élményt hozott létre, amely meghaladja a világszerte több, mint 12 millió felhasználó elvárását. Mivel a Geely márka először lép be az Európai Unió piacára, a Grand Automotive Central Europe vállalattal való partnerség jelentős előrelépést jelent a Geely globalizációs törekvései szempontjából. " - mondta Cook Xue, a Geely Auto International Corporation ügyvezető vezérigazgató-helyettese.
Emellett bizakodását fejezte ki a Geometry C közép-kelet európai bevezetésével kapcsolatban, mondván, hogy "a Geely márka az ‘Intelligens Geely 2025’ stratégia végrehajtásával és a teljes akkumulátor-iparágba történő sikeres integrálódásával felgyorsította a versenyelőnyének előmozdítását. Ezek a taktikai lépések és technológiák lehetővé teszik, hogy a Geometry C, a Geely elektromos járművek egyik alapvető mesterműve, a bevezetés után lenyűgözze a fogyasztókat."

 

A GEELY-ről
A Geely azzal a küldetéssel, hogy a felhasználók számára olyan mobilitási élményt teremtsen, amely meghaladja az elvárásokat, elkötelezett amellett, hogy a technológia által vezérelt globális autóipari vállalattá, valamint a világ legversenyképesebb és legelismertebb autómárkájává váljon.
A Geely először 1997-ben lépett be az autóiparba. Az évekig tartó erőfeszítések és elkötelezettség révén a Geely lett az első kínai autómárka, amely 2020-ra elérte a 10 millió személygépkocsi értékesítési és gyártási darabszámát. A Geely jól ismert autómárkái, mint például a Geely Auto, a Volvo, a Polestar és a Lotus, összehangolt fejlődést értek el, jó piaci teljesítményt nyújtva. Mostanáig a Geely tizenegy egymást követő évben szerepelt a Fortune Global 500-as listáján (a 229. helyen áll), piaci értéke több mint 55,8 milliárd USD, és világszerte több mint 120 000 alkalmazottat foglalkoztat.
Számos tervezési és kutatás-fejlesztési központot épített ki a kínai Sanghajban, a svédországi Göteborgban, az egyesült királyságbeli Coventryben, az egyesült államokbeli Kaliforniában és a németországi Frankfurtban, több mint 20,000 kutatás-fejlesztő és tervező munkatárssal és több mint 14,000 innovációs szabadalommal. Az intelligens gyártás tekintetében a Geely világszerte több mint 40 világszínvonalú, modern jármű- és hajtáslánc-gyártó üzemmel rendelkezik.
A technológiai innovációra, a biztonságra és az intelligenciára összpontosítva a Geely számos nagy értékű terméket hozott létre, amelyek nem csak a fő piaci szegmenseket fedik le, beleértve az SUV, Crossover, kombi és szedán modelleket, hanem az elektromos modelleket, a hibrid járműveket, a metanolos járműveket és az akkumulátorcserét is. 2021-ben a Geely elindította az "Intelligens Geely 2025 " stratégiai programját, amelynek célja, hogy kihasználja a csoport globális rendszereinek és erőforrásainak előnyeit, hogy egy technológiai ökológiai hálózatot építsen a chipek, a szoftveres operációs rendszerek, a digitalizáció és a műholdas hálózatok körül, hogy előmozdítsa az ügyfelek az intelligens vezetés, az intelligens utastér és az intelligens szolgáltatások terén szerzett élményeit. Eközben a Geely azt tervezi, hogy 5 év alatt 21 milliárd USD kutatás-fejlesztési beruházással több mint 25 új alternatív hajtásláncú terméket vezet be.

 

 

 

A Geometria C legfontosabb termékinformációi
Külső
Az aláírási ceremónián bemutatott Geometry C orrészének kialakítása egyszerű és divatos, a penge alakú fényszóró és a nagy gumiabroncsok erős sportosságot sugallnak. A gépkocsi hátsó kialakítás az első kialakítás koncepcióját követi. A teljesen új Geometry C módosított orrész kialakítással és hátsó lámpákkal érkezik majd, de megtartja a felfüggesztett tető és a rejtett ajtókilincsek kialakítását, hogy tovább fokozza a megjelenést a technológia megjelenés irányába.

Hatótáv
Az ezúttal bemutatott Geometria C zászlóshajó modell WLTP szerint 460 km-es hatótávolsággal és 310 N-m csúcsnyomatékkal rendelkezik, amely mindössze 7,7 másodperc alatt képes 0 km/h-ról 100 km/h-ra gyorsulni, teljes mértékben kielégítve a felhasználók mindennapi igényeit. Emellett az autó a Geely saját fejlesztésű Smart Energy Management (SEM) rendszerével van felszerelve.
A SEM rendszer az energiatárolás, az energiatakarékosság, az energia-visszacsatolás, az energiavezérlés és a frissítés öt dimenziójának algoritmus-alapú energiahatékonysági vezérlésén keresztül alacsony energiafogyasztást, kiemelkedő energiavezérlési pontosságot és rendkívül hatékony energia-visszanyerést valósít meg, biztosítva a hatótávolság becslésének közel 100%-os pontosságát, jelentősen csökkentve a felhasználók hatótávolsággal kapcsolatos aggodalmát.
A jövőre bevezetésre kerülő teljesen új Geometria C esetében WLTP által elfogadott hatótáv teljesen új szintre emelkedik majd.

Piacra lépés és várható szállítási idő
Az új Geely Geometry C 2023 januárjától lesz megrendelhető, és az első példányok 2023 elején érkeznek a közép-európai régióba. A Geely jól kiépített ellátási láncának köszönhetően a gyártási és átfutási idő a versenytársakhoz képest várhatóan rövidebb lesz: körülbelül négy hónap a megrendeléstől a szállításig.

Versenyképes technológia
A Geometry C aktív intelligens hőmérséklet-szabályozó rendszerrel szerelt, amely -30°C és 55°C között képes működni. Aktív felügyelet, aktív riasztás és aktív beállítás révén biztosítja az akkumulátor teljesítményét és stabilitását, és javítja a biztonságot.
A Geely nagy jelentőséget tulajdonít az akkumulátorok biztonságával kapcsolatos kérdéseknek, és az akkumulátor-ipari lánc körül ökoszisztémát hozott létre közös vállalatok, saját fejlesztés és saját gyártás révén az akkumulátor-technológiai innováció, az akkumulátor-anyagok, az akkumulátortöltés és -csere, az újrahasznosítás és az újrafelhasználás területén.

 

 


  •  

Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER